Search
Close this search box.

Anna Herold – London SW3

Tänään se tuli, Italiasta, MegaPhone by en&is !!!

Jo pelkkä boksi on makee…

Mutta entäs sisältö! Oikeasti, miten näin yksinkertainen voi olla niin mahtavaa, ”just wood and ceramic” niinkuin valmistaja ilmoittaa…

Tässä on video.

Näitä saa valkoisena, mustana ja ta-daa; kultaisena, eikä käytä yhtään sähköä.

So brilliant!

 

Jaa tämä juttu:

Olin kävelyllä ja kuljin seuraavan ikkunan ohi…

Onpa herkullinen kylpyamme!

Amme on niin poikkeuksellisen ainutlaatuinen, että vaikka ei itse valitsisi sitä kylpyhuoneeseen, niin on hineoa että siihen on olemassa mahdollisuus jos joku vaikka sellaisen haluaakin.

Ammetta käsinvalmistaa Drummonds.

Miten olisi kuparinen kaunotar?

 
Tai viileän hopeinen?
Ja vielä musta-valkoisena versiona…
Vain kylpyvaahto puuttuu!
Jaa tämä juttu:
Olen viimeaikoina ihastellut kirjahylly tapetteja. Ajatus on sikäli minusta aivan loistava, koska aina ei välttämättä ole tilaa kirjahyllylle eikä ehkä omista lattiasta kattoon kirjoja. Varsinkin nyt kun kirjattomuus yleistyy, niin tämähän on loistava ratkaisu saadakseen kirjastohuone fiiliksen.
Ennen kaikkea tapetti toimii loistavasti haasteellisissa seinäkohdista, joissa ei tavallaan ole mitään järkeä, mutta jotka silti kaipaavat jotain vitsikästä. Vaikka esimerkiksi rappusten alatasot, seinien väliset kulmakohdat, käytävät, eteiset, keittiön välitila… you name it!
Tässä tunnelmallinen Graham & Green versio:
Tässä käsinpainettua designia:
Valkoisena versiona:
Ja tässä värikästä vaikka lastenhuoneeseen:
Lovely!
Jaa tämä juttu:

Vuonna 1875 Arthur Liberty perusti pikkuruisen yrityksen, jossa hän myi maailmalta keräämiään yksilöllisiä tavaroita. Kaikki alkoi tietenkin pienestä, mutta jo pian kuuluisan ihana monikerroksinen tavaratalo oli vallattu. Talo on ulkopäin kuin piparkakkutalo. Mustavalkoinen maamerkki sijaitsee aivan Oxfort Streetin vieressä.

Kun sisälle pääsee, ei voi kun ihmetellä kuinka näin vanha rakennus on kestänyt kaikki nämä vuodet tuhansittain jalkapareja. Libertyn lattiat ovat kunnon vanhanaikaisia lautalankkuja, portaikko on kapea, puinen ja nariseva. Nostalgiaa kerrakseen! Seinät, katot ja sisäparvet muistuttavat enemminkin 100-vuotista kansalliskirjastoa kuin nykyaikaista design tavarataloa.

Libertyn kerrokset sisältävät viimeisimmät tuulet niin muodista kuin kodin sisustamisesta. Täältä löytyy kaikki erikoisemmat ja välillä ehkä vähän oudotkin asiat. Kaikki on laitettu esille kauniisti ja kerroksia kiertelee hypistellen ja ihmetellen. Hinnat ovat täällä korkeat, mutta välillä löytää jotain pikkukivaa omalle lompakolle sopivampaa.

Alla kuva Libertyn sisustusosastolta.

 

Libertyn tapetti valikoimaa

Nooh, kiertelin pikkutavara osastolla ja löysin hauskan leimasinkirjaimet setin. Se oli vaan niin söpö… Näillä voi merkata vaikka kirjojaan Ex Libris tyyppisesti tai tehdä kirjoituksia onnittelukortteihin.

Tutustukaa lisää netistä.

 

Jaa tämä juttu:

Kodikkaan tunnelman saa luotua hetkessä lipastosta, jonka yllä seinällä on joko peili tai taulu.

Lipaston päällä voi olla sitten mitä vaan, lamppu, valokuvia, matka-aarteita ja vaikka kukkia.

Vaikka näyttää että tavaraa on paljon, on se silti minusta kodikkaampaa kun jos lipaston päällä olisi vain ainoastaan yksi valokuvakehys. Se näyttäisi aika onnettomalta ja yksinäiseltä. Myös kaksi valokuvakehystä vierekkäin näyttäisi yksinäisiltä.

Idea on siinä että kerrostaa esineitä limittäin, korkeita taakse ja matalat eteen, myös osittain asettaa vähän toistensa yli. Ja ei haittaa jos lamppu tai kukat tulevat peilin tai taulun eteen. Päinvastoin syntyy mahtavaa kontrastia.

Peilien käyttöä pitäisi muutenkin lisätä sisustuksessa. Suomalaisilla on jotenkin hassu dilemma, että peilien käyttö sisutuskessa on jotenkin liian räväkkää ja kummallista. Jos peilillä saa asuntoonsa lisäneliöitä ja lisätunnelmaa niin se on mielestäni vaan fiksua ja esimerkillistä!

Alla olevassa kuvassa voi hämätä kotinsa näyttämää isommalta, laittamalla seinälle ylisuuren peilin jossa on ikkunakehys päällä. Tulee hetkessä avarampi tila. Ikkunakehyksen voi sitäpaitsi askarrella myös itse vanhasta ikkunakarmeista.

Kuvat ovat brittiläisen sisustusliike India Jane mallistosta.
Jaa tämä juttu:

Seinä- ja lattialaattoja valmistava Fired Earth on myös yksi lemppareistani.

Firma valmistaa ainutlaatuisia ja mielenkiintoisia laattoja, joita hallitsevat erilaiset pinnat, muodot, kuviot ja värit. Unohtakaa valkoiset laatat, täältä niitä ei löydy. Mutta jos haet tiimalasi mallisia, metallisia tai vaikkapa marokkolais-henkisiä laattoja, tämä on paikkasi. Täällä niitä on, paljon ja erilaisia.


Silmiini pistivät erityisesti nämä äärimmäisen ihanat luontoaiheiset 10 X 10 laatat. Sudenkorentoja, lehtiä, perhosia… Ei varmasti tule kellään vastaan samanlaisia!

 

Tai miten olisi metallisia laattoja ja tai vähän mummola retroa? Niitäkin täältä löytyy… Vain mielikuvitus on rajana, vaihtoehtoja on paljon. Jos maailma on näin värikäs, miksi ihmeessä pitää tyytyä muuhun?

Ajattelin itse seuraavan kylpyhuone/wc remontin yhteydessä käyttää jotain uudenlaisia ja erilaisia tyylejä ja koristella seiniä tai lattioita marokkolais- tai espanjalaistyylisillä laatoilla. Wc tai kylpyhuone ovat kuitenkin tiloja, jossa oleskellaan vain tietty aika, ja kun siellä kerta ollaan, niin miksei siellä samalla voisi olla jotain kivaa katseltavaa.

Fired Earth

 

Jaa tämä juttu:

Pariisi.

Viime viikonloppuna olimme viettämässä merkkipäivää Pariisissa. Uu-la-laa, tres bien!

Saatiin majailla persoonallisessa sukulais-asunnossa, jonka puitteet ja sijainti ovat mitä parhaimmat. Vaikka asunto on pieni, ainoastaan 35 neliötä, siellä ollessaan tuntui kuitenkin siltä, että kaikki tärkeä ja tarpeellinen on mahtunut mukaan eikä mistään ole tarvinnut luopua. Asunto oli jopa tilavan tuntuinen ja siitä tulikin mieleen, mitä kaikkea mahtuukaan 35 neliöön oikeanlaisilla elementeillä ja sisustusratkaisuilla.

Kyseessä oli jopa kaksio, kahdella takalla, kahdella parvekkeella, avokeittiöllä ja erillisellä suihkulla ja wc:lla. Asunnon voi vuokrata muutamiksi päiviksi tai vaikka kuukaudeksi. Täältä lisätietoja.

Olenkin sitä mieltä, mitä pienempi asunto on kyseessä, sitä enemmän sinne kannattaa tehdä erillisiä ”tiloja” ja ”nurkkauksia”. Mielikuvituksella ja tilasuunnittelulla on tässä tärkeä rooli. Muistan kun järjestelin pienenä huonettani aina uudella tavalla ja sain sinne mahtumaan mitä ihmeellisimpiä tiloja. Sain rajattua sinne oleskelualueen, nukkumisalueen, lukualueen ja ties mitä ”alueita” omille tarkoituksilleen.

Jos asut pienessä asunnossa, kokeile rohkeasti huonekalujen uudenlaisia sijoittelumahdollisuuksia. Onko esimerkiksi mahdollista, että laittaisit sohvan keskemmälle huonetta ja selustan taakse vaikka kirjoituspöydän? Pöydän päälle voisi laittaa kauniin valaisimen ja pöydän viereen mielenkiintoisen tuolin? Onko mahdollista että kirjahyllyn saisi laitettua niin, että se rajaisi nukkumisalueen omaksi tilakseen? Tai voisitko laittaa vaatekaapin ja kirjahyllyn selät vastakkain ja saisit näin aikaiseksi kaksi erillistä tilaa? Kokeile ihmeessä ja voit löytää uusia mielenkiintoisia ratkaisuja. Ja jos se ei toimi, ainahan kaiken voi laittaa sitten takaisin paikoilleen. Hyviä kokeiluja!

Jaa tämä juttu:

Mielestäni maalien kuningasmerkki on Farrow & Ball.

Ei sen vuoksi että yrityksellä on pitkät perinteet ja arvostus englannissa, eikä senkään vuoksi että maalien raaka-aineet ovat kaikki luonnollisia ja ympäristöystävällisiä. Vaan siksi, että jokainen värikartan 132 sävystä, on niin täydellisesti mietitty, että valitsetpa niistä minkä tahansa, niin lopputulos on varmasti harmoninen, ympäristöön sopiva ja silmää hivelevä.

 

Maalipurkkeja saa 2,5 litran (£ 29) tai 5 litran (£ 50) purkeissa, sekä pikkuruisia näytepurkkeja voi ostaa £ 3,5 hintaan. Mielestäni hinta on laatuun nähden erittäin sopiva.

Farrow & Ball tarjoaa myös laajan kirjon käsinpainettuja tapetteja, josta hauskin oli mielestäni tämä; kultaisilla koppakuoriaisilla koristeltu tapetti…

Jaa tämä juttu:

Maalaisitko koskaan etuoveasi keltaiseksi, turkoosiksi tai pinkiksi? En ajatellutkaan. Lontoossa tämä on aivan tavanomainen ja hauska ilmiö. Vaikka kadun kaikki talot olisivat samannäköisiä ulkoapäin, asunnot kuitenkin erottaa toisistaan hyvin omanlaisella värikkäällä ovella ja pikkuruisella etupatiolla.

Jokainen ovi on maalattu jollakin persoonallisella värillä, ja se väri on kaukana kategoriasta; beige, vaalea beige, harmaa, vaalean harmaa, ruskea, vaalean ruskea. Ovet ovat maalattu rohkeasti kaikkein kirkkaimmilla väreillä, joita on maalikaupasta löytynyt. Hymy tulee väkisinkin huulille kun kävelee talojen ohi ja yrittää arvuutella minkälaisia ihmisiä sisällä asuu. Miettikää miten kivaa olisi kutsua ihmisiä kylään; ”…asutaan siinä talo numero 19, koputtakaa keltaista ovea…”. Oij oij, kuinka söpöä! Eikö olekin hauskaa, että niinkin arkipäiväisestä asiasta kuin ulko-ovi, on tehty näinkin piristävä yksityiskohta…

Minkä oven takana sinä asuisit…?

Jaa tämä juttu:

Viikonloppu meni mukavasti omalla painollaan. Aurinko paistoi ja ilma oli mahtava, siksi oli lähdettävä ulos kotoa. Lauantaina valitsimme Covent Gardenin. Paikka on tunnettu katutaiteilijoistaan, sekä markkinoistaan, josta voi ostaa käsintehtyä taidetta, vintagea ja vaikka antiikkia. Paikka on yleensä täynnä ihmisiä, mutta on silti kiva istua lounaalle terassille siemaillen roseeta ja katsella samalla katutaiteilijoiden esityksiä.

Sunnuntaina kävely Hyde Parkissa on aivan omaa luokkaansa. Valtava puisto keskellä miljoona kaupunkia on jotain käsittämätöntä. Siellä voi kirjaimellisesti tehdä kaikkea mitä luonnossa tehdään; voit ratsastaa, soutaa, pyöräillä, lenkkeillä, levittää piknikin, katsella eläimiä, ihastella taivaalle asti ylettyviä satavuotisia puita, puttailla golf palloja… Lisäksi puisto on täynnä oleskelualueita, jossa voi vaan istahtaa ja lukea kirjaa. Jos nälkä yllättää, niin Hyde Parkista löytyy myös ravintoloita ja kahviloita.

Maisema kuin järvisuomesta ja valtavia jättipuita.

Jaa tämä juttu: