Search
Close this search box.

Tee itse

Rakenna edullinen terassisohva kuormalavoista ja viimeistele kokonaisuus lavoihin suunnitelluilla pehmusteilla.

Kuormalavoista saa käden käänteessä tehtyä edullisen terassisohvan. Kun enimmät tikut lavojen reunoilta on hiottu pois, tarvitaan tietysti myös pehmusteet. Jotex Pallas lavapehmustesetti pitää sisällään istuintyynyn ja kaksi selkätyynyä, joista saat tehtyä yhden kahden hengen sohvan. Saatavilla on tummanharmaa ja beige värivaihtoehto. Mikäli haluat sohvasta vielä enemmän oman näköisen voit maalata kuormalavat haluamallasi värillä tai esimerkiksi petsata ne harmaan tai ruskean eri sävyillä. Pallas pehmustesetit myynnissä Jotex -verkkokaupassa.

Jaa tämä juttu:

Talvi-iltana on mukava vetäytyä sisälle lämpimään askartelemaan koristeita joulua varten. Helt Enkelt -blogissa tuli vastaan tämä mainio tee-se-itse -joulutähti. Tarvitsevat vain oksia, lankaa, sakset, pienen valosarjan ja tietenkin ripauksen askartelumieltä. Kuvan ruokailutilassa on muutenkin miellyttävä henki. Sopivasti mustaa ja valkoista, mutta kuitenkin myös muita värejä ja lämpimiä sisustuselementtejä. Rennosti katosta roikkuva Muuton E27 riippuvalaisin toimii loistavasti tässä tilassa. Tarkemmat ohjeet tähden askartelua varten löydät Helt Enkelt -blogista.

Kuva heltenkelthosmig.blogspot.com

Jaa tämä juttu:

Puinen sängynpääty käytetyistä (miksei uusistakin) laudoista on helppo toteuttaa sisustajan omien mieltymysten mukaiseksi. Tällainen luonnonläheinen sisustuselementti tuo mukavan ripauksen rentoa ilmettä makuuhuoneeseen. Sinun tarvitsee vain hankkia jostain sopivan mittaisia lautoja, käsitellä ne haluamasi värisiksi ja kiinnittää toisiinsa lautojen taakse asennettavilla kiinnikkeillä tai poikkipuilla. Lopuksi voit viimeistellä kokonaisuuden tekstillä tai muilla sisustukseen sopivilla koristeilla.

Älä yritä tehdä tästä elementistä liian symmetristä vaan anna ajatuksen lentää ja kokeile rohkeasti. Tämän sisustuselementin avain on juuri sen ainutlaatuisuudessa, jolloin se on samalla myös tekijänsä näköinen. Lisää vinkkejä projektiin saat Dana Millerin blogista, josta tämä kekseliäs sisustusajatus on lähtöisin. Danan House*Tweaking blogissa on myös paljon muuta ihasteltavaa.

Kuvat housetweaking.com

Jaa tämä juttu:

Puukehikko mielletään usein parveke- tai terassikäyttöön, jossa sen runkoa pitkin kiipeilee erilaisia köynnöskasveja. Toisaalta miksi et kokeilisi vastaavaa ratkaisua myös sisätiloissa.  Puukehikko on helppo askarrella ja saat siitä juuri haluamasi kokoisen ja värisen. Tarvitset vain puulistaa, nauloja ja vasaran. Rautalangan pätkistä voit vielä taivuttaa koukkuja, joihin sitten ripustaa koriste-esineitä ja muita kausittaisia sisustuselementtejä. Helppoa, hauskaa ja halpaa. Tämän ihanan sisustusidean meille on loihtinut Anna-Leena.

Kuva annaleenashem.blogspot.com

Jaa tämä juttu:

Puunaulakko tuo luonnollista tunnelmaa tilaan ja siihen voi vaatteiden lisäksi ripustaa muitakin esineitä. Tällaisen yksinkertaisen, mutta silti näyttävän sisustuselementin tekeminen sujuu helposti myös omilla pikku kätösillä. Halutessasi voit maalata puurungot sisustukseen sopivilla väreillä.

Naulakon tekemiseen tarvitset vain hieman työkaluja ja tarvikkeita. Ensin sahaa puurunkojen alaosat kaltevasti siten, että naulakko asettuu haluamaasi leveyteen. Näin naulakko pysyy tukevammin paikoillaan. Ruuvaa puurungot n. 40cm yläosasta kiinni toisiinsa ja kiristä vielä lopuksi nahkaisella köydenpätkällä. Kannattaa pyytää apua vierustoverilta. Lopuksi kiinnitä vielä koukut puuronkoihin. Maalaamalla ja käyttämällä eri värisiä osia ja köydenpätkiä saat naulakosta värikkäänkin sisustuselementin. Kiitokset tästä loistavasta vinkistä Annaleenalle.

Kuvat annaleenashem.blogspot.com

Jaa tämä juttu: