Search
Close this search box.
1898 Rörvik tuoli
1898 Rörvik tuoli
Marimekko Unikko iso muki
Cadiz loungetuoli
Nordform Roxy ruokapöytä

Luksusta kotiin

Sana luksus tarkoittaa monelle sisustajalle kalliita investointeja. Luksus on käsitteenä melko häilyvä. Toisille minimalistisuus ja kiiltävät pinnat ovat luksusta, kun toiset taas nauttivat eleganteista ja antiikkisista pinnoista koristeellisine piirteineen. Tässä nyt kuitenkin esimerkki olohuoneesta, jossa loppujen lopuksi melko pienet asiat tekevät tilasta ainutlaatuisen ja laadukkaan näköisen. Seinäpintoja koristaa lukuisat koristelistat. Kauniisti muotoiltu takka toimii huoneen keskipisteenä. Myös kattopinta on koristeellinen. Sohvien samettisuus ja kauniit valaisimet yhdessä luovat tilasta valloittavan paikan.

Loppujen lopuksi kyse on siis harmoniasta, jossa huonekalut ja pintamateriaalit muodostavat kokonaisuuden. Luksusta on myös toimivat ratkaisut, ei pelkkä ulkonäkö.  Seinille voi tehdä muutakin kuin vain maalata ne ja huonekaluja löytyy valtavirtaliikkeiden ulkopuoleltakin. Verhoile huonekalut uuteen uskoon, hanki tilaan ja kalusteisiin sopivia tekstiilejä ja viimeistele kokonaisuus muutamalla taululla, valaisimella ja koriste-esineellä.

Tai sitten teet tilasta juuri niin modernin kuin haluat. Älä noudattele pelkästään trendejä, kuuntele myös omia mieltymyksiäsi – ne toimivat useimmin pitempään kuin lehtien sivuilta bongatut trendiratkaisut sellaisinaan. Kuvien tilat on suunnitellut ja toteuttanut englantilainen Rigby & Ribgy designliike.

Kuvat rigbyandrigby.com

Jaa tämä juttu:
Finlayson Meena tyynynpäällinen
Finlayson Toivo käsipyyhe
Reino tossut
Tupla riipputuoli kahdelle
Tyylikäs ja käyttötarpeen mukaan helposti muuntuva säilytyskaluste on olennainen osa kodin arjen toimivuutta ja sisustusta. Huonekalujen asettelu voi muuttua sisustuksessa välillä paljonkin ja tällöin on hyvä mikäli pakolliset elementit ovat riittävästi muunneltavissa ja ne sopivat useampaan kohtaan sisustuksessa.
Syksy loistaa nyt kauneimmillaan tarjoillen upeita värejä. Ylellisen pehmeät tekstiilit ovat mitä parhain keino ehostaa sisustusta vuodenaikaankaan sopivilla sävyillä ja täydentää tilojen tunnelmaa.
Matolla on helppo rajata tilan toimintoja toisistaan. Samalla se tuo myös pehmeän ja kodikkaan yksityiskohdan sisustukseen.