Search
Close this search box.

Kauniit maljakot osana syksyn sisustusta

Maljakot ja erilaiset kasviasetelmat ovat omiaan lisäämään kodikasta tunnelmaa sisustuksessa. Maljakot ovat itsessään jo kauniita elementtejä, joilla voit korostaa sisustuksen värejä, materiaaleja sekä muotokieltä. Kukkien ja kasvien lisäksi voit tehdä maljakoihin monenlaisia sesonkiin sopivia asetelmia.

Maljakot ja erilaiset kasviasetelmat ovat omiaan lisäämään kodikasta tunnelmaa sisustuksessa. Maljakot ovat itsessään jo kauniita elementtejä, joilla voit korostaa sisustuksen värejä, materiaaleja sekä muotokieltä. Kukkien ja kasvien lisäksi voit tehdä maljakoihin monenlaisia sesonkiin sopivia asetelmia. Erityisesti isommat maljakot antavat tähän loistavan mahdollisuuden.

Maljakko materiaali ja väri

Maljakon hankinnassa kannattaa huomioda sen soveltuvuus muuhun sisustukseen, ja miten maljakko täydentää värillään sekä materiaalillaan sisustusta eri vuodenaikoina. Lasi on aina ajaton ja sopii mukaan monenlaiseen sisustustyyliin. Keramiikka hehkuu perinteisyyttä ja lämmintä tunnelmaa. Metalliset maljakot voivat taas toimia näyttävänä kontrastina ja tuoda upeaa kiiltoa.

Kauniit maljakot osana syksyn sisustusta

Kuvan maljakoista löytyy monenlaiseen sisustukseen sopiva vaihtoehto. Fritz Hansen Ikebana-vaasi toimii hyvänä paikkana yksittäisille oksille, joista muotoutuu upeita kokonaisuuksia. Kähler Hammershøi maljakko yhdistää perinteet nykyaikaan. Se on kaunis lisä mille tahansa senkille. Metallin kiiltoa sisustukseen saata Georg Jensen Bloom Botanica maljakolla, jonka muotoilu myös ihastuttaa.

Cooee Design Ball ja Pillar maljakot ovat yksinkertaisuudessan todella kauniita. Iittalan Alvar Aalto maljakko on klassikko vailla vertaansa. Sitä löytyy useassa eri koossa. NJRD Lines maljakko tuo moderneja linjoja ympärilleen ja löytää paikkansa hyvin myös kattauksista. Isommille asetelmille löytyy tilaa Marimekon Urna maljakosta.

Maljakon läpinäkyvyys vaikuttaa myös paljon sen olemukseen ja mahdollistaa esimerkiksi kausivalojen pehmeän hehkun maljakon sisältä. Kirkkaanvärinen iso maljakko taas voi toimia paikkana sesonkiin sopiville koriste-esineille.

Pienet ja isot maljakot täydentävät hyvin toisiin. Kun niitä löytyy eri puolelta sisustusta, kokonaisuus vaikuttaa harkitummalta. Mieti siis myös kokonaisuutta, vaikka olisitkin ihastunut juuri johonkin tiettyyn maljakkoon.

Sesongin kukat ja asetelmat

Syksyn monenkirjava väripaletti tuo upeaa loistoa sisustukseen ja yhdistelee kauniisti värejä toisiinsa. Näyttävä iso auringonkukka maljakossa on melkoinen piristysruiske jo sellaisenaan. Vaihtoehtona kukilla on kerätä maljakkoon oksia, joiden lehdet tuovat luonnon osaksi sisustusta. Vaahteranlehdet, kuusenoksat tai tammipuunoksat terhoineen ovat erinomainen vaihtoehto kukkasille. Sadonkorjuun aikaan voit leikitellä myös viljakimpuilla, jotka ovat todella näyttäviä isompina kimppuina.

Asetelmissa kannattaa huomioida eri kokoiset ja korkuiset elementit, joilla kokonaisuudesta saa entistä moniulotteisemman ja rikkaamman näköisen. Syksyllä asetelma voi oksien lisäksi koostuva vaikkapa sammalesta, jäkälästä tai erilaisista kävyistä.

Lisää tunnelmaa koristevaloilla ja kynttilöillä

Sekä sisällä tai terassilla olevaa asetelmaa voi hyvin korostaa valaistuksen avulla. Pienet paristokäyttöiset ajastimella toimivat koriste-valot täydentävät upeasti asetelmia ja nostavat ne kauniisti esille syysillan pimetessä. Asetelman lähellä oleva tuikkukippo on myös mainio keino valaista kukkia ja maljakoita lämpimällä kynttilänvalolla.

Näillä vinkeillä loihdit jo vaikka mitä upeaa sisustukseen ja saat syksyn hehkumaan entistä tunnelmallisempana. Ihastu ja inspiroidu upeista maljakoista lisää Nordic Nest -verkkokaupassa.

Jaa tämä juttu:
Luhta Home
Vuono villatorkkupeite
Ihanan pehmeä ja pörröinen villasekoitehuopa, jossa on paksut, huovutetut hapsut. Kaunis lisä sisustukseen sohvalla tai makuuhuoneen sängyllä. Saatavilla myös ruskeana.

Myyjä: Luhta

Ernst sipulimaljakko
Lasinen sipulimaljakko tuo sisustukseen kaunista tunnelmaa ja nostaa kauden koristekukkaset upeasti esiin. Maljakkoa voi käyttää myös lyhtyinä tuikkukynttilöille. Nämä kauniit Ernst sipulimaljakot täydentävät tyylikkäästi kattauksia ja koristeasetelmia senkillä tai sohvapöydällä.
Upeita huonekaluja ja muita designesineitä nyt huikealla alenuksella. Lahjo itsesi tai yllätä ystäväsi.
Iittala Aalto maljakosta on saatavilla kirkkaan lisäksi monia näyttäviä värillisiä vaihtoehtoja.
Lasten kerrossänky
Liisa

Sopivan kompakti ja tyylikäs kerrossänky lastenhuoneessa säästää lattia- ja leikkitilaa arjessa. Voit yhdistää sänkyyn myös säilytystilaa tuovan vetolaatikon. Mustan lisäksi myös valkoisena ja puunvärisenä.

Myyjä: Veke