Search
Close this search box.

Piha

Kesän rentouttavimmat hetket vietetään tietenkin kotiterassilla, mökillä ja rantamaisemissa. Laadukkaat ja käytössä mukavat kalusteet tekevät oleilusta entistä miellyttävämpää, unohtamatta tietenkään tyylikkyyttä.
Skargaarden terassikalusteet

Mikä kuulostaakaan sen paremmalta kuin istahtaa hetkeksi alas nauttimaan aurinkoisesta kesäpäivästä yhdessä perheen ja ystävien seurassa – kotiterassilla, mökillä tai laiturinnokassa. Skargaardenin laadukkaat ja tyylikkäät terassikalusteet sopivat mukaan minkä tahansa terassin tyyliin. Tuolien puumateriaalina käytetty tiikki sointuu täydellisesti skandinaaviseen kesämaisemaan ja kestää käytössä pitkään.

H55 nojatuolin kankainen istuinosa takaa pehmeät oltavat, minkä lisäksi tämä kasaan taittuva tuoli kulkee kätevästi myös kainalossa paikasta toiseen. Raikkaat juomat ja muut tarjoiltavat löytävät paikkansa Djurö apupöydältä, jonka kaveriksi valikoituu mainiosti saman sarjan tyylikäs loungetuoli. Rimamaisen designin omaava Nozib loungetuoli on sekin tyylikäs ilmestys terassilla.

Terassisohvat

Ylellisyyttä ja mukavuutta terassihetkiin saat muhkean pehmeillä sohvilla ja nojatuoleilla. Ulkokäyttöön suunnitellut pehmusteet eivät sateesta säikähdä. Terassisohvan ääreen on mukava kerääntyä nauttimaan kesän lämpimistä päivistä isommankin porukan kesken. Minimalistinen ja moderni muotoilu yhdistettynä käytettävyyteen takaa viihtyisät hetket vuosiksi eteenpäin.

Anholt sohva on miellyttävän tukeva, mutta samaan aikaan rennon muhkea. Saltö nojatuoli tuo tarjoaa ylelliset oltavat terassilla tai kodin uima-altaan äärellä. Bönan moduulisohvasta luot juuri omiin tarpeisiin ja terassille sopivan kokonaisuuden. Kulmapaloilla ja divaaniosilla saat rakennettua kalusteryhmästä vaikka millaisia oleskelupaikkoja.

Lepotuoli terassille

Kaipaatko terassille hieman eksotiikkaa? Cane-line Kingston aurinkotuolit tuovat upeaa ilmettä ja ylellisiä istumapaikkoja. Tuoleihin voit helposti yhdistää eri värisiä istuintyynyjä tuomaan vaihtelua terassin tunnelmaan. Fiam Fiesta Soft loungetuoli löytää paikkansa terassin lisäksi myös mökkilaiturilta. Siinä on ihanan pehmeä verhoilu ja tuoli on erityisen mukava istuttava. Lafuma Sphinx aurinkotuoli muistuttaa klassista lepakkotuoli ja sopii mainiosti kalusteeksi myös sisätiloihin. Ferm Living Desert nojatuoli tuo nimensä mukaisesti rentoa ”safarimeininkiä” ja lempeää luonnonläheistä väritystä terassin ilmeeseen.

Päivävuode terassille

Blomuksen STAY loungerit ja päivävuoteet tekevät mistä tahansa terassista tai oleskelualueesta erittäin ylellisen. Olipa kyse sitten uima-altaan viereen, terassialueen tai ison laiturin ääreen muodostettavasta oleskelualueesta niin STAY päivävuoteet ja sohvat nostavat oleskelutilan kokonaan uudelle tasolle.

Lisää mainioita kalustevaihtoehtoja kodin ulkotiloihin löydät Nordic Nest -verkkokaupasta.

Jaa tämä juttu:
Täydennä terassin tai parvekkeen tunnelmaa helposti liikuteltavalla riippukeinulla, jonka hellässä sylissä voit nauttia aurinkoisista päivistä.
Riippukeinut terassille

Riippukeinu tuo terassille ihanan rentoutumispaikan, jossa voit nauttia auringonpaisteesta ja levähtää omassa rauhassa. Omaan telineeseen kiinnitettävä riippukeinu on helppo ja käytännöllinen valinta, koska se ei vaadi erillisiä kiinnityksiä isompiin rakenteisiin, ja riippukeinua voi liikuttaa vapaasti paikasta toiseen.

Riippukeinu täydentää upeasti terassin tunnelmaa tehden siitä entistä kodikkaamman näköisen. Metallinen runko polyrottinkisella punoksella tekee riippukeinusta kestävän ja tukevan, mutta samaan aikaan miellyttävän ilmavan osan terassikalustusta.

Musta Skagen riippukeinu on tyylikäs valinta modernillekin terassille. Se on kuin oma pieni kotelo, jonka pehmeiden tyynyjen sekaan on mukava käpertyä. Banaanin muotoa muistuttava Nietos on myös kepeän kaunis lisä terassille ja parvekkeelle.

Kahden istuttava riippukeinu Usa

Kahden istuttava Usva on suunniteltu tarjoamaan lokoisat oltavat kahdellekin aikuiselle. Muhkeat vedenpitävät pehmusteet tekevät siitä täydellisen lepäilynurkkauksen myös perheen pienimmille, jotka mahtuvat nukkumaan vaikkapa päiväunet riippukeinun kätköissä.

Moderni riippukeinu

Muotokieleltään hieman pisaramainen ja modernimpi Odense riippukeinu on todella kaunis valinta. Sen ilmavuus ja puinen ruskea väri tekee siitä täydellisen lisän skandinaaviseen terassityyliin. Tyylikkäässä ristikkojalkaisessa telineessä lepäävä Ilta riipputuoli on sekin mainio valinta ja sopii loistavasti erityisesti tummemman kesäterassin ilmeeseen.

Hetki riippukeinu

Rottinkinen Hetki riippukeinu sopii täydellisesti terassinurkkaukseen, jossa se roikkuu rennosti ripustusköysien varassa. Luonnonläheinen rottinki tuo lämpimän kodikasta tunnelmaa terassille ja sointuu upeasti yhteen erilaisten terassikalusteiden kanssa.

Nämä ja muita ihania riippukeinuja löydät myynnissä Veke -verkkokaupassa.

Jaa tämä juttu:
Kauniit matot tuovat terassille mukavasti kodikkuutta ja pehmentävät tunnelmaa. Matoilla saat helposti myös muokattua ja täydennettyä terassin värivalintoja.
Terassimatot

Viihtyisä terassi syntyy tietenkin toimivista ja tyylikkäistä terassikalusteista, mutta niiden lisäksi voit täydentää ja pehmentää terassin tunnelmaa ulkokäyttöön sopivilla terassimatoilla. Scandi Livingin kestävät ja käytännölliset terassimatot sopivat hyvin myös kosteisiin tiloihin, joten ne palvelevat hyvin myös kodinhoitohuoneessa ja muissa kosteudelle alttiissa tiloissa.

Maanläheiset beige, harmaa ja vihreä sopivat loistavasti mukaan mille tahansa terassille. Vaikka matot onkin muovivalmisteisia tuntuvat ne mukavan pehmeältä jalkojen alla ja eristävät paljaita varpaita ajoittain viileiltä terassilaudoilta.

Ulkomatot terassille

Scandi Living Fallow ja Harvest mattojen ajaton ilme sekä hieman elävä tekstuuri sopivat täydellisesti kesäterassille ja parvekkeelle. Jos kaipaat hieman yksityiskohtia voit valita graafisella kuosilla varustetun korkealaatuisen Fir maton, jonka toisella puolella on vastakkainen väritys, ja näin saat käden käänteessä terassin ilmeeseen vaihtelua. Matoista saatavilla useita eri kokovaihtoehtoja.

