Blogi Henna

Betonia ja kukkia

Olen varsin tykästynyt betonisiin ja karuihin ruukkuihin. Rosoinen tyyli puutarhoissa ja parvekkeilla ihastuttaa. Nyt olen pistänyt silmälle erityisesti eri kaisla- ja heinälajit istutuksissa.  Kukkien väreissä näkee nyt paljon sinistä ja lilaa. Hyötykasveista kannattaa kokeilla eri sipulikasveja, eli laukkoja. Esimerkiksi Ukkolaukasta tulee näyttäviä isoja kukkapalloja, jotka ovatkin nyt puutarhoissa kovaa huutoa.

Kuvat House of Philia, Sköna Hem

Olohuoneen neljä lempparia

Lempivärini on valkoinen. Sen puhtaus ja raikkaus jaksaa aina ihastuttaa. Valkoiseen pääväriin on niin helppo tuoda muita värejä, kuten mustaa terävöittämään ja värikkäitä piristämään.

Listasin neljä asiaa joista kovin pidän tällä hetkellä. 1. Ikean edullinen ja selkeä korkeakiiltoinen Bestå tv-taso. 2. Nolla Nollan ajaton sohvapöytä, malli on luuppi. 3. Valkoiseen väriin on kiva yhdistää raikkaita värejä, kuten Missoni Homen sik sak kuvioisia tyynyjä yhdistettynä yksivärisiin. 4. Tämä ikisuosikki, Kartellin Bourgie valaisin tuo kaunista valoa ja arvokkuutta tilaan.

Mikä on sinun lempivärisi sisustuksessa?

Lehtipinoja

Ostan joka viikko uuden sisustuslehden ja säilytän niitä pitkään. Taitaa pinoista löytyä neljän vuoden vanhojakin. Rakastan lehtiä ja kirjoja, niistä ammennan inspiraatiota sisustamiseen ja remontoimiseen. Pidän niitä aina käden ulottuvilla ja kerään ne kauniisiin pinoihin eri puolille asuntoa. Pinosta saisi vaikka väliaikaisen yöpöydän!

Ekologista designia

Virkkuukoukussa on kahden nuoren naisen yritys. Matot ovat käsityönä tehtyjä ja materiaalina niissä käytetään tekstiiliteollisuuden ylijäämäpaloja. Jokainen matto on uniikki ja ne voidaan kätevästi pestä hienopesussa.

Matot sopivat niin romanttiseen kuin moderniin sisustukseen. Virkattu matto on todella kaunis myös sängynpeitteenä tai seinälle ripustettuna. Kaunista suomalaista käsityötä kerrassaan! Mattoja voi tilata suoraan virkkuukoukussa nettisivuilta.

http://www.virkkuukoukussa.fi/

Kuvat: Tuomas Mäkelä M2valokuvaus.

Sormipaneelia ja Iki kiuasta

Vuonna 2007 remontoimme saunan. Selasin ulkomaalaisia lehtiä ja etsin inspiroivia ideoita. Yhdestä lehdestä poimin pikkuruisen kuvan, jossa oli tummaksi maalattua sormipaneelia saunassa. Esitin idean remonttimiehellemme ja hän keksi maalata sormipaneelin sävytetyllä Sasu saunasuojalla. Näin sain tumman seinän saunaan josta pidän paljon, enkä ole nähnyt muilla vastaavaa. (kuvan kellertävä väri ei vastaa luonnollista väriä) Pinta on kaunis ja elävä sekä sormipaneeli kaunis ja erilainen. Kiuas on Iki Kiukaan Pilari Iki 5kW, joka sopii parhaiten pieniin 4-6 kuution huoneistosaunoihin. IKI-Kiukaan lämpö varautuu suureen kivimassaan, joten kiuasta mitoitettaessa lasi- tai kivipinnoilla ei ole suurta merkitystä.

Puutarhatyyny

Tilasin H&M Homen kauniin ja raikkaan puutarha-aiheisen Petunia tyynyn parvekkeelle sen kunniaksi, että yrttini ovat alkaneet vihertämään. Olen ollut muutenkin todella tyytyväinen H&M Homen tekstiileihin ja laatuun. Hyvä hintalaatu suhde! Mustan ruukun olen maalannut kätevästi liitutaulumaalilla mustaksi.

Lelut koppaan!

Luulen että säilytystilaa ei voi olla koskaan liikaa lastenhuoneessa. En pidä tavanomaisesta tylsästä lelukopasta vaan olen etsinyt jotain hauskempaa. Löysin urbanliving.se nettisivuilta kivat muoviset vadit ja kuulin huhuja että Tarjoustalosta löytyisi samantyylisiä. Sinne siis vatiostoksille ja lelut koppaan.

Kevätsohva

Tylsä sohvamme tarvitsi kipeästi kevätuudistusta. Heivasin tummat tyynyt kellariin ja tilalle laitoin Linumia ja Missonia kevään väreissä. Mustavalkoisessa kodissamme tyynyt erottuvat hyvin ja ovat raikkaat.

Tyynyt ovat turkulaisesta sisustusliikkeestä, Sisustuksen Koodista. Sisustuksen Koodi on teettänyt tyynyt Missonin kankaasta vähän suuremmiksi, mitä ne normaalisti olisivat. Nyt ne ovat 50x50cm ja pääsevät hyvin oikeuksiinsa. Musta, pinkki ja valkoinen tyyny on Linumin.

Syksyksi Missonityynyjen rinnalle voisi yhdistää oranssia ja metsän vihreää, mutta nautitaan nyt ensin helteistä ja palataan tyynyihin syssymmällä.

Äitienpäiväksi Toy tuolit

Saimme vihdoin tuolit parvekkeelle joita olemme katselleet Vepsäläisessä jo tovin. Kaunis ja klassinen Philippe Starckin Toy tuoli on niin sisä- että ulkokäyttöön ja se on valmistettu polypropyleenista. Tuolia voidaan pinota päällekkäin jopa 14 kappaletta. Nyt alkaa suunnittelu millä tavalla tuolit asettuvat parvekkeelle.

Lisää Toy tuoleista löydät täältä

Taulukisko

Pieni kurkistus olohuoneen puolelle. Saimme vihdoin taulukiskot asennettua ja yhden taulun kokeeksi ripustettua. Pidän tästä ideasta paljon! Tauluja voi vaihtaa fiiliksen mukaan ja kisko on kaunis ilman taulujakin. Esimerkiksi vuokra-asuntoon tämä olisikin aika hyvä vaihtoehto, jos vuokranantaja ei halua rumia jälkiä seinään.

Ostimme kaksi 150 sentin levyistä kiskoa vierekkäin Bauhaussista. Värivaihtoehtoina oli valkoinen ja tämä alumiini. Asennus oli helppoa ja paketin mukana tulevat ripustustarvikkeet tauluille. Helppoo ku heinänteko.

Vuokramökit Suomessa

Vuokraa mökki tai huvila ja lähde nauttimaan kesästä rentouttaviin maisemiin. Parhaat mökit varataan nyt!