Blogivieras Suvi

Tunnelmaa lyhdyistä

Vietämme vuoden pimeintä aikaa, lyhtyjen ja jouluvalojen sesonkiaikaa. Marketeista ja pienistä sisustusputiikeistä löytää helposti kaikenlaisia maalaisromanttiseen tyyliin sopivia lyhtyjä, mutta moderneja lyhtyjä onkin hiukan hankalampi löytää. Niinpä kiertelin sisustusverkkokauppoja ja poimin kollaasiin pelkistettyjä, moderneja lyhtyjä.

1. Eva Solo Hurricane / 2. Design House Stockholm Lotus / 3. Menu Lighthouse / 4. Stelton Laivalyhty / 5. Stelton Fuego / 6. Norman Copenhagen Lighthouse

Lyhdyt tuovat niin pihalle kuin sisällekin sijoitettuna mukavaa tunnelmaa, josta nauttivat myös moderniin tyyliin sisustavat.

Kuvat: Houm, Finnish Design Shop ja Länna Möbler

Hillittyä jouluvalaistusta

Vietämme ensimmäistä adventtia. Moni on varmaan tänä viikonloppuna laittanut jouluvaloja ja -koristeita esille. Toiset enemmän ja toiset vähemmän, jos ollenkaan. Joulutunnelmaa saa aikaiseksi ihan pienilläkin asioilla.

Erilaiset valot luovat tunnelmaa alleviivaamatta joulua liikaa. Ylläolevassa kuvassa on aseteltu valosarja rennosti ikkunan vieressä kulkevan putken yhteyteen. Kuvan tunnelma olisi ihan erilainen ilman tuota pientä valoa.

Tässä valojohto on laitettu kulkemaan huomaamattomasti panelointia pitkin. Hämärällä eteinen näyttää varmasti hyvin tunnelmalliselta.

Persoonallisemmat jouluvalot saa itse tuunamalla. Tässä yksi kaunis esimerkki. Kannattaa kuitenkin varmistaa etteivät materiaalit ole helposti syttyviä.

Tähän pimeään vuodenaikaan on saatava valoa, olipa sitten jouluihminen tai ei.

Mukavaa ensimmäistä adventtia!

kuvat: Ellmania-blogista

Valkoisen takan äärellä

Tämän ruotsalaisasunnon yksi katseenvangitsijoista on valkoinen takka. Tai ainakin minun silmäni kiinnittyivät siihen ensimmäisenä, sillä olen nähnyt tuollaisia takkoja aikaisemmin vain mustina ja tumman harmaina.

Valkoinen takka on ajattoman kaunis ja keveä. Se sulautuu kauniisti valkoiseen ullakkoasuntoon.

Tämä valoisa koti löytyi ruotsalaiselta Fantastic Frank -kiinteistönvälityssivustolta. Sivuston tavaramerkkinä ovat kauniit lähi- ja fiiliskuvat.

Kylläpä nuo croisantit näyttävätkin herkullisilta! Mikäpä se olisi istuskella tuossa pöydän ääressä nauttimassa aamukahvista ja takkatulesta kaupungin kattojen yllä.

Kuvat: Fantastic Frank

Tolomeon tarina

Klassinen Tolomeo-valaisin on varmasti monelle tuttu: sitä näkee nykysin usein sisustuslehdissä ja -blogeissa. Ajattelin kirjoitella vähän Tolomeon historiasta.

Tolomeon suunnittelivat italialaiset Michele De Lucchi ja Giancarlo Fassina vuonna 1986 Artemide-yritykselle, joka edelleen valmistaa Tolomeoita. Ensimmäinen malli oli pöytävalaisin, joka voitti heti muutaman vuoden päästä, vuonna 1989, Compasso d’Oro design-palkinnon.

Nykysin Tolomeo-tuoteperhe on laaja. Siihen sisältyy perinteisiä pöytämallisia Tolomeo-valaisimia monessa koossa (mm. Mini ja Micro) ja lisäksi Tolomeota valmistetaan seinä- ja jalkavalaisimena.

Tolomeosta on viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana tullut yksi maailman myydyimmistä valaisimista. Sen suosion selittää valaisimen pelkisetty ajaton muotokieli sekä korkea laatu. Pöytävalaisin kääntyy 360 astetta ja sitä on helppo säätää eri asentoihin. Tolomeo-valaisimet sopivat niin modernin pelkistettyyn kuin romanttisemman ja runsaamman tyyliseenkin kotiin, ja niin makuuhuoneeseen kuin keittiöön tai työ- tai vaikka olohuoneeseen.

Lisää tietoa Tolomeosta löydät Artemiden nettisivuilta.

Kuvat: Valkoinen Harmaja

H&M Home kevät 2012

Ulkomaisissa blogeissa on jo vilauteltu kuvia ensi kevään H&M Home mallistosta. Luvassa on kauniiden ja klassisten murrettujen sävyjen lisäksi myös paljon iloisia värejä.

Värikkäät raidalliset ja siksak-kuvioiset tekstiilit raikastavat kodin ilmeen nopeasti. Mainoskuvasta saa inspiraatiota myös omaan kotiin: oman taulukollaasin voi luoda myös tuollaisista levyistä, jotka voi maalata oman maun mukaan ja asetella kauniisti seinälle.

H&M Homen mallistosta  löytyy iloisia kuoseja myös lastenhuoneisiin. Pallokoukut ovat tosi hauskat etenkin tuolla tavoin epäsymmetrisesti aseteltuna. Toivottavasti nuo kuuluvat mallistoon, eivätkä ole vain kuvausrekvisiittaa.

Mikäli kirkkaat värit tuntuvat vieraalta omaan sisustustyyliin, löytyy H&M Homen valikoimasta myös kauniita murrettuja sävyjä ja ajattomia tekstiilejä. Jokaiselle jotakin!

kuvat: H&M Home via skonahem.com ja aprilandmaystudio.blogspot.com

Marraskuiset makuuhuoneet

Marraskuun illat ovat hyvin pimeitä. Emme ole vielä saaneet lunta ja märkä asfaltti imee viimeisetkin valon rippeet. Seuraavat sisustukset tuovat minulle mieleen juuri tämän vuodenajan – ajan ennen joulua ja sen tuomaa iloista tunnelmaa.

Tässä makuuhuoneessa on ”loft-henkistä” tunnelmaa. Jakkara on toimittaa rennosti yöpöydän virkaa ja sängyn päälle on heitetty kissatyyny rikkomaan liian miettittyä vaikutelmaa. Ilman tuota tyynyä, sisustus olisi paljon tylsempi.

Utuiset sinisen sävyt värittävät tätä makuuhuonetta. Kuva on rajattu kauniisti ja tyynyt on asetettu symmetrisesti. Ilme on yhtenäinen, vaikka suurin osa tyynyistä on erilaisia kuoseiltaan.

Tämän makuuhuoneen sisustus henkii minusta suomalaisuutta. On paljon vaaleaa puuta ja itse kudottuja juttuja. Hyvin ajankohtainen sisustus. Jos osaisin kutoa, meillä olisi varmasti tosi paljon erilaisia kudottuja tyynyjä ja peittoja. Ne ovat todella kauniita!

kuvat: skonahem.com

Lahjoja isälle

Isäinpäivä lähestyy ja on taas aika miettiä miten isää tai pappaa ilahduttaisi. Miehille saattaa joskus olla vaikeaa keksiä lahjoja, varsinkin jotain muuta kuin ”sukat ja kalsarit”. Tässäpä vähän ideoita.

Omasta puolestani voin suositella ainakin Steltonin jääskrapaa ja Georg Jensenin pullonavaajaa. Molemmat ovat meillä ahkerassa käytössä. Kauniita ja käytännöllisiä arkiesineitä.

Marimekon klassikkolaukkuja saa nyt myös nahkaisena ja sellainen olisi oiva valinta miehen laukuksi.

Jatkojohtoja tarvitaan aina ja yleensä ne ovat niitä rumia valkoisia möhkäleitä. Nudin jatkojohdot ovat tyylikkäitä ja niitä saa monessa eri värissä.

Puunkantohommat sujuvat kätevästi hyvän telineen avulla, jonka muotokieli miellyttää myös esteetikon silmää. Kollaasiin valitsin Röshultsin polttopuutelineen, joka minusta muistuttaa vähän Hayn tuotteita.

Nettikaupoista taitaa olla jo myöhäistä tehdä isänpäivätilauksia, mutta jouluksi ehtii hyvin. Mikäänhän ei tietysti voita aamukaffeja sänkyyn kannettuna ja kauniin kortin kera.

kuvat: Finnish Design Shop

Persoonallisia ratkaisuja ripauksella nykytrendejä

Ruotsalaisten kiinteistönvälitysfirmojen kauniisti stailatut kuvat ovat usein hyvin samankaltaisia. Tämä asunto kiinnitti kuitenkin huomioni erilaisen sohvan takia.

Kauniin turkoosi sohva on raikas ja persoonallinen valinta, jota ei joka kodissa näe. Myös kodin valaisinrakaisut ovat mielenkiintoisia: olohuoneen katossa roikkuu maapallo ja ruokailutilasta löytyy myös kattoon ripustettu ”kirppisvalaisin”.

Ruokailutilan yksi seinä on tapetoitu värikkäällä fototapetilla, joka kiinnittää huomion takuuvarmasti.

Keittiö on ajattoman mustavalkoinen. Remontti on tehty vuonna 2008.

Kodista löytyy toki myös nyt niin usein nähtyjä ratkaisuja, kuten String-hyllyä ja räsymattoja. Keittiön pöytä on stailattu Alvhemin perinteiseen tyyliin hedelmineen ja avonaisine lehtineen.

Makuuhuoneen sisustus on myös melko klassinen. Päätyseinää koristaa Cole & Sonin Contemporary II -sarjan ”Woods”-tapetti.

Kylpyhuoneen värimaailma on myös mustavalkoinen. Laattavalinnat ovat ajattoman pelkistetyt ja sadesuihku tuo kylppäriin ripauksen ylellisyyttä.

Tässä kodissa hullutellaan sisustuksen osalta vain olohuoneessa ja ruokailutilassa. Muutoin koti on melko varmanpäälle sisustettu.

kuvat: Alvhem

Joulua Tine K:n tyyliin

Joulu alkaa lähestyä pikkuhiljaa ja alkaa olla ajankohtaista miettiä kodin jouluilmettä. Värikästä ja iloista ilmettä, vai kultaa ja kimallusta, vai kenties jotain maanläheistä ja ”rouheaa”?

Oma mieltymykseni kääntyy noista vaihtoehdoista eniten tuon viimeisen vaihtoehdon, ”maanläheisen ja rouhean”, puoleen. Tuota tyyliä edustaa tanskalainen Tine K Home -merkki, jonka sivuilta löysin kauniita jouluaiheisia kuvia ja ideoita joulukoristukseen.

Suomessa merkkiä myy ainakin Nougat-liike ja Tine K -merkillä on myös oma nettikauppa. Lisäksi googlettamalla taitaa löytyä muutama suomalainen verkkokauppakin, joilta kyseistä merkkiä löytyy valikoimasta.

kuvat: Tine K Home

Trendi: räsymatot

Räsymatoista on tullut hyvin vahva trendi sisustuksessa viime aikoina. Yhdistettynä moderniin sisustukseen, näyttävät räsymatot raikkailta ja lisäävät lämpöä muuten suhteellisen kliiniseen ympäristöön.

Räsymatto näyttää toki edelleen hyvältä myös perinteisemmän tyylisessä sisustuksessa.

Mikäli värikäs räsymatto tuntuu liian riehakkaalta omaan kotiin, on mustavalkoinen versio hiukkasen ”turvallisempi” valinta. Itse pidän molemmista tosi paljon!

kuvat: Lotta Agaton ja Alvhem

Vuokramökit Suomessa

Vuokraa mökki tai huvila ja lähde nauttimaan kesästä rentouttaviin maisemiin. Parhaat mökit varataan nyt!