Elegantti sisustus tummia pintoja hyödyntäen

15.5.2015

tyylikas-ruokailutila-olohuone

Tilan olemus ja tunnelma muuttuu huomattavasti, kun mukaan sisustukseen tuodaan puunsävyjä, jotka vaihtelevat vaaleasta tummaan. Hillityksi tyylitelty puun tekstuuri antaa pinnoilla lämminhenkistä eloa ja mielenkiintoa, kuten tässä The Elegantin toteuttamassa asunnossa.

tumma-keittio-ruokailutila

Vaikka tilassa käytetyt vaaleat sävyt olisivatkin rohkeasti muutakin kuin kirkasta valkoista on selkeät tummat värisävyt sisustuksen seassa enemmän kuin tervetulleita. Ne luovat samalla vaikutelman elegantista, hieman luksusmaisestakin tyylimaailmasta. Kun käytetään samoja värisävyjä, voi syvyyttä ja hienostuneisuutta korostaa käyttämällä eri materiaaleja. Kuvan tilassa tummat värit esiintyvät sekä ruokailutilan seinäpaneelissa ja viereisessä nahkasohvassa. Näin sama väri heijastuu ja elää eri tavoin materiaalin mukaan.

tummat-seinat-olohuone

Mitä enemmän tummia sävyjä tuodaan tilaan sitä enemmän tulee kiinnittää huomiota yleisvalaistukseen. Kattoon upotetut spottivalaisimet ovat mainio keino pitää tämä puoli kunnossa. Suunnattavilla spoteilla voi myös helpostii korostaa pintojen teksuuria ja nostaa niitä esille haluamallaan tehokkuudella.

olohuone-avoin-uppospotit

Olemme ehkä tottuneet liiaksikin turhan perinteisiin seinäratkaisuihin. Seinä maalataan yhdellä värillä (usein valkoisella) ja se on siinä. ”Rohkeimmat” lisäävät seinään sisustustarroja, joita sitten ihmetellään jokunen tovi ennen kuin ne käyvät tylsäksi. Erilaisia panelointeja käyttämällä saat seinät heräämään henkiin aivan uudella tavalla. Yhtenä vaihtoehtona on käyttää esimerkiksi lattioihin tarkoitettuja laminaattiratkaisuita. Usein rajoitteena on enemmän mielikuvitus kuin kukkaro.

ruokailutila-tumma-elegantti

Tässä ruokailutilassa kokonaisuutta rytmittää upeasti pöydän kanssa linjassa oleva katon valaisin ratkaisu. Hieman katosta irti oleva rakennelma tuo lisää ilmavuutta ja syvyyttä.

makuuhuone-hotelli-ruskea

Mitä viihtyisämpi makuuhuone, sen paremmat unet. Verhomateriaaleilla voit helposti vaikuttaa tilan pehmeyteen ja kodikkuuteen. Verhoja kannattaa käyttää useassa eri tasossa ja niitä voi asettaa muuallekin kuin ikkunan eteen. Yksiväriset verhot ovat takuuvarmasti toimiva valinta ja monipuolisuutta saat tuomalla rinnalle eri paksuisia ja sävyisiä verhoja. Näin pystyt samalla muokkaamaan tilaan tulevaa valon määrää. Myös valaistus verhojen takana tai lattianrajassa on yksi hyvä keino saada valo elämään myös illan tullen auringonsäteiden käydessä vähiin.

makuuhuone-musta-sanky

Sänkyyn kannattaa panostaa. Aina. Tässä makuuhuoneessa tyylikäs musta nahkarunko toimii ikään kuin tarjottimena sängyn patjalle. Lisää kuvia ja tarkempia tietoja tämän asunnon sisustuksesta voit katsoa The Elegant designtoimiston verkkosivuilta.

Kuvat The Elegant

Mökki

Saunatuotteita kotiin ja mökille

Saunan ja kylpyhuoneen tunnelmaa voi helposti täydentää miellyttävillä tekstiileillä sekä muilla kauniilla saunatuotteilla.