sisustaminen

Hillittyä jouluvalaistusta

Vietämme ensimmäistä adventtia. Moni on varmaan tänä viikonloppuna laittanut jouluvaloja ja -koristeita esille. Toiset enemmän ja toiset vähemmän, jos ollenkaan. Joulutunnelmaa saa aikaiseksi ihan pienilläkin asioilla.

Erilaiset valot luovat tunnelmaa alleviivaamatta joulua liikaa. Ylläolevassa kuvassa on aseteltu valosarja rennosti ikkunan vieressä kulkevan putken yhteyteen. Kuvan tunnelma olisi ihan erilainen ilman tuota pientä valoa.

Tässä valojohto on laitettu kulkemaan huomaamattomasti panelointia pitkin. Hämärällä eteinen näyttää varmasti hyvin tunnelmalliselta.

Persoonallisemmat jouluvalot saa itse tuunamalla. Tässä yksi kaunis esimerkki. Kannattaa kuitenkin varmistaa etteivät materiaalit ole helposti syttyviä.

Tähän pimeään vuodenaikaan on saatava valoa, olipa sitten jouluihminen tai ei.

Mukavaa ensimmäistä adventtia!

kuvat: Ellmania-blogista

H&M Home kevät 2012

Ulkomaisissa blogeissa on jo vilauteltu kuvia ensi kevään H&M Home mallistosta. Luvassa on kauniiden ja klassisten murrettujen sävyjen lisäksi myös paljon iloisia värejä.

Värikkäät raidalliset ja siksak-kuvioiset tekstiilit raikastavat kodin ilmeen nopeasti. Mainoskuvasta saa inspiraatiota myös omaan kotiin: oman taulukollaasin voi luoda myös tuollaisista levyistä, jotka voi maalata oman maun mukaan ja asetella kauniisti seinälle.

H&M Homen mallistosta  löytyy iloisia kuoseja myös lastenhuoneisiin. Pallokoukut ovat tosi hauskat etenkin tuolla tavoin epäsymmetrisesti aseteltuna. Toivottavasti nuo kuuluvat mallistoon, eivätkä ole vain kuvausrekvisiittaa.

Mikäli kirkkaat värit tuntuvat vieraalta omaan sisustustyyliin, löytyy H&M Homen valikoimasta myös kauniita murrettuja sävyjä ja ajattomia tekstiilejä. Jokaiselle jotakin!

kuvat: H&M Home via skonahem.com ja aprilandmaystudio.blogspot.com

Väriä kotiin

Keittiön välitilan sisustamisessa on viime vuosina suosittu hyvin paljon lasia. Enkä ihmettele; onhan se kaunis ja todella kätevä pitää puhtaana. Lasipinta on upea sellaisenaankin, mutta lisäämällä lasin taakse tapetin, saa rutkasti enemmän potkua ja näyttävyyttä keittiöön. Vai mitäs sanotte tästä:

Hyvin yksinkertaiseen valkoiseen keittiöön on laitettu välitilaan Svenskt Tennin runsaskuvioinen mustapohjainen tapetti.

Tapetti jatkuu ylös saakka liesituulettimen kohdalta, mikä antaa viimeistellyn vaikutelman keittiöstä.

Kaunista, sanon minä. Runsas ja värikäs tapetti luo juuri sopivan mielenkiintoisen kontrastin valkoisten, pelkistettyjen keittiökaappien kanssa. Keittiöstä tulee kotoisa ja persoonallinen.

Kannattaa muuten käydä kurkkaamassa Svenskt Tennin verkkokauppa! Sieltä löytyy aivan ihania kankaita ja tekstiilejä, joita usein vilahtelee sisustuslehtien kuvissa.

Oma suosikkini on tuo norsukangas, jota meiltä omasta kodista löytyykin Manhattan-tablettien lisäksi.

kuvat: stadshem.se ja kollaasissa svenskttenn.se

Philippe Starck

Ranskalainen Philippe Starck (s. 1949) on muotoilija, jonka luomuksiin ei ole voinut olla törmäämättä. Hän on niin tuottelias, että hänen suunnittelemiaan huonekaluja ja käyttöesineitä löytyy hyvin monelta alalta: tuoleista ja valaisimista moottoripyöriin ja mega-jahteihin jne. Hän suunnittelee myös kokonaisia sisustuksia hotelleille, ravintoloille ja monille muille yrityksille. Koko hänen kattavaan kokoelmaansa voi tutustua sivustolla www.starck.com.

