Search
Close this search box.
1898 Rörvik tuoli
1898 Rörvik tuoli
Marimekko Unikko iso muki
Cadiz loungetuoli
Nordform Roxy ruokapöytä

Työpiste osana olohuonetta

Työhuone vai työpiste? Kun kyseessä on asunto, jossa neliöitä on rajattu määrä ja yhtä vapaata huonetta ei välttämättä haluta pyhittää työhuoneeksi, kannattaa miettiä vaihtoehtoa rakentaa kevyt työpiste olohuoneen nurkkaukseen. Toki riippuu paljon olohuoneen neliömäärästä. Ylimääräisestä huoneesta ei kannata tehdä ”työhuonetta” vain sen takia, että se on helppo valinta. Jos työpöytää tarvitaan vain satunnaiselle käytölle ja koneella istumiseen, kannattaa se yrittää  soluttaa asunnon muuhun tilaan. Näin ylimääräisen tilan saa käytettyä oikeasti hyödyksi ja tehtyä siitä vaikkapa kodin rentoutumishuoneen.

Kun sijoitat työpisteen olohuoneeseen, rakenna siitä kevyt kokonaisuus. Työpöydän voi myös korvata kevytrakenteisella tasolla. Pieni lipasto, pari hyllyä ja se on siinä. Kun taso ja muut työpisteen rakenteet ovat osa muun tilan värimaailmaa ja kokonaisuutta, ne eivät häiritse vaan täydentävät sopivasti muun tilan ilmettä. Kuvat ovat ruotsalaisesta n. 60 neliön kokoisesta asunnosta.

Kuvat alvhemmakleri.se

Jaa tämä juttu:
Finlayson Meena tyynynpäällinen
Finlayson Toivo käsipyyhe
Reino tossut
Tupla riipputuoli kahdelle
Tyylikäs ja käyttötarpeen mukaan helposti muuntuva säilytyskaluste on olennainen osa kodin arjen toimivuutta ja sisustusta. Huonekalujen asettelu voi muuttua sisustuksessa välillä paljonkin ja tällöin on hyvä mikäli pakolliset elementit ovat riittävästi muunneltavissa ja ne sopivat useampaan kohtaan sisustuksessa.
Syksy loistaa nyt kauneimmillaan tarjoillen upeita värejä. Ylellisen pehmeät tekstiilit ovat mitä parhain keino ehostaa sisustusta vuodenaikaankaan sopivilla sävyillä ja täydentää tilojen tunnelmaa.
Matolla on helppo rajata tilan toimintoja toisistaan. Samalla se tuo myös pehmeän ja kodikkaan yksityiskohdan sisustukseen.