Aiheeton

Marimekko Fyr kynttilälyhty

Marimekko Fyr kynttilälyhty on kauniin siro suupuhalletusta lasista valmistettu koriste kattauksiin, senkille ja muualle sisustukseen. Kupumainen muoto saa lämpökynttilän hehkumaan upeasti valoa ympärilleen.

Melko pienen kokonsa ansiosta Fyr kynttilälyhdyistä voi hyvin sommitella useamman lyhdyn kokonaisuuden, jota voi täydentää kirkkaan lisäksi ruskean värisillä lyhdyillä. Myynnissä Finnish Design Shop -verkkokaupassa.

Valoa syksyn pimeyteen

Valoa syksyn pimeyteen

Kesän taittuessa syksyyn valaistuksen merkitys sisustuksessa korostuu entisestään. Myös ulkona parvekkeella, terassilla ja piha-alueella olevilla valaisimilla pystyy vaikuttamaan paljon kodin sisätiloihin heijastuvan valon määrään sekä tietysti luomaan lämpimiä tunnelmia osaksi asumisympäristöä.

Valaistuksessa huomiota kannattaa kiinnittää valaisimien tehoon, kohdistettavuuteen ja valon lämpötilaan. Näitä samoja seikkoja kannattaa tarkastella myös erityisesti omakotitalon pihan ja rakennuksen valaisemisessa.

Materiaalilla on väliä

Olipa kyse sitten lattia-, seinä-, pöytä- tai kattovalaisimesta niin valaisimen materiaalilla pystyy korostamaan ja täydentämään helposti muualla sisustuksessa olevia elementtejä. Valaisin on usein pitkäaikainen hankinta, joka jatkaa matkaansa myös muuttokuormassa, joten materiaalivalintaa kannattaa miettiä myös pitkällä tähtäimeillä. Monissa klassikoissa yhdistellään taidokkaasti eri materiaaleja, jotka sekoittuvat samalla muun sisustuksen materiaalivalintoihin. Eri materiaalit heijastavat valoa eri tapaa ja myös siten materiaalivalinnalla voi vaikuttaa valaisimen valotehoon.

Puu, rottinki ja bambu

Puu antaa valaisimelle tietynlaista lämpöä ja sopii erityisen hyvin skandinaaviseen sisustukseen. Se tuo myös kivaa kodikasta kontrastia pelkistettyyn mustavalkoiseen sisustukseen tai tukee boheemimpaa sisustustyyliä. Luonnonmateriaaleista myös rottinki on oiva valinta tuomaan sisustukseen miellyttävää lämpöä. Eksoottisemman vivahteen voi tuoda valitsemalla bambusta, meriruohosta tai muusta vastaavasta materiaalista tehdyn valaisimen.

Secto Design Octo Small 4241 riippuvalaisin on upea esimerkki skandinaavisesta designista, joka on upea osa sisustusta ihan sellaisenaan. Santa & Cole Cestita pöytävalaisin yhdistää kauniisti puukehyksen lasiseen varjostin osaan. Konstailematonta designia ja puun lämpöä voi tuoda keittiösaarekkeen ääreen vaikkapa useamman Mater Liuku Base Ball valaisimen ryhmällä. Sika-Design Tangelo on luonnonväristä rottinkia, joka tuo kivan vivahteen moneen sisustukseen. New Works Material riippuvalaisin on elegantti ja tyylikäs ilmestys ruokailutilassa tai vaikkapa olohuoneen lukunurkkauksessa. Tunto Led1 pöytävalaisin sopii mainiosti sekä työpöydän ääreen että yöpöydälle.

Lisää luononvärisiä valaisimia löydät täältä.

Lasi

Kauniin valkoinen opaalilasi saa valon hehkumaan pehmeästi ympäröivään tilaan. Se antaa myös upean kontrastin esimerkiksi metallirunkoiselle valaisimelle tai toisaalta täydentää muuten jo valkoista valaisinrunkoa. Myös kirkas lasi tuo sisustukseen tiettyä herkkyyttä ja toimii hyvin koriste-elementtinä sellaisenaan. Lasi sopii hyvin sellaisiin valaisinvalintoihin, kun halutaan tuoda tilaan pehmeää epäsuoraa tunnelmavalaistusta.

