Ylellisesti Kapkaupungissa

30.9.2015

kapkaupunki-ylellinen-koti-1

Etelä-Afrikassa sijaitseva Kapkaupunki tarjoaa suurkaupungin sykettä ja luksusta vaativille asukkaille paljon mahdollisuuksia. Upet merinäköalat yhdistettynä luksustason miljoonakoteihin loksauttavat monen sisustajan leuat apposen auki. Tässä esittelyssä yksi upea talo, jonka arkkitehtuurista on vastannut SAOTA ja sisustussuunnittelusta ARRCC.

kapkaupunki-ylellinen-koti-2

Vaikka ylellisyys jää harvalle tavoittamattomiin ei kotimaiset sääolotkaan sallisi aivan vastaavanlaisia ratkaisuja varsinkaan arkkitehtuurin osalta. Toisaalta näistä upeista luomuksista voi saada hyviä inspiraatioita ja ideoita, joita pystyy jalostamaan pienemmässä mittakaavassa omaan kotiin soveltaen tietysti myös materiaaleissa ja muissa hankinnoissa.

kapkaupunki-ylellinen-koti-3

Kiiltävät marmorpinnat seinillä tuovat sekä modernia kiiltoa että tekstuuria tilan ilmeeseen. Mitä tulee sohviin, niin vaihtoehtoja on muitakin kuin kahden tai kolmen istuttava sohva olohuoneen nurkkauksessa. Laverimaisesti kiemurtelevat sohvat lisäävät löhöilytilaa ja tuovat tilaan käyttömukavuutta. Edullisesti toteutettuna halutunlaisen kokonaisuuden voisi rakentaa puulevyjä muotoilemalla, käyttämällä pehmusteina leikattua vaahtomuovia ja päällystämällä ne sopivilla kankailla. Hyödynnä tässä vaikkapa kotikaupungin verhoilijaa.

kapkaupunki-ylellinen-koti-4

Istuintyynyt ja muhkeat koristetyynyt tuovat tilaan kodikkuutta. Korkea lattiavalaisin luo tilaan tunnelman lisäksi hyvää yleisvaloa. Toimii hyvin myös pienessä tilassa.

kapkaupunki-ylellinen-koti-5kapkaupunki-ylellinen-koti-6

Jo pienikin yksittäinen yksityiskohta voi saada tilan tuntumaan huomattavasti arvokkaamalta. Pari kivilaatta askelmaa kylpyaltaan äärellä tai esimerkiksi seinään tehty koristepinta saavat aikaan ihmeitä. Näissäkään ei tarvitse käyttää maailman kalleimpia materiaaleja vaan voi valita omalle kukkarolle sopivat vaihtoehdot rautakaupan hyllyltä.

Kuvat arrcc.com

Mökki

Saunatuotteita kotiin ja mökille

Saunan ja kylpyhuoneen tunnelmaa voi helposti täydentää miellyttävillä tekstiileillä sekä muilla kauniilla saunatuotteilla.