Nämä ja paljon muita hyviä terassimattoja myynnissä Nordic Nest -kaupassa.

Jaa tämä juttu:
Laadukkaat ja käytössä mukavat terassikalusteet ovat olennainen osa viihtyisää terassia. Aava sohva, nojatuoli ja pöytä muodostavat tyylikkään kokonaisuuden, jonka äärellä mahtuu viettämään aikaa useampikin henkilö.

Aava 3-istuttava sohva

Tyylikäs ja selkeälinjainen Aava sohva mustalla aluminiirungolla on ajattoman elegantti valinta terassikalusteeksi. Paksut ja sopivan pehmeät selkä- ja istuintyynyt ovat erittäin mukavat käytössä ja vettä hylkivän materiaalin ansiosta ne pärjäävät mainiosti vaihtelevassa kesäsäässä. Kevyen runkonsa ansiosta sohva on helppo siirreltävä.

Aava terassikalusteet

Aava kalusteryhmään kuuluu kaksi eri kokoista sohvaa ja kulmasohva, joiden lisäksi voit täydentää kokonaisuutta myös saman sarjan nojatuolilla ja pöytävaihtoehdoilla. Aava terassikalusteet sopivat täydellisesti mukaan skandinaaviseen terassityyliin yhdistäen kauniisti jämäkän alumiinin, kestävät puukomposiitista tehdyt yksityiskohdat sekä miellyttävän tuntuiset ja helppohoitoiset istumatyynyt.

Veke Aava terassikalusteet

Aava kalusteet nyt alennuksessa Veke -verkkokaupassa. Ostoksille pääset tästä.

Jaa tämä juttu:
Polttopuiden ja puuhommien tekeminen sujuu paremmin sekä turvallisemmin laadukkailla Fiskarsin valmistamilla kirveillä.
Fiskars halkaisukirves

Polttopuiden tekeminen ja pilkkominen sujuu paremmin ladukkailla työkaluilla. Fiskarsin halkaisukirves on suorituskyvyltään omaa luokkaansa. Nämä Suomessa valmistetut kirveet ovat materiaaliltaan ja suunnittelultaan ensiluokkaista tasoa. Kirveet on suunniteltu kestämään vuosien käyttöä, minkä lisäksi ne ovat turvallisia käyttää. Huipputerävän hionnan ja voimaa lisäävän suunnittelun ansiosta Fiskarsin halkaisukirves puree puuhun siististi säilyttäen terävyytensä pitkään.

Olipa kyse sitten kodin tai mökin polttopuiden tekemisestä, kannattaa panostaa laadukkaaseen kirveeseen. Fiskars X-series mallistosta löytyy eri kokoisia, omaan käyttötarpeisiin parhaiten sopivia vaihtoehtoja. Halkaisukirves on muuten mitä parhain lahjavaihtoehto kotiväen puutöistä vastaavalle. Kova lahjapaketti, joka yllättää saajansa varmasti iloisesti.

Fiskars retkikirves

Ohutteräiset yleis- ja retkikirveet soveltuvat hieman pienempien halkojen hakkaamiseen sekä sytykkeiden tekemiseen. Kevyempi retkikirves sopii mukaan patikointireissuille, joissa on tarve päästä pienimään puita. Sitä on helppo ja turvallinen kuljettaa sekä käsitellä reissussa.

Fiskars pokara

Kotimetsurin hyvä apuväline klapihommiin ja puiden käsittelyyn on pokara, jolla saa kätevästi nosteltu ja käsiteltyä pölkkyjä. Terävä ja laadukas WoodXpert XA2 pokara pureutuu hyvin myös jäiseen puuhun, joten se helpottaa puiden käsittelyä myös talviaikaan. Tämäkin on erinomainen lahjaidea isännän puuhommin.

Tutustu lisää vaihtoehtoihin ja maailman parhaisiin kirveisiin Fiskars -verkkokaupassa.

Jaa tämä juttu:
Terassikalusteiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon terassin olosuhteet sekä tietysti minkälaisia materiaaleja halutaan käyttää ja voiko terassikalusteita hyödyntää myös sisätiloissa.

Terassikalusteiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon terassin olosuhteet sekä tietysti minkälaisia materiaaleja halutaan käyttää ja voiko terassikalusteita hyödyntää myös sisätiloissa. Tietyt materiaalit, kuten metalli, polyrottinki tai eräät puulajit, ovat erityisen säänkestäviä. Nämä hyviä vaihtoehtoja erityisesti silloin kun terassilla ei ole paljon suojaavia katoksia ja kalusteet joutuvat säännöllisesti säiden armoille. Kestävät materiaalit ovat usein myös hieman huoltovapaampia.

Metallikalusteet

Yksi suositeltava vaihtoehto on metalliset ulkokalusteet, jotka tarjoavat monia etuja. Metallikalusteet ovat tunnettuja kestävyydestään ja pitkäikäisyydestään. Ne kestävät hyvin vaihtelevia sääolosuhteita, kuten auringonpaistetta, sadetta ja tuulta. Metalli ei värjäänny, halkea tai haalistu samalla tavalla kuin jotkut muut materiaalit, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan ulkokalusteisiin.

(Kuvan tuotteet: Hay Hee nojatuoli, Hay Palissade tuoli, Hay Ney pöytä, Hay Palissade aurinkotuoli, Hay Balcony pöytä, Fermob Caractere pöytä, Ferm Living Plant Box kasviteline, Petite Friture Weel-end penkki)

Metallikalusteiden monipuolisuus ja käytettävyys

Metallikalusteet ovat monikäyttöisiä ja sopivat monenlaiseen sisustustyyliin. Metallin luonnollinen kiilto ja moderni ulkonäkö antavat tyylikkään ilmeen terassille. Ne voidaan helposti yhdistää erilaisiin materiaaleihin, kuten puuhun tai lasiin, luoden mielenkiintoista kontrastia.

Metallikalusteet ovat usein kevyitä, mikä tekee niistä helposti liikuteltavia. Tämä on erityisen kätevää silloin, kun haluat muuttaa terassin järjestystä tai siirtää kalusteita tarpeen mukaan. Lisäksi metallikalusteet voidaan usein pinota tai taittaa kokoon, mikä säästää tilaa säilytyksessä.

Puiset terassikalusteet

Puiset terassikalusteet ovat suosittu valinta luonnollisen ja lämpimän ilmeen luomiseen ulkotiloihin. On olemassa erilaisia puulajeja, joista valita terassikalusteisiin. Jotkut yleisimmät puulajit ulkokäyttöön ovat esimerkiksi tammesta, männystä tai tiikistä valmistetut kalusteet. Jokaisella puulajilla on omat ominaisuutensa, kuten kestävyys ja väri. Tiikki on esimerkiksi erittäin kestävä ja säänkestävä puulaji. Puiset terassikalusteet luovat helposti luonnollisen ja lämpimän ilmapiirin ulkotiloihin.

(Kuvan tuotteet: FDB Møbler M11 Sammen penkki, Nikari Arkipelago pöytä, Carl Hansen & Søn AH603 Outdoor kansituoli, Hay Crate nojatuoli, Hay Weekday pöytä, FDB Møbler M13 Sammen penkki, Carl Hansen & Søn BM3670 pöytä, Fermob Bistro tuoli)

Puu on elävä materiaali, joka muuttuu ajan myötä. Luonnollinen patina ja värimuutokset voivat lisätä puun viehätystä, mutta jos haluat säilyttää puun alkuperäisen ulkonäön, saatat joutua suorittamaan säännöllisiä huoltotoimenpiteitä. Toisaalta käsittely mahdollistaa puisten terassikalusteiden ilmeen ja värityksen vaihtamisen.

Modernit terassikalusteet

(Kuvan tuotteet: Blomus Stay Lounger, Cane-line Breeze tuoli, Fatboy Paletti nojatuoli, Röshults Garden Easy sohva, Cane-line Siesta aurinkotuoli, Cane-line Diamond 2 sohva, Fatboy Original Outdoor säkkituoli, Gubi Pacha Outdoor nojatuoli)

Sirot muodot ja runkorakenteet sekä muhkean pehmeät istuimet tuovat terassille modernia ilmettä. Terassilla kuuluu nautiskella ja viettää aikaa kaikessa rauhassa. Siispä olitpa valitsemassa mitä tahansa materiaaleja kiinnitä erityistä huomiota käyttömukavuuteen ja kalusteiden tarpeellisuuteen.

Jaa tämä juttu:
Alkuperäinen EcoFurn Ekotuoli soveltuu monelle terassille, pihalle ja parvekkeelle. Tämä kokonaan puinen tuoli on saavuttanut suuren suosion viimeisten vuosien aikana eikä ihme, sillä se tuo mukavan rentoa tunnelmaa ympärilleen.

Alkuperäinen EcoFurn Ekotuoli soveltuu monelle terassille, pihalle ja parvekkeelle. Tämä kokonaan puinen tuoli on saavuttanut suuren suosion viimeisten vuosien aikana eikä ihme, sillä se tuo mukavan rentoa tunnelmaa ympärilleen. Ekotuoli on täydellinen myös mökille. Se se löytää paikkansa myös rannalta tai laiturinnokasta.

Ekotuolissa on mukava rentoutua ja sitä voi halutessaan täydentää omaan tyyliin sopivilla pehmusteilla. Ecofurn niskatyyny on mainio lisä ja tekee lepoiluhetkistä entistä mukavampia.

Ekotuolista on saatavilla erilaisia puunsävyjä, joiden lisäksi vaihtoehtoina myös modernimpaan ympäristöön sopivat musta ja valkoinen. Tuolin puinen pinta patinoituu tyylikkäästi ajan saatossa ja sen pystyy halutessaan myös käsittelemään.

Tunnelmaa ja mökkiterassin ilmettä voit täydentää saman sarjan muille kalusteilla. Ekopenkki ja Lilli sivupöytä tuovat mukavasti lisää istumapaikkoja sekä laskutasoa.

Jaa tämä juttu:
Naantalin asuntomessuilla sijaitseva Honka Haiku (kohde 3) yhdistelee kauniisti japanilaistyyliä suomalaiseen saaristomaisemaan.
Honka Haiku, talo

Naantalin asuntomessuilla sijaitseva Honka Haiku (kohde 3) yhdistelee kauniisti japanilaistyyliä suomalaiseen saaristomaisemaan. Taloa ympäröivät kalliot ja luonto ovat olennainen osa kokonaisuutta ja liittyvät huomaamattomasti osaksi taloa sekä sisältä että ulkoa.

Honka Haiku, keittiö

Puu näkyy vahvasti sisustuksessa. Suuret puupinnat keittiökalusteissa tasapainottavat vaaleaa yleisilmettä. Ilmettä on helppo täydentää pienilläkin yksityiskohdilla hyödyntäen esimerkiksi koriste-esineiden kuoseilla tai energisillä väripilkuilla. Kukka- ja kasviasetelmat ovat omiaan tällaisessa sisustusympäristössä.

Honka Haiku, olohuone

Irrallisten säilytyskalustiden sijaan oleskelutilaan on sijoitettu näyttävä puinen hyllykokonaisuus, oka tarjoaa jokaiselle yksityiskohdelle riittävästi tilaa astua esiin. Toisaalta säilytystarpeiden muuttuessa ja kasvaessa hyllystä löytyy tilaa suuremmallekin tavaramäärälle.

Honka Haiku, kylpyhuone

Kontrastin harmonisen vaaleille pinnoille ja puulle tuo kylpyhuoneen musta kivitys ja kylpyämme yhdessä kaminahenkisen takan kanssa. Tässä viihtyisässä koti-spassa kelpaa nautiskella ja rauhoittua arjen kiireiden keskellä. Koko seinän levyinen ikkuna avaa huikeat maisemat ympäröivään luontoon, jonka vaihtuvat vuodenajat tuovat oman lisämausteensa tilan tunnelmaan.

Honka Haiku, terassi

Terassi mukailee tyylikkäästi ympäröiviä kallioita. Täällä voi todella aistia japanilaistyylisen tunnelman, unohtamatta kuitenkaan suomalaista sielunmaisemaa. Upea talo ja kokonaisuus, jonka ovat yhdessä suunnitelleet arkkitehti Marko Simsiö, sisustussuunnittelija Maru Hautala ja puutarhasuunnittelija Asako Hashimoto.

Kuvat Minna Kivinen

Jaa tämä juttu:
Sika-Design kalusteet tuovat kivaa pientä eksotiikkaa arjen sisustukseen ja kesäterassin ilmeeseen.
Sika-Design Caroline

Sika-Design rottinkikalusteet tuovat mukavan ripauksen eksotiikkaa kodin sisustukseen ja tietenkin kesäterassille. Muhkeilla istuintyynyillä ja tekstiileillä saat kalusteiden ilmeen sopimaan täydellisesti omaan sisustustyyliin. Kolmen istuttava Caroline sohvalla kelpaa nauttia kesäpäivän kahvihetkistä ulkona, mutta se löytää hyvin paikkansa myös sisätiloista ja tuo kivaa vaihtelua.

Sika-Design Rana, Luna Exterior, Madame, Nanny

Persoonallisen muotoiset ja lokoisia oltavia tarjoavat rottinkiset nojatuolit täydentävät ihanasti terassin tunnelmaan. Madame nojatuoli on kaunis ilmestys missä tahansa. Sen kuppimainen pehmeän pyöreät muodot suorastaan kutsuvat istumaan. Luna Exterior nojatuolin näyttävä ja hieman futuristinen muotokieli tekee siitä tuolista todellisen katseenvangitsijan terassilla. Nanny keinutuoli on hurmaava ilmestys kesäisellä pihamaalla. Se löytää hyvin paikkansa myös takkahuoneesta tai olohuoneesta. Kuppimainen Rana nojatuoli miellyttää silmää ja on todella mukava istua.

Sika-Design Charlot

Charlot tuoleista ja sohvasta luot upean terassiryhmän. Romanttisen kaunista tunnelmaa, melkein kuin ranskalaisessa kahvilassa. Harmahtavan mallin lisäksi saatavilla myös luonnonruskea vaihtoehtoa. Nämä kaikki upeat rottinkikalusteet myynnissä Veke -verkkokaupassa.

Jaa tämä juttu:
Skargaarden Kryss nojatuoli tuo rentoa safarihenkeä terassille. Rungon materiaalina käytetty tiikki patinoituu tyylikkäästi ajan myötä.

Skargaarden Kryss nojatuoli tuo rentoa safarihenkeä terassille. Rungon materiaalina käytetty tiikki patinoituu tyylikkäästi ajan myötä. Ulkokäyttöön suunniteltu istuimen ja selkänojan kangas luo miellyttävän pehmeät puitteet pitemmällekin terassihetkelle. Värivaihtoehtoja löytyy mustan lisäksi beige ja tummanharmaa.

Skargaarden Kryss nojatuoli

Kryss nojatuoli löytää talven tullen hyvin paikkansa sisätiloista. Se tuo kodikkaan lisän vaikkapa olohuoneen nurkkaukseen, eteiseen tai kotikylpylän pukeutumishuoneeseen. Ihastu lisää ja hanki omasi Finnish Design Shop -verkkokaupasta.

Jaa tämä juttu: