Sopivasti mustaa ja valkoista

4.1.2016

olohuone-mustavalkoinen-sisustus

Musta ja valkoinen väri keskustelevat parhaiten keskenään, kun ne tulevat esille erilaisissa tekstuureissa ja kuvioissa. Kuten kaikissa väreissä, mustan ja valkoisen väliltä löytyy lukematon määrä eri sävyjä, jotka tekevät tästä helposti tylsäksi miellitystä ”värikirjosta” yllättävän monipuolisen. Geometriset kuviot ja kalusteiden materiaalit muokkaavat näiden kahden värin synnyttämää kirjoa uskomattoman monipuoliseksi.

olohuoneessa-mustavalkoinen-sisustus

Kuten sanottua myös muodot vaikuttavat sisustuksen ilmeeseen. Neliskulmaiset elementit muodostavat keskenään mielenkiintoisen kokonaisuuden ja tarkkaan sijoitettuna ne luovat sisustukseen yhteisen nimittäjän.

olohuone-kalusteet-mustavalkoinen-sisustus

Mustavalkoiset printit ja taulut tuovat myös oman lisänsä sisustukseen. Useimmiten yksivärinen sohva herää taas aivan uudella tavalla henkiin kuvioiduilla sohvatyynyillä, joiden seassa yksivärinen tyyny tasapainottaa kokonaisuutta.

koti-mustavalkoinen-sisustus

Valaisinten hehkulamppujen värisävyt ovat myös tärkeässä roolissa. Lämpimän ja kylmän valon ero on yllättävän suuri. Kannattaakin tarkkaan miettiä missä kohtaa mikäkin lämpötila palvele parhaiten. Kiinnitä huomiota myös valaisinten tyyliin. Tässä ruokapöydän ympärillä olevien Eames tuolien kaveriksi on valaisimeksi valittu kaunis kuvioita Louis Poulsen Collage valaisin.

takkanurkkaus-mustavalkoinen-sisustus

Takkanurkkauksen yhteydessä sijaitseva divaanisohva tarjoaa ihanan paikan lukuhetkille, takkatulesta nautiskeluun tai vaikkapa päiväunilla loikoiluun.

keittio-mustavalkoinen-sisustus

Keittiön minimalistinen valkoinen väri saa kivaa kontrastia House Doctorin geometrisillä kuvioilla varustetusta Block matosta.

keittiosaareke-mustavalkoinen-sisustus

Puoliksi avoin keittiösaareke antaa tilaan kaivattua avaruutta. Keittiön seinätilaa on hyödynnetty myös koriste-esineille ja tauluille. Näin siitä muodostuu entistä viihtyisämpi kokonaisuus.

makuuhuone-mustavalkoinen-sisustus

Makuuhuoneessa nurkkaseinässä koristevalot luovat kivaa tunnelmaa. Huomaa myös hauska tapetti sekä seinälle sijoitetut koirataulut.

tyopiste-mustavalkoinen-sisustus

Kodin työpisteeltä vaaditan harvemmin sen enempiä. Se kannattaakin pitää riittävän simppelinä, jotta pöydälle ja sen ympäristöön ei ala kasaantua ylimääräisiä ja tarpeettomia tavaroita. Tämän työpisteen äärellä Tolix tuoli tuo kivan kontrastin ja yksityiskohdan tilaan.

makuuhuone-sanky-mustavalkoinen-sisustus

Rauhallisuus ja harmonia on makuuhuoneessa erittäin tärkeää. Kun tilassa on sopivasti ”tapahtumaa” niin mielenkiinto säilyy, mutta siellä pystyy myös helposti rauhoittumaan. Hempeä sulkavalaisin on mainio valinta luomaan pehmeää tunnelmaa.

Via Gravity

Aurinkotuolit

Arjen eksotiikkaa terassille

Sika-Design kalusteet tuovat kivaa pientä eksotiikkaa arjen sisustukseen ja kesäterassin ilmeeseen.

FDB Møbler huonekalut
Nojatuolit

Tyylikäs ja tasapainottava puu

Puu on materiaalina tasapainottava ja aina tyylikäs lisä sisustukseen. FDB Møbler tarjoaa useita upeita vaihtoehtoja kodin eri tiloihin.