Search
Close this search box.

Kontio

aitta-puu-hajkinteriors-1

Tässä 15 neliön kokoisessa hirsiaitassa on ihanan lämmin tunnelma. Kalusteissa ja sisustusratkaisuissa on yhdistelty tyylikkäästi vanhaa ja uutta. Vaaleaksi vahattu hirsi tuo pieneen tilaan mukavasti valoa antaen hirren alkuperäisin olemuksen kuitenkin näkyä. Pienet yksityiskohdat ja koriste-esineet viimeistelevät ilmeen.

aitta-puu-hajkinteriors-3

Kulmassa modernit istuinvalaisimet tuovat iltapimeällä pehmeää epäsuoraa valoa tarjoten samalla tarpeellista istuma/laskutilaa. Puun eri sävyjen ja valkoisen ja mustan sekoitus on varsin onnistunut. Värit löytävät toinen toisensa tilan eri yksityiskohdista ja tekstiileistä.

aitta-puu-hajkinteriors-2

 

Lundian vanhat puutikkaat ovat saaneet uuden värin pintaansa. Nyt ne palvelvat perheen pienimmän vaatteiden ripustuspaikkana. Maton geometrinen kuvio tuo tilaan kaivattua ryhtiä ja rytmiä. Sisustussuunnittelusta on vastannut Hajk interiors.

Kuvat Hajk interiors

Jaa tämä juttu:

asuntomessut-kontio-laajaranta-1

Kontio Laajaranta on Jyväskylän asuntomessuille rakennettu 133-neliöinen hirsiomakotitalo, joka yhdistää kaupunkimaisen olemuksen hirsirakentamiseen tarjoten näyttävät ja miellyttävät puitteet asumiseen. Ajattoman ja luonnonläheisen sisustuksen on suunnitellut isäntäparin toiveiden mukaisesti Kontion yhteistyökumppani, sisustussuunnittelija Kirsi Valanti.

asuntomessut-kontio-laajaranta-2

Vaalean sisustuksen, korkeiden ikkunoiden ja suuren huonekorkeuden myötä kaikki tilat vaikuttavat mukavan avarilta ja ilmavilta. Moderni ja ajaton vaalea perusväritys sisustuksessa tuo hirsiasumisen tähän päivään.

asuntomessut-kontio-laajaranta-3

Sisustuksessa käytetyt laadukkaat materiaalit korostavat hirsirakenteiden jylhää ja vaikuttavaa yleisilmettä. Selkeät linjat, yksinkertaisuus ja luonnollisuus muodostavat upean kokonaisuuden, josta ei puutu kodikkuutta.

asuntomessut-kontio-laajaranta-4

Hirsirakenteiden ansiosta makuuhuoneessa on juuri sopivasti mökkimäistä tunnelmaa.

asuntomessut-kontio-laajaranta-5

Tämä yksikerroksinen, arkkitehtuuriltaan sopivan yksinkertainen koti löytyy asuntomessuilta kohdenumerolla 14. Tarkempia tietoja talosta voit lukea Kontion verkkosivuilta.

Kuvat kontio.fi

Jaa tämä juttu:

sisutusblogirakentaa-kontio-unikko

Sisustusblogin toimituksen tämän kesän projektilistalta löytyy Kontion Unikko aitan rakentaminen ja tietenkin aitan sisustaminen ja sen ympäristön suunnittelu. Kun perustukset oli saatu tehtyä, päästiin itse rakentamisen kimppuun. Hirret asettuivat paikoilleen kahden henkilön voimin parissa päivässä, joten myyjän lupaus aitan helpohkosta kasaamisesta piti paikkansa. Eikä myöskään voi sanoa, että tekijät olisivat hirsirakentamisen konkareita. Aittaprojektin etenemistä pääset seuraamaan pian Sisustusblogiin ilmestyvästä rakennusprojektiosiosta. Lisää juttua aitasta, sen rakentamisesta ja tietenkin sisustuksesta luvassa tuota pikaa.

Aittaprojektin aiemmat vaiheet ja tulevia juttuja voit seurata täältä

Jaa tämä juttu:

kontio-aurinkometsa1

Kontion lamellihirrestä valmistettu 178 neliön kokoinen Aurinkometsä on toimiva ja avara koti, joka näyttää kauniilta sekä sisältä että ulkoa. Talon takaosaa kiertävä terassialue ja suuret ikkunat korostavat rentoa ja valoisaa asumista.

kontio-aurinkometsa2

Sisältä talo on sekoitus kotoisaa hirsiasumista ja moderneja pohjaratkaisuja. Yhdessäoloon ja tilojen avaruuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Tämä koti toimii isonkin perheen arjessa.

kontio-aurinkometsa3

Hirsirakenteet luovat talonpohjasta sisustajan kannalta mielenkiintoisen ja luonnollisten puurakenteiden kanssa on helppo yhdistellä teollisia ja nykyaikaisia materiaalivalintoja. Oleskelutilaa ja keittiötä kiertävät suuret ikkunat yhdistävät ympäröivän luonnon tilojen ilmeeseen.

kontio-aurinkometsa4

Tunnelma on osittain tyylikästä mökkiasumista kaikilla kaupunkilaisen vaatimilla herkuilla. Lämmintä ja kotoisaa.

kontio-aurinkometsa5

Makuuhuoneesta avautuu kaunis näkymä suoraan pihalle. Seinien hirsirakenteet lisäävät tilavaikutelmaa ja vastaavasti katon viisto rakenne korostaa tilan korkeutta. Tarkemmin Aurinkometsä hirsitaloon voit tutustua Kontion verkkosivuilla.

Kuvat kontio.fi

Jaa tämä juttu:

Pieni ja kompakti aitta on omiaan kesämökin pihapiirissä. Aittaan voi vetäytyä omaan rauhaan ja tarpeen tullen se tarjoaa lisää majoitustilaa vieraille ja sukulaisille. Tässä esittelyssä hirsitaloja ja -huviloita valmistavan Kontion Unikko -aitta.

Unikko on sopivan moderni, mutta kuitenkin riittävän perinteinen mille tahansa kesämökkitontille. 15 neliön suuruiset sisätilat tarjoavat yöpaikan useammallekin majoittujalle. Suuret lasiset ovet ja ikkunat pitävät huolen riittävästä valosta. Niiden ansiosta tila tuntuu myös hyvin avaralta, unohtamatta tietenkään lasiseinien takaa avautuvaa näkymää. Tämän ja monta muuta upeaa piharakennusta löydät Kontio -verkkosivuilta.

Kuvat kontio.fi

Jaa tämä juttu: