Luksusta kotiin

Sisustusideat

Tunnelmallisen tyylikäs koti

Jouluinen tunnelma alkaa hiljalleen valtaamaan tämän tyylikkäästi sisustusten kodin ilmettä. Tumma laattalattia antaa kivan kontrastin vaaleille huonekaluille ja muille sisustuselementeille.

Kodikas ja valoisa sisustus

Runsas määrä luonnonvaloa korostaa sisustuksen skandinaavista tyyliä, jonka rauhallinen värimaailma korostaa tilojen estetiikkaa.

Sopivan hillitty ja rennon kodikas sisustus

Tässä tyyliltään skandinaavisen selkeässä ja rauhallisessa sisustuksessa vallitsee mukavan rento ja kodikas tunnelma.

Sana luksus tarkoittaa monelle sisustajalle kalliita investointeja. Luksus on käsitteenä melko häilyvä. Toisille minimalistisuus ja kiiltävät pinnat ovat luksusta, kun toiset taas nauttivat eleganteista ja antiikkisista pinnoista koristeellisine piirteineen. Tässä nyt kuitenkin esimerkki olohuoneesta, jossa loppujen lopuksi melko pienet asiat tekevät tilasta ainutlaatuisen ja laadukkaan näköisen. Seinäpintoja koristaa lukuisat koristelistat. Kauniisti muotoiltu takka toimii huoneen keskipisteenä. Myös kattopinta on koristeellinen. Sohvien samettisuus ja kauniit valaisimet yhdessä luovat tilasta valloittavan paikan.

Loppujen lopuksi kyse on siis harmoniasta, jossa huonekalut ja pintamateriaalit muodostavat kokonaisuuden. Luksusta on myös toimivat ratkaisut, ei pelkkä ulkonäkö.  Seinille voi tehdä muutakin kuin vain maalata ne ja huonekaluja löytyy valtavirtaliikkeiden ulkopuoleltakin. Verhoile huonekalut uuteen uskoon, hanki tilaan ja kalusteisiin sopivia tekstiilejä ja viimeistele kokonaisuus muutamalla taululla, valaisimella ja koriste-esineellä.

Tai sitten teet tilasta juuri niin modernin kuin haluat. Älä noudattele pelkästään trendejä, kuuntele myös omia mieltymyksiäsi – ne toimivat useimmin pitempään kuin lehtien sivuilta bongatut trendiratkaisut sellaisinaan. Kuvien tilat on suunnitellut ja toteuttanut englantilainen Rigby & Ribgy designliike.

Kuvat rigbyandrigby.com

Tutustu myös

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli