Tagi: Saota

Ylellisesti Kapkaupungissa

kapkaupunki-ylellinen-koti-1

Etelä-Afrikassa sijaitseva Kapkaupunki tarjoaa suurkaupungin sykettä ja luksusta vaativille asukkaille paljon mahdollisuuksia. Upet merinäköalat yhdistettynä luksustason miljoonakoteihin loksauttavat monen sisustajan leuat apposen auki. Tässä esittelyssä yksi upea talo, jonka arkkitehtuurista on vastannut SAOTA ja sisustussuunnittelusta ARRCC.

kapkaupunki-ylellinen-koti-2

Vaikka ylellisyys jää harvalle tavoittamattomiin ei kotimaiset sääolotkaan sallisi aivan vastaavanlaisia ratkaisuja varsinkaan arkkitehtuurin osalta. Toisaalta näistä upeista luomuksista voi saada hyviä inspiraatioita ja ideoita, joita pystyy jalostamaan pienemmässä mittakaavassa omaan kotiin soveltaen tietysti myös materiaaleissa ja muissa hankinnoissa.

kapkaupunki-ylellinen-koti-3

Kiiltävät marmorpinnat seinillä tuovat sekä modernia kiiltoa että tekstuuria tilan ilmeeseen. Mitä tulee sohviin, niin vaihtoehtoja on muitakin kuin kahden tai kolmen istuttava sohva olohuoneen nurkkauksessa. Laverimaisesti kiemurtelevat sohvat lisäävät löhöilytilaa ja tuovat tilaan käyttömukavuutta. Edullisesti toteutettuna halutunlaisen kokonaisuuden voisi rakentaa puulevyjä muotoilemalla, käyttämällä pehmusteina leikattua vaahtomuovia ja päällystämällä ne sopivilla kankailla. Hyödynnä tässä vaikkapa kotikaupungin verhoilijaa.

kapkaupunki-ylellinen-koti-4

Istuintyynyt ja muhkeat koristetyynyt tuovat tilaan kodikkuutta. Korkea lattiavalaisin luo tilaan tunnelman lisäksi hyvää yleisvaloa. Toimii hyvin myös pienessä tilassa.

kapkaupunki-ylellinen-koti-5kapkaupunki-ylellinen-koti-6

Jo pienikin yksittäinen yksityiskohta voi saada tilan tuntumaan huomattavasti arvokkaamalta. Pari kivilaatta askelmaa kylpyaltaan äärellä tai esimerkiksi seinään tehty koristepinta saavat aikaan ihmeitä. Näissäkään ei tarvitse käyttää maailman kalleimpia materiaaleja vaan voi valita omalle kukkarolle sopivat vaihtoehdot rautakaupan hyllyltä.

Kuvat arrcc.com

Inspiroidu lisää

Kattohuoneisto parvella

Huonekorkeus on käytetty upeasti hyödyksi tässä Entrance Mäklerissä myynnissä olevassa kattohuoneistossa, johon on rakennettu mukavan kokoinen parvi tuomaan lisää tilaa. Huoneiston seinien vino rakenne tekee asunnosta todella...
Kartell Battery valaisin
Kartell
Battery valaisinOsta
Swedese Tree naulakko
Swedese
Tree naulakkoOsta
Artek Aalto tarjoiluvaunu
Artek
Aalto tarjoiluvaunuOsta
Vitra Eames DAW tuoli
Vitra
Eames DAW tuoliOsta
House Doctor Kupla valaisin
House Doctor
Kupla valaisinOsta
Kartell Masters tuoli
Kartell
Masters tuoliOsta
Kartell Componibili laatikosto
Kartell
Componibili laatikostoOsta
Ellos Home Bargo tuoli
Ellos Home
Bargo tuoliOsta
Vitra Eames RAR keinutuoli
Vitra
Eames RAR keinutuoliOsta
String Pocket hylly
String
Pocket hyllyOsta
Artek A331 valaisin
Artek
A331 valaisinOsta
House Doctor Block matto
House Doctor
Block mattoOsta