Betoni

Talo yhdistää kauniisti puuta ja betonia

Tämä Pook Arkkitehtitoimiston suunnittelema koti yhdistelee upeasti luonnonläheistä puuta ja jykevää betonia, jotka tulevat voimakkaasti esille myös talon sisustuksessa.

Ilmassa leijuva musta terästakka istuu täydellisesti sisustuksen hieman rouheaan tyyliin, joka nostaa ympäröivän luonnon värimaailman upeasti esiin.

Kokonaisuus on toimiva yhdistelmä pelkistettyä selkeyttä, mutta samalla rentoa ja ilmavaa kodikkuutta, johon pehmeyttä tuodaan lämpimillä puumateriaaleilla ja tekstiileillä.

Valo ja varjot ovat avainasemassa. Seinien struktuuripintojen rinnalla pienetkin yksityiskohdat tulevat selkeästi esille. Krominen lattiavalaisin täydentä tyyliä.

Varsinaisia huoneita ei ole vaan tilat muodostuvat toimintojen mukaan. Keittiössä ja ruokailutilassa betoni ja puu sekoittuvat kauniisti keskenään. Materiaaleja täydentävät metalliset jakkarat saarekkeen äärellä.

Työpisteet on sijoitettu keskeisille paikoille, joista pystyy tarkkailemaan arjen menoa vähän joka suuntaan.

Kuvat Krista Keltanen / pook.fi

Jämäkän modernia ja tyylikästä

Moderni mustavalkoinen sisustus

Jylhinä nousevat betoniseinät ja niiden rinnalla modernit mustavalkoiset huonekalut muodostavat puhuttelevan sisustuksen. Suurista ikkunoista avautuvat luontomaisemat tulevat oleelliseksi osaksi tilojen tunnelmaa ja pelkistetty värimaailma nostaa näkymät vahvasti esiin. Tämä huikea koti löytyy Instagram-tililtä @betonitalovisual.

Avoin keittiö muodostuu korkeakiiltovalkoisesta saarekkeesta, jota rytmittävät Artek A110 valaisimet. Myös keittiökaapisto on kiiltävää valkoista pintaa. Viereen sijoittuva pyöreä ruokapöytä on saanut kaverikseen CH24– ja Bertoia-tuolit. Näyttävä kattovalaisin on täydellinen valinta korostamaan pyöreää pöytää.

Moderni mustavalkoinen sisustus olohuone

Sisustuksen elementit ovat selkeitä ja kaikelle löytyy oma tilansa. Kulmasta kaartuva Flos lattiavalaisin sekä korkealta katosta riippuva Artek A331 valaisin pitävät huolen tunnelmasta illan hämärtyessä. Mustavalkoiset Marimekko Tiiliskivi ja Artek Zebra tyynyt kruunaavat tyylin.

Moderni mustavalkoinen koti

Oleskelutilan rajaava matto tuo mukavasti lämpöä. Tilan nurkkaan sijoittuva kaminamainen takka kruunaa tunnelman erityisesti talvisaikaan.

Moderni mustavalkoinen sisustus, terassi

Sisustuksen tyyli jatkuu myös terassin puolelle, jossa Eames DSR tuolit löytävät paikkansa pitkän pöydän ääreltä. Lempeyttä ja rentoutta kokonaisuuteen tuo hapsuinen valaisin.

Käy ihmeessä kurkistamassa lisää @betonitalovisual Instagram-tilin ihania kuvia ja ota seurantaan tämä persoonallisen rouhea ja moderni koti.

Kuvat @betonitalovisual

Minimalismia ja betonia

Tämä meren äärellä upeissa maisemissa sijaitseva arkkitehti Pekka Mäen suunnittelema betonitalo hurmaa minimalistisen persoonallisella ilmeellään, löytäen samalla lämpimiä eläviä kontrasteja seiniä hallitsevien ikkunoiden takaa avautuvista huikeista luontomaisemista. Tämä uniikko koti on nyt myynnissä Bo LKV:lla.

Olohuoneen jälkeen kerroksen keskivaiheilta löytyy avara paikka pitkälle ruokailuryhmälle, joka rajautuu omaksi tilakseen portaikon mustien metallirimojen ansiosta. Koko kerroksen valtaava puinen lattia tuo kivaa lämpöä kaiken betonin ja tummien pintojen rinnalle.

Kerroksen päästä löytyy suojaisa keittiötila, jossa pääsee kokkailun lomassa ihastelemaan myös maisemia isoista ikkunoista.

