Betonitalo

betonitalo-sisustus

Turun saaristoon vuonna 2012 valmistunut 230 neliöinen betonitalo kohoaa jylhänä puiden katveesta tarjoten huikeat maisemat ympäröivään luontoon läpi talon eri tilojen. Paitsi ulkopuolella myös sisustuksessa betoni on vallitseva materiaali, joka näyttäytyy talon rakenteiden lisäksi myös huonekaluissa. Talo on rohkea moderni kokonaisuus, jonka rikkaus syntyy nimenomaan minimalistisuudesta ja talon sulautumisesta ympäristöönsä. Talon suunnittelusta on vastannut Sigge Arkkitehdit.

betonitalo-ruokailutila

Jykevän betonipöydän ääreltä pääsee illallishetken yhteydessä nauttimaan myös maisemista, jotka aukeavat jokaiseen suuntaan talon suurista ikkunoista.

betonitalo-olohuone-takka

Betonin ympäröidessä ja hallitessa sisustusta kokonaisuus voi tuntua hyvinkin harmaalta, mutta toisaalta ikkunanäkymät luontoon korostuvat entisestään ja pienetkin väriläiskät nousevat betonipinnasta haluttaessa helposti esiin. Akustiikkalevyjen ja tammilattian ansiosta kokonaisuudesta tulee yllättävänkin lämmin ja kotoisa.

betonitalo-kylpyhuone

Kylpyhuoneessa pitkä betonitaso hallitsee tilan sisustusta. Pitkä musta käytävämatto korostaa minimalistista ilmettä ja sisustuksen yksinkertaisuutta.

betonitalo-portaikko

Portaikon betoniaskelmat herättävät mielenkiintoa jo sellaisinaan. Pystyraudoitus tyylittelee kauniisti portaikon korostaen samalla tilan korkeutta.

betonitalo-seinat

Raaka betonielementti näyttää hetken ihmettelyn jälkeen jopa mielenkiintoiselta. Ainakin se on elävämpi kuin mikä tahansa yksivärinen seinä.

betonitalo-seinaelementit betonitalo-turku

Siinä missä betoni tuntuu toisille kolkolta, toiset rakastavat sen pelkistettyä olemusta ja jylhää ilmettä. Talon ulkopuolella betoni yhdistyy toimivaksi osaksi ympäröivää kalliomaasto, joka ei tosin tässä talvikuvassa niin hyvin näy.

Kuvat  Vesa Loikas / sigge.fi