Elämää ullakolla

Ullakko voi toimia kodin pienenä varastotilana tai sitten se voi esittäytyä edukseen viihtyisänä olohuoneena tai vierashuoneena. Useimmiten viistot kattorakenteet luovat ullakkotilasta yksilöllisen ja tunnelmallisen tilan.

Pieni vai iso ullakko? Pieneenkin ullakkotilaan saa kätkettyä yllättävän paljon huonekaluja ja toimintoja, kun ne sijoittelee järkevästi. Tilan koko kannattaa ottaa huomioon myös värivalinnoissa. Tummat sävyt luovat tunnelmaa, mutta tekevät tilasta helposti pienemmän näköisen.

Ullakkohuoneessa ei välttämättä tule käytyä joka päivä, joten sen sisustamisessa kannattaa rohkeasti kokeilla villeimpiäkin ideoita. Vanhat ja perintöhuonekalut kätkevät itseensä tarinoita, mutta älä tee ullakkohuoneesta kalusteiden hautausmaata.

Todella mielenkiintoinen ja rouheasti sisustettu tila, jota kelpaa tarjota vierashuoneeksi. Puurakenteet, lankkulattia ja taljat lattialla tekevät tilasta valloittavan kokonaisuden. Vanhanaikainen sänky ja taustalla läpinäkyvä lipasto lienevät peruja menneiltä vuosilta.

Kattoparrut ovat omiaan tässä tilassa. Niihin voi helposti myös asettaa roikkumaan valaisimia ym. ajankohtaisia sisustuskoristeita. Musta lattia ja kiviseinä antavat tilalle särmää ja lämpöä, kauniisti muuratusta takasta puhumattakaan.

JAA
Edellinen artikkeliRetrosti keittiössä
Seuraava artikkeliRaikas keittiö

1 KOMMENTTI

  1. Modernin sisustamisen ystäväni erityisesti ensimmäinen ja viimeinen kuva miellyttävät silmää. Upeita nuo parrut katossa!!

Comments are closed.