Tagi: Asuntomessut 2010

Sisustusblogin toimitus vieraili Kuopion asuntomessuilla. Asuntomessualue sijaitsi luonnonkauniissa maisemissa vain muutama kilometri Kuopion keskustasta. Alueen järvimaisema tarjosi muutamalle asunnolle peräti omaa rantaviivaa, mutta elävöitti kaiken kaikkiaan koko alueen ilmettä. Yhteiseen käyttöön tarkoitettu uimaranta lentopallokenttineen sai monet messuvieraat ihastelemaan ja ihmettelemään. Kokonaisuutena messuista jäi hyvä fiilis, vaikka sisustuksellisesti mitään ihmeempiä uutuuksia ei tarjolla ollutkaan. Lisää kuvia ja artikkeleita messukohteista ilmestyy sivuille lähipäivinä, joten kannattaa tulla myöhemmin uudelleen lueskelemaan.

Mustavalkoinen kylpyhuone

Kaikki tarvittava kompaktissa tilassa, tyylikkään mustavalkoisena. Kylpyhuoneen toisella seinustalla oli valoa tilaan tuovat ikkunat, jotka samalla avarsivat tätä melko pientä, mutta riittävän kokoista tilaa. Kaksi pesuallasta ja perällä lasioven takana suihkukulmaus. Moderni kokonaisuus, johon on helppo tuoda väriä tekstiileillä tai vaikkapa pienillä viherkasveilla.

Tässä  wc-tilassa oli tyylikkäät grafiitinharmaat kaapistot. Näinkin pieneen tilaan on saatu tunnelmaa pienillä koriste-esineillä. Yleinen trendi tämän vuoden asuntomessuilla vessoissa tuntui olevan seiniin upotetut vessanpöntöt ja seinustaan integroidut huuhdontapainikkeet.

Kuvat sisustusblogi.fi

Valoa tilaan

Tästä veden välittömässä läheisyydessä sijainneen asunnon olohuoneesta oli kauniit näkymät järvelle. Talon seinustan korkuiset ikkunat saivat tilasta ja koko asunnosta valoisen ja avaran tuntuisen. Mustavalkoisella teemalla kalustettu olohuone keräsi väriä ulkona näkyvästä luonnosta. Korkeilla verhoilla tästä tilasta loihtisi varmasti luksusmaisen paratiisin, jonka sydäntä lämmittää molemmille puolille olohuonetta näkyvä takka.

Kuva sisustusblogi.fi

Huoneet eri tasoissa

Moderni valkoinen keittiö, jossa arkirutiineita helpottava saareke keskellä. Asunnon keittiö sijaitsee hieman olohuonetta ylempänä, jonne avautuu näkymä ruokapöydän äärestä. Näin tilat saadaan liitettyä toimivasti yhteen, rauhoittaen molemmat kuitenkin omiksi alueiksi.

Olohuoneesta aukeaa näkymät terassille, josta tulvii valoa koko tilaan. Hieman ylempänä sijaitsevaan ruokailutilaan on hyvä näkö- ja kuuloyhteys, joten suurempikin perhe tai illanviettoporukka pystyy toimimaan yhtäaikaisesti molemmissa tiloissa.

Kuvat sisustusblogi.fi

Toimiva lastenhuone

Säilytyskalusteen avulla on saatu rajattua tämä kahden nuoren asukin yhteiskäytössä oleva huone. Lisäksi tilaan on tuotu pehmeitä istuimia. Toimiva ja kompakti tila, johon tulee mukavasti valo suuresta päätyikkunasta ja avaruutta vinokatosta.

Kuva sisustusblogi.fi

Avara työtila

Tämä työhuone tai paremminkin työnurkkaus sijaitsee portaiden yläpäässä parvekkeen ja yläkerran oleilutilan vieressä. Työtaso on sijoitettu ikkunan läheisyyteen, josta on näkymät parveketerassille. Käytännöllinen ratkaisu, joka mahdollistaa toisella silmällä lasten puuhailujen valvomisen ja työskentelyn.

Kuva sisustusblogi.fi

Vihreä tehostevärinä

Mainio esimerkki, miten tehosteväri loihtii tilaan eloa ja energiaa. Muutoin hillitty valkoharmaan sävytteinen lukunurkkaus herää henkiin vihreistä yksityiskohdista. Hillityt värit kalusteissa antavat sisustajalle huomattavan paljon enemmän vaihtelumahdollisuuksia tilan sisustamisessa, erityisestä värimaailman suhteen. Satsaa siis riittävän yksinkertaisiin, aikaa kestäviin kalusteisiin loihtiaksesi kodissa kausittain helposti vaihtuvia sisustusilmeitä.

Kuva sisustusblogi.fi

Viihtyisä makuuhuone

Tässä makuuhuoneessa vallitsee kodikas ja miellyttävä tunnelma. Pääväreinä käytetyt valkoinen, musta ja ruskea muodostavat harmonisen kokonaisuuden ja niitä on ripoteltu sopivasti tilan eri osa-alueisiin, tekstiileissä, huonekaluissa ja seinäpinnoilla.

Sängyn vierustalla ja tuolilla tunnelmaa pehmittävät ihanat taljat, jotka lämmittävät ja luovat tilaan ripauksen luksusta.

Kuvat sisustusblogi.fi

Valkoinen olohuone

Korkeat ikkunat antavat valoa tähän valkoisen hellimään olohuoneeseen. Kiiltävä musta tehosteväri takan etuosassa toimii tyylikkäästi. Vaikka tila pääosilta onkin valkoinen, antaa se mahdollisuuksia leikkiä tekstiileiden väreillä sekä muilla voimakkailla yksityiskohdilla. Näin sisustusta on helppo ja nopea muuttaa kauden ja mieltymysten mukaiseksi.

Olohuoneen perälle on sijoitettu kaksi pehmeää nojatuolia, jotka rahin kanssa muodostavat mukavan pienen lukunurkkauksen. Olohuoneesta on myös pääsy ulkoterassille.

Kuvat sisustusblogi.fi

Valaisimet makuuhuoneessa

Ihastuttavat roikkuvalaisimet sängyn molemmilla vierustoilla. Ne loihtivat tilaan mukavaa tunnelmaa ja näin ollen yövaloille ei tarvita erillisiä yöpöytiä. Laskutaso ja tuoli ovat makuuhuoneessa aina tarpeen. Siitä pitävät huolen ikkunan vieressä olevat tuoli ja pöytä.

Kuva sisustusblogi.fi

Rauhallinen oleilutila

Reilusti lattialle laskeutuvat verhot, pehmeät värisävyt ja miellyttävä matto keskellä huonetta tekevät tästä pienehköstä huoneesta todellisen lukunurkkauksen. Tilaan on mukava tulla vaikkapa lempikirjansa kanssa nauttimaan hyvästä tunnelmasta ja ikkunoista sisään tulvivasta valosta.

Kuva sisustusblogi.fi


Woodnotes
K tuoli käsinojillaOsta

Iittala
Teema lautanenOsta

Louis Poulsen
VL45 Radiohus valaisinOsta

Menu
Bottle maustemyllytOsta

Normann Copenhagen
Rise seinävalaisinOsta

Muuto
The Dots ripustimetOsta

Secto Design
Octo 4240 valaisinOsta

Hay
Hee tuoliOsta
Kartell Componibili laatikosto
Kartell
Componibili laatikostoOsta
Normann Copenhagen Tablo pöytä
Normann Copenhagen
Tablo pöytäOsta
Vitra Eames RAR keinutuoli
Vitra
Eames RAR keinutuoliOsta
String Pocket hylly
String
Pocket hyllyOsta
Artek A331 valaisin
Artek
A331 valaisinOsta
House Doctor Block matto
House Doctor
Block mattoOsta

Inspiroidu lisää

Less is more

Näiden Elle Interiörin kuvien minimalistinen sisustus on Nanna Lagermanin käden jälkeä. Tunnelman tekee krouvi lautalattia, uudet modernit huonekalut yhdistettynä vanhoihin kuluneisiin, valkoiset tekstiilit... mutta...
Kartell Battery valaisin
Kartell
Battery valaisinOsta
Swedese Tree naulakko
Swedese
Tree naulakkoOsta
Artek Aalto tarjoiluvaunu
Artek
Aalto tarjoiluvaunuOsta
Vitra Eames DAW tuoli
Vitra
Eames DAW tuoliOsta
House Doctor Kupla valaisin
House Doctor
Kupla valaisinOsta
Kartell Masters tuoli
Kartell
Masters tuoliOsta
Hay tarjotinpöytä musta
Hay
tarjotinpöytä mustaOsta
Artek Aalto A110 valaisin
Artek
Aalto A110 valaisinOsta
Marimekko mukit
Marimekko
Oiva astiatOsta
Normann Copenhagen Tablo pöytä
Normann Copenhagen
Tablo pöytäOsta