Viherkasvit sisustuksessa

19.3.2010

Viherkasvit tuovat luonnonläheisyyttä ja energiaa sisustamiseen. Niiden sijoittelussa tulee ottaa huomioon monia seikkoja. Lisäksi tulee selvittää etukäteen millaiset olosuhteet kasvi vaatii. Osa viherkasveista selviää hyvinkin niukalla valolla. Osa taas vaatii hoitoa, valoa ja kosteutta enemmänkin. Kannattaa myös selvittää miten pikaista tahtia kasvi kasvaa, jotta se säilyttää sille suunnitellun tarkoituksen osana sisustusta.

Mitä isompi kasvi, sitä isompi ruukku. Oikeanlaisen ruukun valinta on tärkeä peruste sekä kasvin menestymisen että sen visuaalisen annin kannalta. Ruukun värillä, kuvioinnilla ja materiaalilla saat myös vaikutettua sen tuomaan ilmeeseen tilassa. Kannattaa huomioida tilan yleisilme eikä vain keskittyä miltä ruukku näyttää kaupan hyllyllä. Parhaimmillaan oikean kokoinen ja muotoinen ruukku tuo kivan väriläiskän sisustukseen samalla kuitenkin myötäillen tilan kokonaisilmettä.

Tutustu lisää viherkasveilla sisustamiseen Viherviisikko -verkkosivuilla.

Kuvat viherviisikko.fi

Aurinkotuolit

Arjen eksotiikkaa terassille

Sika-Design kalusteet tuovat kivaa pientä eksotiikkaa arjen sisustukseen ja kesäterassin ilmeeseen.

FDB Møbler huonekalut
Nojatuolit

Tyylikäs ja tasapainottava puu

Puu on materiaalina tasapainottava ja aina tyylikäs lisä sisustukseen. FDB Møbler tarjoaa useita upeita vaihtoehtoja kodin eri tiloihin.