Search
Close this search box.

Kontio Unikko aitta

aitta-maalaus-valtticolor1

Terassin rakentamisen jälkeen vuorossa oli hirsien suojakäsittely. Pohjasuojan päälle ehdimme viikonlopun aikana vetää vielä yhden kerroksen keloharmaaksi sävytettyä Valtti Color kuullotetta, joka osoittautui varsin hyväksi valinnaksi.

aitta-maalaus-valtticolor2

Kauempaa katsottuna sopivasti läpikuultava harmaa saa aitan upeasti maastoutumaan ympäröivään maisemaan. Jos aika ja kelit sallivat, aitta saa vielä toisen kuorrutteen samaista kelosävytettyä kuullotetta ennen talven saapumista.

aitta-maalaus-valtticolor3

Ikkunakarmit ja räystäät on tarkoitus käsitellä tummanruskeiksi, eli hyvin samaan sävyyn terassilaudoituksen kanssa. Tarkempi katsaus terassiin ja sen viimeistelyyn tulossa seuraavaksi.

Aittaprojektin aiemmat vaiheet ja tulevia juttuja voit seurata täältä

Jaa tämä juttu:

kontio-unikko-valmisulkoa

Nyt kun ikkunat ja ovet on saatu paikoilleen, näyttää aitta vähintään yhtä hyvältä kuin valmistajan esitteissä. Ulkoapäin aitta näyttää houkuttelevan modernilta ja aidon hirsirakenteen ansiosta siinä on tuulahdus aitoa aittamaisuutta. Seuraavaksi edessä on aitan ulko- ja sisäpintojen suojakäsittely sekä vielä puuttuvan terassin rakentaminen. Väriksi aitalle on kaavailtu kelomaista harmaata ja sisätilojen seinille ja lattiaan valkoista, ei kuitenkaan peittävää maalia vaan puiden syyt esiin tuova vahaus tms. Tehosteväriksi kurkihirsiin ja katon lipan alaosaan tullee tummanruskea.

Aittaprojektin aiemmat vaiheet ja tulevia juttuja voit seurata täältä

Jaa tämä juttu:

sisutusblogirakentaa-kontio-unikko

Sisustusblogin toimituksen tämän kesän projektilistalta löytyy Kontion Unikko aitan rakentaminen ja tietenkin aitan sisustaminen ja sen ympäristön suunnittelu. Kun perustukset oli saatu tehtyä, päästiin itse rakentamisen kimppuun. Hirret asettuivat paikoilleen kahden henkilön voimin parissa päivässä, joten myyjän lupaus aitan helpohkosta kasaamisesta piti paikkansa. Eikä myöskään voi sanoa, että tekijät olisivat hirsirakentamisen konkareita. Aittaprojektin etenemistä pääset seuraamaan pian Sisustusblogiin ilmestyvästä rakennusprojektiosiosta. Lisää juttua aitasta, sen rakentamisesta ja tietenkin sisustuksesta luvassa tuota pikaa.

Aittaprojektin aiemmat vaiheet ja tulevia juttuja voit seurata täältä

Jaa tämä juttu: