Philippe Starck

Ranskalainen Philippe Starck (s. 1949) on muotoilija, jonka luomuksiin ei ole voinut olla törmäämättä. Hän on niin tuottelias, että hänen suunnittelemiaan huonekaluja ja käyttöesineitä löytyy hyvin monelta alalta: tuoleista ja valaisimista moottoripyöriin ja mega-jahteihin jne. Hän suunnittelee myös kokonaisia sisustuksia hotelleille, ravintoloille ja monille muille yrityksille. Koko hänen kattavaan kokoelmaansa voi tutustua sivustolla www.starck.com.

Vaikka jokin tuote olisi hyvinkin tuttu sisustuslehdistä ja -blogeista, voi usein jäädä arvoitukseksi se, kuka sen on suunnitellut. Yllä näkyvää kollaasiin yritin poimia Starckin suunnittelemia huonekaluja ja esineitä, jotka olisivat monelle tuttuja. Sieltä löytyy Flosille suunniteltu Rosy Angelis -valaisin (1994), monelle erittäin tuttu Kartellin Louis Ghost -tuoli (2000), Alessille suunniteltu Juicy Salif -sitruspuristin (1990), XO:n Bubu-jakkara (2003), Hansgrohen mallistosta löytyvä Axor Starck-hanasarja sekä Driadlelle suunniteltu Miss Lacy -tuoli (2007).

Kuten tuostakin listasta huomaa, on Philippe Starck suunnitellut tuotteita usealle tunnetulle brandille kuten: Kartell, Flos, Alessi ja Hansgrohe. Uskon, että monesta hänen suunnittelemasta tuotteestaan muodostuu ajan myötä moderniklassikko, joka säilyttää arvonsa ajan kuluessa.

kollaasin kuvat: www.starck.com

JAA
Edellinen artikkeliInspiroiva Ikea-koti
Seuraava artikkeliSemi-valaisin

1 KOMMENTTI

Comments are closed.