Liberty

Vuonna 1875 Arthur Liberty perusti pikkuruisen yrityksen, jossa hän myi maailmalta keräämiään yksilöllisiä tavaroita. Kaikki alkoi tietenkin pienestä, mutta jo pian kuuluisan ihana monikerroksinen tavaratalo oli vallattu. Talo on ulkopäin kuin piparkakkutalo. Mustavalkoinen maamerkki sijaitsee aivan Oxfort Streetin vieressä.

Kun sisälle pääsee, ei voi kun ihmetellä kuinka näin vanha rakennus on kestänyt kaikki nämä vuodet tuhansittain jalkapareja. Libertyn lattiat ovat kunnon vanhanaikaisia lautalankkuja, portaikko on kapea, puinen ja nariseva. Nostalgiaa kerrakseen! Seinät, katot ja sisäparvet muistuttavat enemminkin 100-vuotista kansalliskirjastoa kuin nykyaikaista design tavarataloa.

Libertyn kerrokset sisältävät viimeisimmät tuulet niin muodista kuin kodin sisustamisesta. Täältä löytyy kaikki erikoisemmat ja välillä ehkä vähän oudotkin asiat. Kaikki on laitettu esille kauniisti ja kerroksia kiertelee hypistellen ja ihmetellen. Hinnat ovat täällä korkeat, mutta välillä löytää jotain pikkukivaa omalle lompakolle sopivampaa.

Alla kuva Libertyn sisustusosastolta.

 

Libertyn tapetti valikoimaa

Nooh, kiertelin pikkutavara osastolla ja löysin hauskan leimasinkirjaimet setin. Se oli vaan niin söpö… Näillä voi merkata vaikka kirjojaan Ex Libris tyyppisesti tai tehdä kirjoituksia onnittelukortteihin.

Tutustukaa lisää netistä.