Search
Close this search box.

Georg Jensen

Maljakot ja erilaiset kasviasetelmat ovat omiaan lisäämään kodikasta tunnelmaa sisustuksessa. Maljakot ovat itsessään jo kauniita elementtejä, joilla voit korostaa sisustuksen värejä, materiaaleja sekä muotokieltä. Kukkien ja kasvien lisäksi voit tehdä maljakoihin monenlaisia sesonkiin sopivia asetelmia.

Maljakot ja erilaiset kasviasetelmat ovat omiaan lisäämään kodikasta tunnelmaa sisustuksessa. Maljakot ovat itsessään jo kauniita elementtejä, joilla voit korostaa sisustuksen värejä, materiaaleja sekä muotokieltä. Kukkien ja kasvien lisäksi voit tehdä maljakoihin monenlaisia sesonkiin sopivia asetelmia. Erityisesti isommat maljakot antavat tähän loistavan mahdollisuuden.

Maljakko materiaali ja väri

Maljakon hankinnassa kannattaa huomioda sen soveltuvuus muuhun sisustukseen, ja miten maljakko täydentää värillään sekä materiaalillaan sisustusta eri vuodenaikoina. Lasi on aina ajaton ja sopii mukaan monenlaiseen sisustustyyliin. Keramiikka hehkuu perinteisyyttä ja lämmintä tunnelmaa. Metalliset maljakot voivat taas toimia näyttävänä kontrastina ja tuoda upeaa kiiltoa.

Kauniit maljakot osana syksyn sisustusta

Kuvan maljakoista löytyy monenlaiseen sisustukseen sopiva vaihtoehto. Fritz Hansen Ikebana-vaasi toimii hyvänä paikkana yksittäisille oksille, joista muotoutuu upeita kokonaisuuksia. Kähler Hammershøi maljakko yhdistää perinteet nykyaikaan. Se on kaunis lisä mille tahansa senkille. Metallin kiiltoa sisustukseen saata Georg Jensen Bloom Botanica maljakolla, jonka muotoilu myös ihastuttaa.

Cooee Design Ball ja Pillar maljakot ovat yksinkertaisuudessan todella kauniita. Iittalan Alvar Aalto maljakko on klassikko vailla vertaansa. Sitä löytyy useassa eri koossa. NJRD Lines maljakko tuo moderneja linjoja ympärilleen ja löytää paikkansa hyvin myös kattauksista. Isommille asetelmille löytyy tilaa Marimekon Urna maljakosta.

Maljakon läpinäkyvyys vaikuttaa myös paljon sen olemukseen ja mahdollistaa esimerkiksi kausivalojen pehmeän hehkun maljakon sisältä. Kirkkaanvärinen iso maljakko taas voi toimia paikkana sesonkiin sopiville koriste-esineille.

Pienet ja isot maljakot täydentävät hyvin toisiin. Kun niitä löytyy eri puolelta sisustusta, kokonaisuus vaikuttaa harkitummalta. Mieti siis myös kokonaisuutta, vaikka olisitkin ihastunut juuri johonkin tiettyyn maljakkoon.

Sesongin kukat ja asetelmat

Syksyn monenkirjava väripaletti tuo upeaa loistoa sisustukseen ja yhdistelee kauniisti värejä toisiinsa. Näyttävä iso auringonkukka maljakossa on melkoinen piristysruiske jo sellaisenaan. Vaihtoehtona kukilla on kerätä maljakkoon oksia, joiden lehdet tuovat luonnon osaksi sisustusta. Vaahteranlehdet, kuusenoksat tai tammipuunoksat terhoineen ovat erinomainen vaihtoehto kukkasille. Sadonkorjuun aikaan voit leikitellä myös viljakimpuilla, jotka ovat todella näyttäviä isompina kimppuina.

Asetelmissa kannattaa huomioida eri kokoiset ja korkuiset elementit, joilla kokonaisuudesta saa entistä moniulotteisemman ja rikkaamman näköisen. Syksyllä asetelma voi oksien lisäksi koostuva vaikkapa sammalesta, jäkälästä tai erilaisista kävyistä.

