Luksusta kotiin

Sana luksus tarkoittaa monelle sisustajalle kalliita investointeja. Luksus on käsitteenä melko häilyvä. Toisille minimalistisuus ja kiiltävät pinnat ovat luksusta, kun toiset taas nauttivat eleganteista ja antiikkisista pinnoista koristeellisine piirteineen. Tässä nyt kuitenkin esimerkki olohuoneesta, jossa loppujen lopuksi melko pienet asiat tekevät tilasta ainutlaatuisen ja laadukkaan näköisen. Seinäpintoja koristaa lukuisat koristelistat. Kauniisti muotoiltu takka toimii huoneen keskipisteenä. Myös kattopinta on koristeellinen. Sohvien samettisuus ja kauniit valaisimet yhdessä luovat tilasta valloittavan paikan.

Loppujen lopuksi kyse on siis harmoniasta, jossa huonekalut ja pintamateriaalit muodostavat kokonaisuuden. Luksusta on myös toimivat ratkaisut, ei pelkkä ulkonäkö.  Seinille voi tehdä muutakin kuin vain maalata ne ja huonekaluja löytyy valtavirtaliikkeiden ulkopuoleltakin. Verhoile huonekalut uuteen uskoon, hanki tilaan ja kalusteisiin sopivia tekstiilejä ja viimeistele kokonaisuus muutamalla taululla, valaisimella ja koriste-esineellä.

Tai sitten teet tilasta juuri niin modernin kuin haluat. Älä noudattele pelkästään trendejä, kuuntele myös omia mieltymyksiäsi – ne toimivat useimmin pitempään kuin lehtien sivuilta bongatut trendiratkaisut sellaisinaan. Kuvien tilat on suunnitellut ja toteuttanut englantilainen Rigby & Ribgy designliike.

Kuvat rigbyandrigby.com

4 KOMMENTIT

  1. Maalaamaton puinen lista on kohtuu edullista. Tokihan suuressa pinta-alassa tulee jonkin verran kustannuksia, riippuen toteutuksen laajuudesta. Itse ostaisin ehkä valmiiksi muotoon työstettyjä puisia listoja, jonka jälkeen maalaisin koko seinän listoineen. Mikäli asetat listan tapetin päälle kannattaa olla tarkka värisävyistä. Tapetin päälle asetettuna lista rajaa melko voimakkaasti, joten se kannattaa ottaa huomioon. Antiikkiliikkeistä on tulossa lähipäivinä oma artikkelinsa, joten niistä myöhemmin lisää.

  2. Kiitos nopeasta vastauksesta! Onkohan nuo seinät kovin arvokas toteuttaa tuolla tavalla puisena? Onko typerä idea, jos tapetin päälle asettaisi koristelistoja? Varsinkin tuo samettinen sohva on ihan must! Saisiko vielä kysyä missä Helsingissä olisi hyviä kierrätys- ja antiikkiliikkeitä?

  3. Valtavirtaliikkeitä kannattaa ainakin välttää, lukuunottamatta Askossa myytävää Vogue-tuoteperhettä. Kierrätysmyymälöistä ja antiikkiliikkeistä voi löytyä todellisia helmiä, joiden väritykset ja materiaalit saa haluamikseen osaavalta verhoilijalta. Näin saa itselleen myös ainutlaatuisia huonekaluja. Koristelistoilla ja kipsitöillä voi saada ihmeitä aikaan. Kuten kuvassa, kohokuviot seinillä ja katossa tekevät tilasta todella kauniin.

  4. Hei, haluan uuteen kotiini paljon tuota tyyliä mitä ylemmässä kuvassa on. Onko se sitten modern classicia vai jotain muuta… Mutta kysymys kuuluu, mitkä Helsingin sisustus ja huonekaluliikkeet myyvät erityisesti tämän tyylin kalusteita? Olen lähdössä ihan ummikkona sisustusostoksille ja vinkit olisi tarpeen!

Comments are closed.