Valaisimet lasi
FontanaArte Bilia Mini pöytävalaisin on veikeä klassikko, joka yhdistää geometriset muodot tyylikkäästi toisiinsa. &Tradition Milk täydentää kauniisti skandinaavista sisustusta. Iittala Putki valaisin korostaa lasin herkkyyttä materiaalina ja tuo sisustukseen hieman retrohenkistä tyyliä. Iittala Leimu valaisin löytyy valkoisen lisäksi eri värisävyissä. Se antaa kauniin lisän mihin tahansa sisustukseen. Flos Mini Glo-Ball T sopii tunnelmavalaisimeksi olohuoneessa tai makuuhuoneessa. Foscarini Lumiere 05 pöytävalaisin tuo moderni tyyliä työpöydälle tai senkille.

Lisää lasia materiaalinaan hyöntäviä valaisimia löydät täältä.

Metalli

Teollista särmää ja kontrastia – kromin ja messingin kiilto tuo sisustukseen aina omanlaista näyttävyyttä. Metallisina kiiltävät yksityiskohdat tai peräti koko valaisimen pinta tuo voimakkaan elementin mukaan tilan ilmeeseen. Viime vuosina suosiotaan kasvattunut messinki antaa elegantin, hieman antiikkivivahteisen lisän sisustukseen siinä missä taas krominen valaisin heijastelee modernia sisustustyyliä. Metallisissa valaisimissa muotoilu korostuu – kestävä ja luja materiaali tarjoaa puitteet hyvinkin siroihin ja moniulotteisiin muotoihin.

Moooi Heracleum II on kuin hauskasti katosta rönsyilevä puunoksa. Woud Kuppi seinävalaisin sopii loistavasti eteiskäytävään tai yövalaisimeksi. Oluce Coupé 2202 pöytävalaisin tuo italialaista designia työpisteelle. Oluce Atollo taas hehkuu kultaisen kauniina tuoden ylellisyyttä sisustukseen. Nuura Apiales 9 yhdistää elegantisti messinkisen rungon lasisiin pallovarjostimiin. Pelkistettyä skandinaavista lämpöä sisustukseen saa Normann Copenhagen Rise seinävalaisimella.

Muovi

Polykarbonaatti mahdollistaa monenlaiset muodot sekä värisävyt valaisimissa. Sitä on mukana useissa valaisimissa sekä kirkkaan läpinäkyvänä että useina eri väreinä. Muovissa on kuitenkin aina tietty omaleimaisuutensa, joka ei välttämättä kestä samalla tavalla ajan katseita.

Valaisimet muovi
Flos Bellhop pöytävalaisin hehkuu pehmeästi valoa yöpöydällä tai eteistilassa. Kartell Bourgie on upea klassikko, josta on saatavilla myös muita värivaihtoehtoja. Flos Miss K pöytävalaisin on tyylikäs ja elegantti lisä vaativampaankin makuun. Louis Poulsen Keglen 250 on ajattoman tyylikäs valinta keittiösaarekkeen ylle. Fritz Hansen Night Owl pöytävalaisin ja Suspence P2 tuovat kauniin pyöreitä muotoja sisustukseen.

Kangas ja paperi

Kankaiset varjostimet pehmentävät valoa ihanalla tavalla. Kankaiset valaisimet ovat mainio valinta tiloihin, joihin halutaan luoda seesteistä ja rauhallista tunnelmaa. Ne ovat siis omiaan juuri makuuhuoneen puolella. Klassinen pallomainen paperivalaisin on monelle sisustajalle tuttu jo lapsuudesta. Sitten erilaisista paperimateriaaleista tehdyt valaisimet ovat kasvattaneet paljon suosiotaan. Paperivalaisimien pehmeys on omiaan rauhoittamaan sisustusta. Toisaalta niillä saa tuotua sisustukseen myös esimerkiksi hieman japanilaistyylistä tunnelmaa.

Lundia Soihtu on pelkistetyn tyylikäs kangasvalaisin, joka pehmentää tilan sisustusta. Doctor Design Vuolle valaisimessa valo suodattuu kauniisti kangaskerrosten läpi. &Tradition Formakami JH4 riippuvalaisin tuo ripauksen itämaista tunnelmaa esimerkiksi ruokailutilaan. Foscarini Rituals 2 pöytävalaisin on elegantti ilmestys senkillä. Vitra Akari 3A on veistoksellisen lumoava lisä sisustukseen. Perinteistä paperipallovalaisin tyyliä edustaa Hay riisipaperivarjostin, josta saatavilla eri kokovaihtoehtoja.

Valaisimia monessa tasossa

Yleisvaloa tuovat epäsuorat valaisimet luovat pohjan toimivalla valaistusratkaisulle. Nämä voivat olla kattoon upotettuja spotteja, listojen taakse piilotettuja led-nauhoja tai esimerkiksi taulujen, paneelien tai muiden suurempien elementtien taakse piilotettuja valonlähteitä, jotka tuovat tilaan pehmeää yleisvaloa.

Vaikka määrä harvoin korvaa laatua, valaisinhankintoja tehdessä kannattaa miettiä valaisimien tilaan tuomaa valoa monesta eri tasosta ja korkeudelta. Älä hanki yhtä tai kahta mielettömän tehokasta valaisinta, joka kirkkaudellaan häikeisee myös katsetta ja peittää puolet sisustuksesta omiin varjoihinsa. Leikittele rohkeasti seinävalaisimilla, kohdevalaisimilla, huoneen nurkasta keskelle tilaa kaartuvalla lattiavalaisimella sekä erilaisiin tunnelmiin sopivilla pöytävalaisimilla.

Eri korkeuksilla asettuvilla valonlähteillä voit myös helposti korostaa huonekorkeutta, tilantuntua ja tuoda syvyyttä sisustukseen. Vähemmän tehoa, useampia valaisimia – siitä on hyvä lähteä liikkeelle.

Valaisimen väri

Valaisin on usein melko hallitsevakin sisustuselementti, jonka paikka ei välttämättä vaihdu kovinkaan usein. Rohkeammissa värivalinnoissa kannattaakin miettiä miten värivalinta istuu yhteen muiden sisustuksessa olevien elementtien kuten tekstiilien (verhot, tyynyt, viltit ym.) kanssa. Parhaimmillaan värivalinnoilla voi täydentää sisustuksen tunnelmaa ja korostaa meneillään olevaa vuodenaikaa tai muuta sesonkia.

Kodikkuutta ruokailutilaan

Puinen ruokapöytä ja ruokailutilan sisustus

Puinen ruokapöytä tuo ruokailutilan sisustukseen ja tunnelmaan erityistä lämpöä ja kodikkuutta. Sen rinnalle sopivat monenlaiset tuolit ja tekstiilit. Voit korostaa puun tilaan tuomaa lämpöä rottinkisilla yksityiskohdilla, juuttikankaisella matolla ja muilla luonnonläheisillä materiaaleilla tai toisaalta tuoda kontrastia kokonaisuuteen mustilla, valkoisilla ja metallisilla pinnoilla. Tämän ihastuttavan ruokailutilan kalusteita löydät myynnissä Zoco Home -verkkokaupasta. Saat tilauksestasi 10% alennuksen käyttämällä koodia ”SISUSTUSBLOGIFI”. Ostoksille pääset tästä.

Designin klassikot ja uutuudet edullisemmin

Nyt sinulla on loistava mahdollisuus piristää kodin sisustusta upeilla klassikoilla ja ihanilla uutuuksilla. Finnish Design Shopissa on käynnissä DESIGNPÄIVÄT. Isommista hankinnoista voit saada jopa 1000 € alennuksen. Poimimme tähän muutamia ajattomia suosikkeja, jotka täydentävät monenlaisen sisustuksen tunnelmaa ja tuovat kodikasta sekä tyylikästä ilmettä tilaan.

Artek Aalto Mehiläispesä on tyylikäs ilmestys ruokailutilassa tai olohuoneen katseenvangitsijana. Modernia ja eleganttia ilmettä keittiösaarekkeelle saat vaikkapa useamman Louis Poulsen VL45 Radiohus tai Artek A110 valaisimen ryhmällä. Työarki kotitoimistolla sujuu tehokkaasti Made by Choice Fem työpöydällä, samalla kun paperit ja tarvikkeet löytävät paikkansa String hyllyköiltä ja kaapeista. Lisää säilytystilaa tavaroille työhuoneeseen ja muualle kotiin saat Ferm Living Plant Box telineellä, joka toimii myös kasvitelineenä. Artek klassikot – Aalto tarjoiluvaunu ja Aalto 611 tuoli viimeistelevät kodin skandinaavisen tyylin.

Ihastu lisää ja hanki omat sisustushaaveesi huikeasta valikoimasta designtuotteita Finnish Design Shop -verkkokaupasta.

Eva Solo Toolbox säilyttimet

Eva Solo Toolbox säilyttimet

Eva Solo Toolbox säilyttimet tuovat kivaa ilmettä ja aina tarpeellista säilytystilaa arjen pienille tavaroille keittiössä, eteisessä ja työpöydällä. Kauniin yksityiskohdan antaa puinen kahvaosa.

Eva Solo Toolbox säilyttimet valkoinen

Säilytä sokeria, mysliä tai herkullista pähkinäsekoitusta ja annostele kahvaosana toimivalla lusikalla. Värivaihtoehtoina oleva musta ja valkoinen saavat nämä skandinaavisen tyylikkäät säilyttimet sopimaan osaksi mitä tahansa sisustusta.

Eva Solo Toolbox säilyttimet musta

Toolbox säilyttimet sopiva keittiön lisäksi vaikkapa meikkipisteen ääreen tai askartelutarvikkeiden säilytykseen. Myynnissä Finnish Design Shop -verkkokaupassa.

Sisusta kotia valkoisella

Sisusta kotia valkoisella

Valkoinen tuo kodin sisustukseen kepeyttä ja raikkautta. Se on värinä ajaton ja aina tyylikäs. Nyt on loistava tilaisuus hankkia kotiin kaikkea kaunista valkoista Finnish Design Shopin JOULUALESTA, jossa kaikki tuotteet 15% alennuksella. Mukana valikoimassa upeita klassikkoja ja tyylikkäitä uutuuksia. Esimerkiksi nahkainen Barcelona nojatuoli, Vitra Eames RAR keinutuoli ja moneen kohtaan sisustuksessa sopiva Componibili säilytyskaluste. Lisäilmettä sisustukseen saat Iittala Lantern valaisimella, Hakola Lempi hyllyllä ja Marimekko Flower maljakolla. Eikä tietenkään pidä unohtaa näyttäviä Artek A331 ja Louis Poulsen PH Artichoke valaisimia. Tarjous on voimassa rajoitetusti. Ostoksille pääset tästä.

Kesäalen vaaleat ihanuudet

Sisustus valkoinen ja vaalea

KESÄALEN valikoimasta löytyy upeita vaaleita designlöytöjä piristämään kodin tai vaikkapa kesämökin sisustusta. Valikoimassa mukana monia suosikkeja kuten Tolix tuoli, Dropit koukut, Kubus kulho, Muumivalaisin, Lillagunga keinu, Marimekko tekstiileitä, Marset valaisin, Swedese Drum pöytä sekä paljon muuta. Suuntaa ostoksille pian, sillä tuotteita on saatavilla rajoitetusti. Kaikki tuotteet löydät täältä.

Nattavaara tuoli

Nattavaara tuoli, puu

Nattavaara tuoli on tyylikästä muotoilua ja se on valmistettu massiivipuusta. Istuinosassa käytetty paperinaru korostaa upeasti tuolin luonnonläheistä ilmettä ja lisää käyttömukavuutta. Myynnissä Jotex -verkkokaupassa.

Nattavaara tuoli, musta

Kauniin puisen lisäksi Nattavaara tuoli on saatavilla myös mustana paperinarun oman värisellä istuinosalla sekä kokonaan mustana. Nattavaara sopii loistavasti ruokapöydän yhteyteen, eteistilaan tai vaikkapa makuuhuoneeseen.

Kaikki tuotteet -10% Finnish Design Shopissa

Naistenpäivän kunniksi KAIKKI TUOTTEET -10% Finnish Design Shopissa. Valikoimasta löytyy ihania klassikoita ja upeita uutuuksia. Artekin mustalla istuinosalla verhoiltu Tuoli 611, mustan ja koivun värinen Klubipöytä 907B sekä tyyliin sopiva Muuto Cover nojatuoli tuovat ajatonta ilmettä sisustukseen. Ylellisiä hetkiä olohuoneessa tarjoavat Warm Nordic Fried Egg nojatuoli lampaannahka verhoilulla, Gubin muhkea Pacha nojatuoli sekä Adean nahkainen Baron sohva. Ruokapöydän äärestä paikkansa löytävät Vitran klassikko, DSW Fiberglass tuoli sekä Ton 14. Kahvihetki täydentyy Marimekon Oiva Anniversary Siirtolapuutarha mukilla ja hauskalla Kivet tarjottimella. Viimeistele pöydän ilme vielä Urna maljakolla. Olohuoneen tunnelmaan keväistä raikkautta tuovat pyöreä Normann Copenhagen Tablo pöytä, Verso Design Tikas seinäteline ja Marikon Eläköön elämä tyynynpäällinen.

Kivitalon moderni sisustus

kivitalo-sisustus-takka

Tämä arkkitehdin suunnittelema kivitalo Espoossa hehkuu valoa ja avaruutta, mikä korostuu mm. pääsisääntulokerroksen hohtavan valkoisten lattioiden ja olohuoneen korkeiden ikkunoiden myötä. Ulkoa avautuva vehreä maisema tuo ihanaa lämmintä eloa ja värikkyyttä muuten moderniin vaaleaan sisustukseen. Tämä huikea koti löytyy myynnistä Bo LKV:n listoilta.

