Tagi: Tumma

Elegantti sisustus tummia pintoja hyödyntäen

tyylikas-ruokailutila-olohuone

Tilan olemus ja tunnelma muuttuu huomattavasti, kun mukaan sisustukseen tuodaan puunsävyjä, jotka vaihtelevat vaaleasta tummaan. Hillityksi tyylitelty puun tekstuuri antaa pinnoilla lämminhenkistä eloa ja mielenkiintoa, kuten tässä The Elegantin toteuttamassa asunnossa.

tumma-keittio-ruokailutila

Vaikka tilassa käytetyt vaaleat sävyt olisivatkin rohkeasti muutakin kuin kirkasta valkoista on selkeät tummat värisävyt sisustuksen seassa enemmän kuin tervetulleita. Ne luovat samalla vaikutelman elegantista, hieman luksusmaisestakin tyylimaailmasta. Kun käytetään samoja värisävyjä, voi syvyyttä ja hienostuneisuutta korostaa käyttämällä eri materiaaleja. Kuvan tilassa tummat värit esiintyvät sekä ruokailutilan seinäpaneelissa ja viereisessä nahkasohvassa. Näin sama väri heijastuu ja elää eri tavoin materiaalin mukaan.

tummat-seinat-olohuone

Mitä enemmän tummia sävyjä tuodaan tilaan sitä enemmän tulee kiinnittää huomiota yleisvalaistukseen. Kattoon upotetut spottivalaisimet ovat mainio keino pitää tämä puoli kunnossa. Suunnattavilla spoteilla voi myös helpostii korostaa pintojen teksuuria ja nostaa niitä esille haluamallaan tehokkuudella.

olohuone-avoin-uppospotit

Olemme ehkä tottuneet liiaksikin turhan perinteisiin seinäratkaisuihin. Seinä maalataan yhdellä värillä (usein valkoisella) ja se on siinä. ”Rohkeimmat” lisäävät seinään sisustustarroja, joita sitten ihmetellään jokunen tovi ennen kuin ne käyvät tylsäksi. Erilaisia panelointeja käyttämällä saat seinät heräämään henkiin aivan uudella tavalla. Yhtenä vaihtoehtona on käyttää esimerkiksi lattioihin tarkoitettuja laminaattiratkaisuita. Usein rajoitteena on enemmän mielikuvitus kuin kukkaro.

ruokailutila-tumma-elegantti

Tässä ruokailutilassa kokonaisuutta rytmittää upeasti pöydän kanssa linjassa oleva katon valaisin ratkaisu. Hieman katosta irti oleva rakennelma tuo lisää ilmavuutta ja syvyyttä.

makuuhuone-hotelli-ruskea

Mitä viihtyisämpi makuuhuone, sen paremmat unet. Verhomateriaaleilla voit helposti vaikuttaa tilan pehmeyteen ja kodikkuuteen. Verhoja kannattaa käyttää useassa eri tasossa ja niitä voi asettaa muuallekin kuin ikkunan eteen. Yksiväriset verhot ovat takuuvarmasti toimiva valinta ja monipuolisuutta saat tuomalla rinnalle eri paksuisia ja sävyisiä verhoja. Näin pystyt samalla muokkaamaan tilaan tulevaa valon määrää. Myös valaistus verhojen takana tai lattianrajassa on yksi hyvä keino saada valo elämään myös illan tullen auringonsäteiden käydessä vähiin.

makuuhuone-musta-sanky

Sänkyyn kannattaa panostaa. Aina. Tässä makuuhuoneessa tyylikäs musta nahkarunko toimii ikään kuin tarjottimena sängyn patjalle. Lisää kuvia ja tarkempia tietoja tämän asunnon sisustuksesta voit katsoa The Elegant designtoimiston verkkosivuilta.

Kuvat The Elegant


Woodnotes
K tuoli käsinojillaOsta

Iittala
Teema lautanenOsta

Louis Poulsen
VL45 Radiohus valaisinOsta

Menu
Bottle maustemyllytOsta

Normann Copenhagen
Rise seinävalaisinOsta

Muuto
The Dots ripustimetOsta

Secto Design
Octo 4240 valaisinOsta

Hay
Hee tuoliOsta
Kartell Componibili laatikosto
Kartell
Componibili laatikostoOsta
Normann Copenhagen Tablo pöytä
Normann Copenhagen
Tablo pöytäOsta
Vitra Eames RAR keinutuoli
Vitra
Eames RAR keinutuoliOsta
String Pocket hylly
String
Pocket hyllyOsta
Artek A331 valaisin
Artek
A331 valaisinOsta
House Doctor Block matto
House Doctor
Block mattoOsta

Inspiroidu lisää

Honka Kaarna

Honka Kaarna on Jyväskylän asuntomessuille rakennettu hirsitalo, joka tarjoaa asuintilaa reilun 150 neliön verran. Asunto on suunniteltu yhdeksi avaraksi ja valoisaksi tilaksi, joka tarjoaa...
Kartell Battery valaisin
Kartell
Battery valaisinOsta
Swedese Tree naulakko
Swedese
Tree naulakkoOsta
Artek Aalto tarjoiluvaunu
Artek
Aalto tarjoiluvaunuOsta
Vitra Eames DAW tuoli
Vitra
Eames DAW tuoliOsta
House Doctor Kupla valaisin
House Doctor
Kupla valaisinOsta
Kartell Masters tuoli
Kartell
Masters tuoliOsta
Hay tarjotinpöytä musta
Hay
tarjotinpöytä mustaOsta
Artek Aalto A110 valaisin
Artek
Aalto A110 valaisinOsta
Marimekko mukit
Marimekko
Oiva astiatOsta
Normann Copenhagen Tablo pöytä
Normann Copenhagen
Tablo pöytäOsta