Lisää tunnelmaa koristevaloilla ja kynttilöillä

Sekä sisällä tai terassilla olevaa asetelmaa voi hyvin korostaa valaistuksen avulla. Pienet paristokäyttöiset ajastimella toimivat koriste-valot täydentävät upeasti asetelmia ja nostavat ne kauniisti esille syysillan pimetessä. Asetelman lähellä oleva tuikkukippo on myös mainio keino valaista kukkia ja maljakoita lämpimällä kynttilänvalolla.

Näillä vinkeillä loihdit jo vaikka mitä upeaa sisustukseen ja saat syksyn hehkumaan entistä tunnelmallisempana. Ihastu ja inspiroidu upeista maljakoista lisää Nordic Nest -verkkokaupassa.

Jaa tämä juttu:
Pöytävalaisin viimeistelee sisustuksen tyylin ja tuo siihen tarvittaessa myös ripauksen luonnetta.
Louis Poulsen AJ pöytävalaisin on muodoltaan siro ja persoonallinen, mutta kestää hyvin aikaa sekä sopii mukaan monenlaiseen sisustustyyliin.

Pöytävalaisin ei ole vain valonlähde, joka napsautetaan päälle pimeän tullen. Tyylikäs ja sisustukseen sopiva pöytävalaisin viimeistelee tilan tunnelman muotonsa, värinsä ja materiaalinsa puolesta. Pöytävalaisin voi löytää paikkansa monesta eri kohtaa sisustusta. Hankinnassa kannattaa miettiä erityisen tarkkaan ympäristöä, johon valaisin sijoitetaan. Kaupan hyllyllä tai verkkokaupan kuvassa komeileva designvalaisin voi näyttää yksinään vaikka kuinka upealta, mutta ei sitten sovikaan sisustukseen. Välttääkseen tätä virhettä mieti mitä sisustuksen elementtejä, värejä tai erityispiirteitä haluat valaisimilla korostaa tai täydentää. Löytyykö sisustuksesta esimerkiksi yksittäisiä materiaaleja, joka voisi tulla esille myös pöytävalaisimessa?

Valkoisena kiiltelevä opaalilasi, marmoripinta tai metallinen messinki ja kromi liittyvät helposti osaksi modernia ja pelkistettyä sisustusta herättämättä sen enempää kontrastia. Tällöin voit leikitellä valaisimen jalkaosan tai varjostimen muodoilla. Sama muotokieli voi tulla esiin sitten sisustuksen muissa yksityiskohdissa sekä tietysti muissa valaisimissa, vaikka värit ja materiaalit eroavaisitkin toisistaan.

Siinä missä sisustuksen yleisessä tyylissä olisi hyvä olla tietty ”punainen lanka”, eli sisustuselementeissä toisiaan yhdistäviä tekijöitä, myös valaisimien hankinnassa kannattaa miettiä niiden sopivuutta kodin eri tiloihin ja mahdollisesti vaihtuviin kausittaisiin tunnelmiin. Pöytävalaisimet tuovat pääsääntöisesti pientä lisävaloa ja tunnelmaa tilaan. Vaikka ne tarjoavatkin hyvää yleisvaloa, kannattaa varsinkin pimeämpään vuodenaikaan riittävä päävalaistus hoitaa muilla valonlähteillä kuin liian kirkkailla lampuilla pöytävalaisimissa. Ladattavat ilman johtoa toimivat pöytävalaisimet helpottavat valon saamista paikkoihin, joissa ei ole pistorasioita. Esimeriksi Menu Carrie valaisimen saa kätevästi mukaan minne tahansa, vaikkapa mukaan ulos iltapiknikille.

Sisätilojen lisäksi pöytävalaisimia kannattaa tuoda myös ulos terassille ja parvekkeelle. Siellä ne tuovat ympärilleen mukavan kodikasta ilmettä ja viimeistelevät illanistujaisten tunnelman. Kuvassa GardenLight pöytävalaisin, joka kestää hyvin myös pienet säävaihtelut.

