Tagi: Tiimari

Pääsiäisenä voi hengähtää

Pääsiäiseen kuluu rairuoho, tiput, suklaamunat, noidat, sekä virpominen. Pääsiäisen mukana tulee kevät, keltaiset narsissit, sekä raikkaat ja värikkäät sisustusideat. Tiimarilla on hyvä valikoima kevään sisustus ja kattausvinkkejä, joita hyödyntämällä saat raikkautta ja värien iloa kotiisi.

Pääsiäispöydän väreinä ovat valkoinen, keltainen ja limen vihreä, sekä ripaus violettia. Kirkkaat värit ja rohkea kuosien yhdistely tuovat raikkautta ruokapöytään. Silmä syö tunnetusti mukana – kaunis kattaus on osa makuelämystä. Kattauksen ilmeen voi viimeistellä persoonallisilla ja vähän juhlallisillakin yksityiskohdilla, kuten hopeisilla  kynttilänjaloilla tai – astioilla. Kattaukseen voi panostaa pöytäliinasta servetteihin, sekä hauskoihin yksityiskohtiin. Voit laittaa vaikka jokaiselle oman munakupin, joihin laitatkin suklaamunat.

Pääsiäismunan maalaus:

Kananmunien maalaus on hauskaa, kunhan munan sisuksen saa ensin ulos rikkomatta kuorta. Otetaan kannanmuna ja tehdään toiseen päähän pienen pieni reikä vaikkapa nuppineulalla ja toiseen päähän hieman suurempi reikä terävän veitsen kärkeä apuna käyttäen. Puhalletaan pienestä reiästä niin kovasti, että sisus valuu toisesta päästä ulos. Sisuksen voi mainiosti käyttää vaikkapa leivontaan. Kuori on hyvä huuhdella ja kuivata ennen maalaamista. Maalaustelineenä voi käyttää kynää, johon kuori pujotetaan kuoren sisälle isommasta reiästä. Munista voi tehdä värikkäitä tai vaaleita, raidallisia tai pilkullisia, aivan oman makunsa mukaan. Vesivärit ovat tässä kätevät ja niistä voi sekoitella ihan sellaisia sävyjä kuin itse haluaa.

Rai- tai ohraruohon istutus:

Pääsiäisruohoa voi kylvää melkein mihin tahansa astiaan, vaikkapa viinilasiin tai vanhalle paistinpannulle. Kylvä siemenet ohuen, kostutetun multakerroksen päälle ja peitä astia kelmulla. Pidä multa kosteana ja poista kelmu heti kun rairuoho alkaa itää. Rairuoho kasvaa nopeasti aurinkoisella ikkunalla ja pian astiassa kasvaa ihan oikea nurmikko, jota voit siistiä saksilla. Rairuoho on hauska pääsisäisajan koriste. Mutta ohraruoho voi olla kiva koriste myös pääsiäisajan jälkeenkin, mutta ilman tipuja tietysti.

Vinkki – Viinilasiin tai muuhun kirkkaaseen astiaan kun istuttaa, niin laita pohjalle värihiekkaa tai – kuulia, joilla saat vielä enemmän värikkyyttä rairuohoon. Jonka päällä laitat sitten mullan ja siemenet.

”Virvon varvon
tuoreeks terveeks
tulevaks vuodeks.
Vitsa sulle,
palkka mulle.”

Nyt tutustumaan pääsiäisen värikkäisiin vinkkeihin!

www.tiimari.fi

Kuva tiimari.fi


Woodnotes
K tuoli käsinojillaOsta

Iittala
Teema lautanenOsta

Louis Poulsen
VL45 Radiohus valaisinOsta

Menu
Bottle maustemyllytOsta

Normann Copenhagen
Rise seinävalaisinOsta

Muuto
The Dots ripustimetOsta

Secto Design
Octo 4240 valaisinOsta

Hay
Hee tuoliOsta
Kartell Componibili laatikosto
Kartell
Componibili laatikostoOsta
Normann Copenhagen Tablo pöytä
Normann Copenhagen
Tablo pöytäOsta
Vitra Eames RAR keinutuoli
Vitra
Eames RAR keinutuoliOsta
String Pocket hylly
String
Pocket hyllyOsta
Artek A331 valaisin
Artek
A331 valaisinOsta
House Doctor Block matto
House Doctor
Block mattoOsta

Inspiroidu lisää

Loftmaista asumista

Vanhan varaston pohjalle suunniteltu asunto suuren huonekorkeutensa ansiosta todella avaran ja ilmavan tuntuinen. Rakenteihin on jätetty alkuperäisiä rouheita pintoja, mikä antaa mukavaa kontrastia sisustukseen....
Kartell Battery valaisin
Kartell
Battery valaisinOsta
Swedese Tree naulakko
Swedese
Tree naulakkoOsta
Artek Aalto tarjoiluvaunu
Artek
Aalto tarjoiluvaunuOsta
Vitra Eames DAW tuoli
Vitra
Eames DAW tuoliOsta
House Doctor Kupla valaisin
House Doctor
Kupla valaisinOsta
Kartell Masters tuoli
Kartell
Masters tuoliOsta
Hay tarjotinpöytä musta
Hay
tarjotinpöytä mustaOsta
Artek Aalto A110 valaisin
Artek
Aalto A110 valaisinOsta
Marimekko mukit
Marimekko
Oiva astiatOsta
Normann Copenhagen Tablo pöytä
Normann Copenhagen
Tablo pöytäOsta