Valoisaa ja kodikasta

kodikas-sisustus-yksityiskohdat-1

Valkoinen puulattia korostaa kauniisti tämän osittain vintage henkisen kodin sisustusta, jossa luonnonvalo sekä hallittu huonekalujen sekä sisustuselementtien sijoittelu luo kodikkaan tunnelman. Tavaroita on juuri sen verran, että kaikki pääsevät esille, sisustuksen olematta kuitenkaan liian kolkko ja steriili. Tämän upean kodin stailauksesta on vastannut Emma Fischer.

kodikas-sisustus-yksityiskohdat-2

Nojatuoli kuuluu ehdottomasti osaksi olohuonetta. Se antaa sille aina sen viimeisen silauksen pelkän sohvan sijaan. Tässä tilassa ruskea nahka tuo samalla kivan lämpimän värivivahteen yhdistyen materiaaliltaan myös lattialla olevaan taljamattoon.

kodikas-sisustus-yksityiskohdat-3

Pariovet tuovat juhlallisuutta ja näyttävyyttä mihin tahansa tilaan. Ne mielletään helposti osaksi vanhoja rakennuksia, mutta tosiasiassa ei mikään estä suunnittelemasta kodin eri tilojen oviaukoista hieman leveämpiä ja vaihtamalla yksittäisovea parioveksi.

kodikas-sisustus-yksityiskohdat-4

Senkin koristeellinen ulkokuori jatkaa seinälistojen ja esimerkiksi keittiökaappien muotoa, jolloin se yhdistää entistä näyttävämmin muuhun sisustukseen.

kodikas-sisustus-yksityiskohdat-5

Keittiössä kaappien metalliset vetimet tuovat kivan yksityiskohdan sisustukseen ja yhdessä ruokapöydän yläpuolelle sijoitetun valaisimen sekä kodinkoneiden metallisten pintojen kanssa kokonaisuus näyttää jälleen kerran tarkkaan harkitulta.

kodikas-sisustus-yksityiskohdat-6

Keittiössä irtonainen ruokapöytä on korvattu todella kodikkaalla penkkiratkaisulle. Mieleen tulee visiitti kahvilan nurkkauksessa hörppimässä tuoretta kahvia. Penkkien päälle laitetut viltit lisäävät myös kodikasta tunnelmaa, samoin koristetyynyt. Mainio vaihtoehto ”tylsän” pöydän tilalle.

kodikas-sisustus-yksityiskohdat-7

Lastenhuoneessa vallitsee rauhallinen, mutta lapsenomainen tunnelma.

Kuvat Janne Olander / Stadshem