kivitalo-sisustus-tila

Olohuoneen modernia valkoista tyyliä rytmittävät tummat kalusteet ja seinän taulukokonaisuudet. Korkea palmukasvi korostaa tilan avaruutta ja huonekorkeutta, samoin kuin kaunis kattovalaisin sekä tilan kulmassa oleva lattiavalaisin.

kivitalo-sisustus-ikkunat

Valkoiset valoverhot rajaavat kivasti ikkunoita tuoden samalla kodikkuutta tilaan.

kivitalo-sisustus-valoisuus

Portaikon vieressä kivan yksityiskohdan antaa metsähenkinen mustavalkoinen tapetti. Skandinaavista tunnelmaa tilaan tuovat mm. Hay DLM pöytä ja Artekin Kanto teline. Musta lasivitriini on kiinnitetty olohuoneen ja keittiön toisistaan rajaavaan väliseinään. Seinällä se tuo kivasti ilmavuutta eikä vie turhaan lattiatilaa.

kivitalo-sisustus-huonekorkeus kivitalo-sisustus-keittio

Keittiö ja ruokailutila yhdistyvät toimivaksi kokonaisuudeksi olohuoneen kanssa, mutta ovat kuitenkin hieman sivummalla väliseinän takana. Keittiön saarekemaisen muodon ääreltä löytyy upea Artekin musta Rocket baarijakkara.

kivitalo-sisustus-ruokailutila

Keittiöstä ja ruokailutilasta näkee mukavasti suoraan terassille ja takapihalle, joka toimiikin tilan jatkeena erityisesti kesäaikaan.

kivitalo-sisustus-makuuhuone

Harmonisen vaalea sisustustyyli jatkuu myös makuuhuoneen puolelle.

kivitalo-sisustus-lastenhuone

Lastenhuoneen sisustus on tasapainoisen yksinkertainen, mutta kuitenkin hauskoilla yksityiskohdilla piristetty. Myös tässä huoneessa on ihanan paljon luonnonvaloa.

kivitalo-sisustus-alakerta

Kellarikerroksesta löytyy tunnelmallinen takkahuonenurkkaus.

kivitalo-sisustus-kylpyhuone

Kylpytiloissa tummanharmaa laatta tuo ajatonta tyyliä tilaan, jonka perältä löytyy myös amme rentoutumishetkiä varten.

kivitalo-sisustus-sauna kivitalo-sisustus-vessa kivitalo-sisustus-piha

Pihalta ja terassilta löytyy juuri riittävästi tilaa pienen pihapuutarhan suunnitteluun ja viihtyisiin grillaus- sekä ruokailuhetkiin perheen ja ystävien parissa.

kivitalo-sisustus-terassi

Kuvat bolkv.fi


Woodnotes
K tuoli käsinojillaOsta

Iittala
Teema lautanenOsta

Louis Poulsen
VL45 Radiohus valaisinOsta

Menu
Bottle maustemyllytOsta

Normann Copenhagen
Rise seinävalaisinOsta

Muuto
The Dots ripustimetOsta

Secto Design
Octo 4240 valaisinOsta

Hay
Hee tuoliOsta
Kartell Componibili laatikosto
Kartell
Componibili laatikostoOsta
Normann Copenhagen Tablo pöytä
Normann Copenhagen
Tablo pöytäOsta
Vitra Eames RAR keinutuoli
Vitra
Eames RAR keinutuoliOsta
String Pocket hylly
String
Pocket hyllyOsta
Artek A331 valaisin
Artek
A331 valaisinOsta
House Doctor Block matto
House Doctor
Block mattoOsta

Inspiroidu lisää

Hurmaavan valoisaa ja kodikasta

Hallittu yksinkertaisuus, keveys ja valoisuus ovat sanoja, joilla voi helposti kuvailla tätä harmonista 70 neliöistä Göteborgissa myynnissä olevaa asuntoa. Sisustus saa oman persoonalliseen ilmeen...
Kartell Battery valaisin
Kartell
Battery valaisinOsta
Swedese Tree naulakko
Swedese
Tree naulakkoOsta
Artek Aalto tarjoiluvaunu
Artek
Aalto tarjoiluvaunuOsta
Vitra Eames DAW tuoli
Vitra
Eames DAW tuoliOsta
House Doctor Kupla valaisin
House Doctor
Kupla valaisinOsta
Kartell Masters tuoli
Kartell
Masters tuoliOsta
Hay tarjotinpöytä musta
Hay
tarjotinpöytä mustaOsta
Artek Aalto A110 valaisin
Artek
Aalto A110 valaisinOsta
Marimekko mukit
Marimekko
Oiva astiatOsta
Normann Copenhagen Tablo pöytä
Normann Copenhagen
Tablo pöytäOsta