Myös makuuhuoneen puolella pääsee ihailemaan jylhiä kallionäkymiä. Seinään upeasti integroituva kaapisto rajaa sängyn suojaisaan syleilyynsä.

Huikeat portaat ovat samalla massiiviset, mutta arkkitehtuurin ansiosta ne melkein kuin leijuvat kevyesti ilmassa.

Minimalistinen tyyli ja betonin vahva läsnäolo näkyy myös kylpytiloissa.

Tumma sauna sopii loistavasti talon profiiliin ja tyyliin.

Taloa kelpaa ihastella niin auringonvalossa kuin valaistuna ilta-aikaan. Huikea kokonaisuus.

Kuvat bolkv.fi

Rustiikkia tunnelmaa luonnon helmassa

vanha-talli-asuinkayttoon

Kevätauringon lämmittäessä on aika siirtää ajatukset kesäisiin maaseutumaisemiin. Tämä Gotlannissa sijaitseva vanha tallirakennus on loistava esimerkki, miten vanhat rakennukset muuntuvat monenlaiseen käyttötarkoitukseen, tarjoten samalla uniikin ja historiallisenkin ympäristön olemiseen ja asumiseen. Tarkempi esittely Alexander White -sivuilla.

vanha-talli-asuinkayttoon-sisustus

Rouheat betonipinnat yhdessä puisten elementtien kanssa muodostavat toimivan yhtälön tämän rakennuksen sisustukselle, joka yksinkertaisuudellaan nostaa ympäröivän luontomaiseman arvoiseensa rooliin.

vanha-talli-asuinkayttoon-rouhea-sisustus

Mieletön paikka keskellä luontoa, johon voi vetäytyä nauttimaan ja rauhoittumaan tunkkaisesta ja meluisasta kaupunki-ilmasta.

vanha-talli-asuinkayttoon-puuta-betonia

Kuvat alexanderwhite.se

Kodikas ja valoisa sisustus pienillä tasovaihteluilla

sydney-koti-keittio

Australiassa, Sydneyn maisemissa sijaitsee tämä ihanan valoisa koti, jonka moderniin valkoiseen ilmeeseen tuo lämpöä ja kodikkuutta puiset kalusteet, marmoripinnat sekä syvyysvaikutelmaa luovat muutamien askelmien korkuiset tasovaihtelut tilojen välillä. Kohteen myynti-ilmoitus löytyy täältä.

sydney-koti-askelmat

Harmaa, valkoinen ja lämmin puu muodostavat yhdessä toimivan ja elegantin yhdistelmän, joille eloa antavat pintojen erilaiset tekstuurit.

sydney-koti-ruokailutila

Pyöreän puisen ruokapöydän ympäriltä löytyvät aina tyylikkäät Eames DAW tuolit.

sydney-koti-ruokaryhma

Hauskat lattiavalaisimet tuovat koristeellisuutta ja tietenkin myös valoa tilaan. Mielenkiintoinen ratkaisu löytyy tilan seinältä, joka on peitetty kokonaan peilille. Se heijastaa tilaan valoa sekä lisää syvyyttä.

sydney-koti-olohuone

Keittiön toisesta päästä löytyy viihtyisä olohuonenurkkaus, jossa harmaat sohvat ovat saaneet kaverikseen ihania tekstiileitä.

sydney-koti-oleskelutila

Olohuoneen takaa avautuu näkymät omalle viihtyisälle terassille. Huomaa myös katossa olevat ikkunaraot, joiden ansiosta tilaan tulee todella runsaasti valoa.

sydney-koti-valoisuus

Talon persoonallinen arkkitehtuuri tarjoaa näkymiä huoneista ympäri taloa sekä suoraan pihalle. Näin sisustukset yhdistyvät saumattomasti toisiinsa avartaen samalla kokonaisvaikutelmaa.

sydney-koti-makuuhuone

Makuuhuoneesta pääsee pariovien kautta nautiskelemaan auringonpaisteesta omalle parvekkeelle.

sydney-koti-kylpyhuone

Moderni kylpyhuone ja viihtyisä terassi ovat luonnollista jatkumoa sisustuksen tyylille ja värimaailmalle. Todella viehättävä ja kotoisa kokonaisuus, josta paistaa esiin myös häivähdys skandinaavista tyyliä.

sydney-koti-terassi

Kuvat realestate.com.au

Yksiön neliöt tehokäytössä

alkovi-yksio-neliot

Tukholmassa loistavalla sijainnilla oleva yksiö ottaa neliöt tehokkaasti ja tyylikkäästi haltuun. Sisustuksen modernit vaaleat pinnat pitävät huolen riittävästä valoisuudesta ja uniikkia ilmettä kokonaisuuteen antaa harmaa betonilattia. Huomaa myös pitkän seinustan elävä harmaa pinta. Kohdetta myy Alexander White.

kalusteet-yksio-neliot

Sänky sijaitsee omassa alkovissaan ja sen saa halutessaan piiloon liukuovien taakse. Tilaan on saatu mahtumaan myös muhkean kokoinen sohva yhteistä oleskelua varten. Kirjahyllyn sisältö antaa mukavasti väriä ympärilleen.

sanky-yksio-neliot

Alkoviin on tehty lisää säilytystilaa ja laskutasoa tarjoava hyllykkö, joka on upotettu huomaamattomaksi osaksi seinärakennetta.

yksio-neliot

Kattoa kiertävät spottivalot pitävät huolen kodin tunnelmasta ja valoisuudesta yhdessä seinään upotetun sisustustakan kanssa.

seinapinta-yksio-neliot

Sohvan vierestä löytyy paikka kirjoituspöydälle, jonka kaunis kevyt ilme sopii täydellisesti tällaiseen pieneen tilaan.

sohva-yksio-neliot

Valkoinen sohva on löytänyt kaverikseen kauniit sinertävät koristetyynyt. Seinän upea struktuuri nousee näyttävästi esiin katon spottien sekä muiden valaisimien ansiosta.

sisustus-yksio-neliot

Tila ei tunnu yhtään ahtaalta alkovin liukuovien ollessa kiinni. Taustalla seinän kaareva muoto tarjoaa hyvän paikan pyöreäpöytäiselle ruokaryhmälle.

keittio-yksio-neliot

Lasiteline seinällä tarjoaa paikat viini- ja cocktaillaseille.

vaatehuone-yksio-neliot

Tilan perältä löytyy pääsy vaatekomeroon, josta löytyy selkeät paikat kaikelle.

kylpyhuone-yksio-neliot

Valkoinen iso laatta tuo ryhtiä kylpyhuoneeseen ja taittuvien lasiovien ansiosta tila pysyy mahdollisimman avarana.

Kuvat alexanderwhite.se 

Betonitalo

betonitalo-sisustus

Turun saaristoon vuonna 2012 valmistunut 230 neliöinen betonitalo kohoaa jylhänä puiden katveesta tarjoten huikeat maisemat ympäröivään luontoon läpi talon eri tilojen. Paitsi ulkopuolella myös sisustuksessa betoni on vallitseva materiaali, joka näyttäytyy talon rakenteiden lisäksi myös huonekaluissa. Talo on rohkea moderni kokonaisuus, jonka rikkaus syntyy nimenomaan minimalistisuudesta ja talon sulautumisesta ympäristöönsä. Talon suunnittelusta on vastannut Sigge Arkkitehdit.

betonitalo-ruokailutila

Jykevän betonipöydän ääreltä pääsee illallishetken yhteydessä nauttimaan myös maisemista, jotka aukeavat jokaiseen suuntaan talon suurista ikkunoista.

betonitalo-olohuone-takka

Betonin ympäröidessä ja hallitessa sisustusta kokonaisuus voi tuntua hyvinkin harmaalta, mutta toisaalta ikkunanäkymät luontoon korostuvat entisestään ja pienetkin väriläiskät nousevat betonipinnasta haluttaessa helposti esiin. Akustiikkalevyjen ja tammilattian ansiosta kokonaisuudesta tulee yllättävänkin lämmin ja kotoisa.

betonitalo-kylpyhuone

Kylpyhuoneessa pitkä betonitaso hallitsee tilan sisustusta. Pitkä musta käytävämatto korostaa minimalistista ilmettä ja sisustuksen yksinkertaisuutta.

betonitalo-portaikko

Portaikon betoniaskelmat herättävät mielenkiintoa jo sellaisinaan. Pystyraudoitus tyylittelee kauniisti portaikon korostaen samalla tilan korkeutta.

betonitalo-seinat

Raaka betonielementti näyttää hetken ihmettelyn jälkeen jopa mielenkiintoiselta. Ainakin se on elävämpi kuin mikä tahansa yksivärinen seinä.

betonitalo-seinaelementit betonitalo-turku

Siinä missä betoni tuntuu toisille kolkolta, toiset rakastavat sen pelkistettyä olemusta ja jylhää ilmettä. Talon ulkopuolella betoni yhdistyy toimivaksi osaksi ympäröivää kalliomaasto, joka ei tosin tässä talvikuvassa niin hyvin näy.

Kuvat  Vesa Loikas / sigge.fi

Kodikkaasti sisustettu loft asunto

loft-asunto-keittio

Jessica Helgerson Interior Design on vastannut tämän kodikkaaksi muunnetun vanhan varastorakennuksen loft asunnon suunnittelusta. Tiloista muokattiin mahdollisimman avarat ja viihtyisät. Samalla kiinnitettiin huomiota hienostuneeseen ja harmoniseen värimaailmaan, jotka antavat rakennuksen teollishenkisten yksityiskohtien astua esiin niiden arvoisellaan tavalla.

loft-asunto-keittio-poyta

Alkuperäiset betoni- ja tiilipinnat ovat vahvasti läsnä sisustuksessa. Niiden rinnalle on tuotu massiivista puuta kohentamaan tilojen kodikkuutta.

loft-asunto-kalusteet

Upeasti hiottu ja viimeistelty lattia antaa juuri sopivan raffin vaikutelman.

loft-asunto-keittio-avohyllyt

Avohyllyköt päästävät rouheat seinäpinnat esiin eikä niitä ole lähdetty suotta peittämään. Avohyllyillä astiat pääsevät myös eri tavalla oikeuksiinsa.

loft-asunto-olohuone

Olohuoneessa säilytystilaa löytyy sekä massiivisesta kirjahyllystä että sohvien alle kätkeytyvistä lokerikoista. Pehmeät marokkolaishenkiset poufit, puusta tehty pitkä sohvapöytä ja hapsumatto tuovat lämpöä tilan ilmeeseen.

loft-asunto-olohuoneen-sisustus

Koristeellinen televisiotaso on kiinnitetty suoraan seinään. Helpottaa tietenkin siivousta ja luo tilasta ilmavamman.

loft-asunto-makuuhuone

Matto toimii hyvin myös sängynpäätynä.

loft-asunto-kylpyhuone

Myös kylpyhuoneen puolella korostetaan tiilimäisiä seiniä vastaavanlaisella valkoisella laatoituksella. Tarkemmin tämän upean loft kodin sisustusprojektiin voit tutustua Jessica Helgerson Interior Design -verkkosivuilla.

Kuvat  Lincoln Barbour / jhinteriordesign.com

Ferm Living betoniruukku

fermliving-betoniruukku

Betoniruukuista saa sommiteltua upeita istutusryhmiä pihalle, terassille ja parvekkeelle. Toisaalta ne sopivat hyvin myös sisätiloihin tuomaan hieman rouheutta tilan ilmeeseen. Maanläheiset harmaan ja ruskean sävyt sopivat mukaan mihin tahansa sisustukseen. Betoniruukkujen ulkomuodossa on samaan aikaan betonin jykevyyttä ja jotain tiettyä herkkyyttä. Ferm Living betoniruukkuja on saatavilla useassa eri koossa, jolloin saat mahtumaan niihin hieman isommatkin kasvit, esimerkiksi pensaskasvit ja koristepuut. Myynnissä Finnish Design Shopissa

Puiset kaapit ja betonilattia keittiössä

keittio-betoni-puu-valkoinen

Kova betoni, lämmin puu ja valkoinen ovat pettämätön yhdistelmä, joka pukee tämän keittiön tyyliä. Seinän valkoinen laatta korostuu vielä tumman saumauksen ansiosta. Saumauksessa käytettävä tehosteväri onkin yksi hyvä keino luoda lisäilmettä tilan sisustukseen.

keittio-betoni-puu-laatta

Puunsävyiset vetimet sopivat mainiosti oviin ja niilläkin saa luotua kokonaisuuteen huoliteltua ilmettä. Seinän spottivalaisimet pitävät huolen tilan yleisvalaistuksesta. Tämän keittiön stailauksesta on vastannut Tina Hellberg.

Kuvat Petra Bindel

Vuokramökit Suomessa

Vuokraa mökki tai huvila ja lähde nauttimaan kesästä rentouttaviin maisemiin. Parhaat mökit varataan nyt!