Nordic Nest -verkkokaupassa tällä hetkellä suuri valikoima pöytävalaisimia hyvässä alennuksessa. Ostoksille pääset tästä.

Jaa tämä juttu:

Georg Jensen alennus

Kaikki Georg Jensen tuotteet nyt -25% alennuksessa RoyalDesign.fi -verkkokaupassa. Aaltoileva Cobra kynttelikkö on upea lisä pöytään. Kauniisti kiiltävillä lautasliinarenkailla viimeistelet juhlakattauksen tyyliin ja kuohuvat pysyvät viileinä näyttävissä jäähdyttimissään. Leivokset ja herkut löytävät paikkansa kerrosvadista. Kaikki tuotteet löydät täältä.

Jaa tämä juttu:

Georg Jensen Season kynttelikkö

Kauniit kyntteliköt ja kynttilänjalat kuuluvat olennaisena osana pimeän syksyn ja talven sisustukseen. Niillä saa tuotua myös kaunista kiiltoa ja juhlatunnelmaa kattauksiin sekä muualle sisustukseen. Georg Jensen Season kynttelikkö on kaunis hopeinen katseenvangitsija.

Kynttilänjalat, orrefors, iittala, skultuna, hopea

Orrefors Carat kynttilänjalassa on kaunis yhdistelmä hopeaa ja kristallilasia. Skultuna Richard Hutten on siro ja ohut, joka toimii erityisen hyvin useamman ryhmässä. Klassinen useamman kynttilän Dorre Alster viimeistelee minkä tahansa juhlapöydän. Iittala Nappula kromisena korostaa tuo pelkistettyä ja miellyttävän pehmeää muotokieltä sisustukseen. Kaikki kynttilänjalat tällä hetkellä alennuksessa RoyalDesign.fi -verkkokaupassa.

Jaa tämä juttu:

Nappaa vielä muhkea 15% lisäalennus Finnish Design Shopin Talvialen tuotteiden jo alennetuista hinnoista. Alennuksen saat käyttämällä kampanjakoodia ”FINALSALE15”. Huomaathan, että tuotteita saatavilla rajoitetusti ja kampanjakoodi voimassa 24.1.2017 asti. Ostoksille pääset tästä.

Jaa tämä juttu:

Arne Jacobsenin (kuvassa yllä) ja Henning Koppelin suunnittelemat herätyskellot tuovat eleganttia ilmettä yöpöydälle tai makuuhuoneen senkille. Nämä herätystoiminnolla varustetut pienet pöytäkellot ovat tyylikäs lisä mille tahansa pöydälle. Yksinkertainen ja graafinen ilme sopii sekä retrompaan että modernimpaan sisustustyyliin. Kellot ovat myynnissä FinnishDesignShop -verkkokaupassa

Kuvat valmistajan

Jaa tämä juttu:

Tässä muutamia kauniita Georg Jensen tuotteita, jotka kimaltavat kauniisti pimenevissä syysilloissa. Masterpieces kynttilänjalka on yksinkertaisen tyylikäs ja sopii mainiosti juhlakattauksiin. Munan muotoiseen Bonbonniere rasiaan kätket korut tai muut pienet herkut. Rasian pinta muistuttaa kampasimpukkaa ja suorastaan kurkistaa katsomaan sisäänsä. Verner Pantonin suunnittelema aaltoileva ja kiemurteleva vati on tyylikäs jo sellaisenaan. Kurkista tarkemmin Georg Jensen tuotevalikoimaan FinnishDesignShop -verkkokaupassa

Kuvat valmistajan

Jaa tämä juttu:

Georg Jensen on skandinaavinen lifestylebrandi, jonka tuotteet ovat tunnettuja tinkimättömästä laadustaan ja puhdaslinjaisesta muotoilustaan. Tässä muutamia sarjan keittiötuotteita, joista ei ainakaan puutu muhkeutta ja muotoja. Sekä kannut että sirottimet ovat todella mielenkiintoisen muotoisia ja tuovat luovan lisän kattaukseen. Georg Jensen -tuotteita voit ostaa FinnishDesignShop -verkkokaupasta

Kuvat valmistajan

Jaa tämä juttu: