Search
Close this search box.
1898 Rörvik tuoli
1898 Rörvik tuoli
Marimekko Unikko iso muki
Cadiz loungetuoli
Nordform Roxy ruokapöytä

Mitä kaikkea mahtuukaan 35 neliöön?

Pariisi.

Viime viikonloppuna olimme viettämässä merkkipäivää Pariisissa. Uu-la-laa, tres bien!

Saatiin majailla persoonallisessa sukulais-asunnossa, jonka puitteet ja sijainti ovat mitä parhaimmat. Vaikka asunto on pieni, ainoastaan 35 neliötä, siellä ollessaan tuntui kuitenkin siltä, että kaikki tärkeä ja tarpeellinen on mahtunut mukaan eikä mistään ole tarvinnut luopua. Asunto oli jopa tilavan tuntuinen ja siitä tulikin mieleen, mitä kaikkea mahtuukaan 35 neliöön oikeanlaisilla elementeillä ja sisustusratkaisuilla.

Kyseessä oli jopa kaksio, kahdella takalla, kahdella parvekkeella, avokeittiöllä ja erillisellä suihkulla ja wc:lla. Asunnon voi vuokrata muutamiksi päiviksi tai vaikka kuukaudeksi. Täältä lisätietoja.

Olenkin sitä mieltä, mitä pienempi asunto on kyseessä, sitä enemmän sinne kannattaa tehdä erillisiä ”tiloja” ja ”nurkkauksia”. Mielikuvituksella ja tilasuunnittelulla on tässä tärkeä rooli. Muistan kun järjestelin pienenä huonettani aina uudella tavalla ja sain sinne mahtumaan mitä ihmeellisimpiä tiloja. Sain rajattua sinne oleskelualueen, nukkumisalueen, lukualueen ja ties mitä ”alueita” omille tarkoituksilleen.

Jos asut pienessä asunnossa, kokeile rohkeasti huonekalujen uudenlaisia sijoittelumahdollisuuksia. Onko esimerkiksi mahdollista, että laittaisit sohvan keskemmälle huonetta ja selustan taakse vaikka kirjoituspöydän? Pöydän päälle voisi laittaa kauniin valaisimen ja pöydän viereen mielenkiintoisen tuolin? Onko mahdollista että kirjahyllyn saisi laitettua niin, että se rajaisi nukkumisalueen omaksi tilakseen? Tai voisitko laittaa vaatekaapin ja kirjahyllyn selät vastakkain ja saisit näin aikaiseksi kaksi erillistä tilaa? Kokeile ihmeessä ja voit löytää uusia mielenkiintoisia ratkaisuja. Ja jos se ei toimi, ainahan kaiken voi laittaa sitten takaisin paikoilleen. Hyviä kokeiluja!

Jaa tämä juttu:
Finlayson Meena tyynynpäällinen
Finlayson Toivo käsipyyhe
Reino tossut
Tupla riipputuoli kahdelle