India Jane

Kodikkaan tunnelman saa luotua hetkessä lipastosta, jonka yllä seinällä on joko peili tai taulu.

Lipaston päällä voi olla sitten mitä vaan, lamppu, valokuvia, matka-aarteita ja vaikka kukkia.

Vaikka näyttää että tavaraa on paljon, on se silti minusta kodikkaampaa kun jos lipaston päällä olisi vain ainoastaan yksi valokuvakehys. Se näyttäisi aika onnettomalta ja yksinäiseltä. Myös kaksi valokuvakehystä vierekkäin näyttäisi yksinäisiltä.

Idea on siinä että kerrostaa esineitä limittäin, korkeita taakse ja matalat eteen, myös osittain asettaa vähän toistensa yli. Ja ei haittaa jos lamppu tai kukat tulevat peilin tai taulun eteen. Päinvastoin syntyy mahtavaa kontrastia.

Peilien käyttöä pitäisi muutenkin lisätä sisustuksessa. Suomalaisilla on jotenkin hassu dilemma, että peilien käyttö sisutuskessa on jotenkin liian räväkkää ja kummallista. Jos peilillä saa asuntoonsa lisäneliöitä ja lisätunnelmaa niin se on mielestäni vaan fiksua ja esimerkillistä!

Alla olevassa kuvassa voi hämätä kotinsa näyttämää isommalta, laittamalla seinälle ylisuuren peilin jossa on ikkunakehys päällä. Tulee hetkessä avarampi tila. Ikkunakehyksen voi sitäpaitsi askarrella myös itse vanhasta ikkunakarmeista.

Kuvat ovat brittiläisen sisustusliike India Jane mallistosta.

Kauniit maljakot osana syksyn sisustusta

Maljakot ja erilaiset kasviasetelmat ovat omiaan lisäämään kodikasta tunnelmaa sisustuksessa. Maljakot ovat itsessään jo kauniita elementtejä, joilla voit korostaa sisustuksen värejä, materiaaleja sekä muotokieltä. Kukkien ja kasvien lisäksi voit tehdä maljakoihin monenlaisia sesonkiin sopivia asetelmia.

Nojatuoli sisustuksen keskipisteenä

Nojatuolit tarjoavat paitsi mukavuutta, myös mahdollisuuden tuoda persoonallisuutta ja tyylikkyyttä sisustukseen. Olipa kyseessä olohuone, makuuhuone, eteinen tai lukunurkkaus, nojatuolit voivat toimia sisustuksen keskipisteenä tai täydentää huoneen ilmettä.

Valitse täydellinen tyyli terassillesi

Terassikalusteiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon terassin olosuhteet sekä tietysti minkälaisia materiaaleja halutaan käyttää ja voiko terassikalusteita hyödyntää myös sisätiloissa.

Sohvan muotokieli muuttaa tilan sisustusta

Sohvan muotoilu vaikuttaa sisustuksen tunnelmaan, tyyliin ja toiminnallisuuteen.