Tyylikäs kaupunkikoti Helsingissä

Tämä Helsingissä sijaitseva kaupunkikoti kävi läpi täydellisen muodonmuutoksen, jossa suunniteltiin kaikki uusiksi aina huonejaosta lähtien. Lopputuloksena syntyi miellyttävä harmoninen kokonaisuus, jonka rauhallinen sisustustyyli tuo mukavaa vastapainoa kaupunkielämän sykkeeseen. Toteutuksesta vastasi sisustussuunnittelija Milla Alftan.

Eteisessä suuri lattiasta kattoon ulottuva peili sekä senkin yläpuolelle sijoitettu kovera peilipinta luovat tilaan syvyysvaikutelmaa. Lattiaan ja kattoon käsityönä tehdyt listoitusratkaisut tuovat sisustukseen ripauksen luksusta ja upean viimeistellyn ilmeen.

Kauniit vaaleat valaisimet peilin molemmin puolin tuovat tilaan rytmiä ja herkkyyttä. Huomaa myös senkin pintaan tehdyt kaiverrukset, jotka tekevät siitä uniikin huonekalun.

Keittiössä kaapinovien muotoilu tuo keittiön ilmeeseen hauskan maalaisromanttisen vivahteen. Vetimet tuovat nekin omaleimasta tunnelmaa tilaan. Välitilan valkoinen tiilikaakeli korostaa tilan valkoista ilmettä.

Pyöreä ruokapöytä maksimoi hyvin käytettävissä olevan tilan. Muhkeat tummat nojatuolit koristeluineen antavat taas pientä luksusta tilan tyyliin.

Takaseinään tehty syvennys tarjoaa huomaamatonta, mutta sitäkin tarpeellisempaa säilytystilaa viherkasveille, mausteille ja muille keittiötarvikkeille. Ruokapöydän yläpuolelle sijoitettu valaisin on mainio valinta tilaan ja tuo siihen mukavaa rentoutta.

Makuuhuoneessa on hillityn rauhallinen tunnelma. Korkea sängynpääty ei nouse liiaksi esiin vaan se on löytänyt paikkansa harkitusti suunnitellusta seinäsyvennyksestä. Kevytrakenteiset riippuvalaisimet luovat tunnelmaa ja toimivat lukuvaloina. Käytännöllisyyttä silmällä pitäen valokatkasijat on sijoitettu aivan sängyn viereen.

Olohuoneen sydän on näyttävä takka, jonka koristeellinen reunus jatkaa sisustuksen muuta tyyliä.

Kattosyvennykset tuovat tiloihin ihanaa ilmavuutta ja niihin on sijoitettu myös yleisvaloa antavat ledinauhat. Olohuoneen keskipisteenä toimii näyttävä kattokruunu.

Leveät pariovet vievät olohuoneesta työ- ja televisiohuoneeseen. Näin olohuone voidaan rauhoittaa oleskeluun ilman, että televisioruutu välkkyy vieressä.

Tästä asunnosta löytyy paljon upeita yksityiskohtia ja monia räätälöityjä sisustusratkaisuita unohtamatta kuitenkaan käytännön arkea. Näyttävä ja harkittu kokonaisuus aikuiseen makuun. Muista myös käydä kurkistamassa Millan Facebook -sivuihin.

Kuvat alftan.fi / Kristian Maukonen