Elämää ullakolla

Ullakko voi toimia kodin pienenä varastotilana tai sitten se voi esittäytyä edukseen viihtyisänä olohuoneena tai vierashuoneena. Useimmiten viistot kattorakenteet luovat ullakkotilasta yksilöllisen ja tunnelmallisen tilan.

Pieni vai iso ullakko? Pieneenkin ullakkotilaan saa kätkettyä yllättävän paljon huonekaluja ja toimintoja, kun ne sijoittelee järkevästi. Tilan koko kannattaa ottaa huomioon myös värivalinnoissa. Tummat sävyt luovat tunnelmaa, mutta tekevät tilasta helposti pienemmän näköisen.

Ullakkohuoneessa ei välttämättä tule käytyä joka päivä, joten sen sisustamisessa kannattaa rohkeasti kokeilla villeimpiäkin ideoita. Vanhat ja perintöhuonekalut kätkevät itseensä tarinoita, mutta älä tee ullakkohuoneesta kalusteiden hautausmaata.

Todella mielenkiintoinen ja rouheasti sisustettu tila, jota kelpaa tarjota vierashuoneeksi. Puurakenteet, lankkulattia ja taljat lattialla tekevät tilasta valloittavan kokonaisuden. Vanhanaikainen sänky ja taustalla läpinäkyvä lipasto lienevät peruja menneiltä vuosilta.

Kattoparrut ovat omiaan tässä tilassa. Niihin voi helposti myös asettaa roikkumaan valaisimia ym. ajankohtaisia sisustuskoristeita. Musta lattia ja kiviseinä antavat tilalle särmää ja lämpöä, kauniisti muuratusta takasta puhumattakaan.

Syksyn lämpimät värit mukana sisustuksessa

Syksy loistaa nyt kauneimmillaan tarjoillen upeita värejä. Ylellisen pehmeät tekstiilit ovat mitä parhain keino ehostaa sisustusta vuodenaikaankaan sopivilla sävyillä ja täydentää tilojen tunnelmaa.

Mustilla valaisimilla näyttävää ilmettä ja lämmintä tunnelmaa sisustukseen

Musta väri antaa valaisimelle ajattoman tyylikkään ilmeen ja tuo samalla näyttävää kontrastia sisustukseen. Kun syysillat pimenevät entistä aikaisemmin, onkin syytä kiinnittää huomiota tilan valaistukseen.

Kauniit maljakot osana syksyn sisustusta

Maljakot ja erilaiset kasviasetelmat ovat omiaan lisäämään kodikasta tunnelmaa sisustuksessa. Maljakot ovat itsessään jo kauniita elementtejä, joilla voit korostaa sisustuksen värejä, materiaaleja sekä muotokieltä. Kukkien ja kasvien lisäksi voit tehdä maljakoihin monenlaisia sesonkiin sopivia asetelmia.

Nojatuoli sisustuksen keskipisteenä

Nojatuolit tarjoavat paitsi mukavuutta, myös mahdollisuuden tuoda persoonallisuutta ja tyylikkyyttä sisustukseen. Olipa kyseessä olohuone, makuuhuone, eteinen tai lukunurkkaus, nojatuolit voivat toimia sisustuksen keskipisteenä tai täydentää huoneen ilmettä.