Vaikka jokin tuote olisi hyvinkin tuttu sisustuslehdistä ja -blogeista, voi usein jäädä arvoitukseksi se, kuka sen on suunnitellut. Yllä näkyvää kollaasiin yritin poimia Starckin suunnittelemia huonekaluja ja esineitä, jotka olisivat monelle tuttuja. Sieltä löytyy Flosille suunniteltu Rosy Angelis -valaisin (1994), monelle erittäin tuttu Kartellin Louis Ghost -tuoli (2000), Alessille suunniteltu Juicy Salif -sitruspuristin (1990), XO:n Bubu-jakkara (2003), Hansgrohen mallistosta löytyvä Axor Starck-hanasarja sekä Driadlelle suunniteltu Miss Lacy -tuoli (2007).

Kuten tuostakin listasta huomaa, on Philippe Starck suunnitellut tuotteita usealle tunnetulle brandille kuten: Kartell, Flos, Alessi ja Hansgrohe. Uskon, että monesta hänen suunnittelemasta tuotteestaan muodostuu ajan myötä moderniklassikko, joka säilyttää arvonsa ajan kuluessa.

kollaasin kuvat: www.starck.com

Trendi: vihkoruutu

Yksi tämän hetken kuumimmista sisustustrendeistä on ns. vihkoruutu. Sisustusblogeissa vilahtelee etenkin Hayn ruudullisia säilytyslaatikoita ja tokihan niitä löytyy myös omasta kodistamme. Ovat tosi käteviä!

Vihkoruutua on saatavilla myös tekstiileinä: ainakin Linumilla ja Hemtexillä on vihkoruutuiset lakanat. Omani ostin kesällä Hemtexin alesta hyvin edulliseen hintaan.

Sisustuslehtien sivuilla olen ihastellut Erica Wakerlyn Squares-tapettia. Sitä saa ainakin tapettikauppa.net -verkkokaupasta.

Vaikka pyrinkin sisustamaan oman kotini mahdollisimman ajattomasti, on mukava tuoda sinne vähän myös jotain trendikkäitä elementtejä. Tällaisten pienten juttujen avulla se onkin helppoa ja vaivatonta.

kuvat: Hay, Valkoinen Harmaja, tapettikauppa.net

Ei aina minimalistista!

Habitare 2011

Mosa Interiorsin osasto oli virkistävän erilainen verrattuna nykypäivän joka paikasta tulvivaan selkeän valkoiseen ja minimalistiseen tyyliin. Esillä oli runsaita hehkuvan värisiä tyynykasoja…

…paljon kuluneelta hopealta ja kullalta hehkuvaa toinen toistaan koristeellisempaa lasikippoa, -kulhoa ja -maljakkoa…

…ja niiden rinnalla ruosteista seinää, ruskeaa puuta ja himmeää rautaa…

…kuluneen mutta arvokkaan näköisiä huonekaluja, patinoitunutta messinkiä, mustaa ja kultaa.

Tämä valloittava tyyny sopisi katseenvangitsijaksi myös minimalistin sohvalle!

(Mosa Interiorsin valaisimet: Watt&Veke, piensisustus: Olsson&Jenssen.)

Selkeää valkeaa

Tässä kodissa on valkoiset seinät, valkoiset kaapit, sileitä pintoja. Niin on monessa muussakin kodissa ja ideahan on, että siihen ei kyllästy.

Valkoisena pienikin keittiö näyttää avaralta ja sileät pinnat on helppo pitää puhtaana. Kaappien väliseen seinään löytyy jo muutakin pinnoitetta kuin kaakelit, mintun vihreä lasi on tyylikäs ratkaisu ja helposti puhdistettavissa.

Kun lattiapinta on näyttävä, ei ruokapöydän alla tarvita mattoa, mikä helpottaa siivousta huomattavasti.

Näin kauniisti voi vanha antiikkinen puukaluste ja moderni muovimööpeli sopia yhteen.

Upeat ikkunat eivät vaadi verhoja olohuoneessa, lopputulos on avara ja valoisa.

 Liukuovien taakse on tässä makuuhuoneessa kätketty valtava vaatekaappi. Samalla se rajaa sängylle kodikkaan syvennyksen.

Kun kaapissa on hyvin valitut sisustuselementit ja valaistus, on vaatteet ja jalkineet helppo pitää järjestyksessä.

kuvat: http://www.alvhemmakleri.se/

Sydäntuoli

Tanskalaisen Verner Pantonin suunnittelema sydäntuoli on klassikko vuodelta 1959. Tuolloin Panton totesi ihmisten elävän beigessä ympäristössä peläten kuollakseen värejä. Tämä oli hänen vastaiskunsa. Hän halusi yllyttää ihmisiä käyttämään mielikuvitustaan ja tekemään ympäristöstään jännittävämmän. Nykyisellä valkoisen sisustuksen aikakaudella tällä tuolilla saattaisi edelleen olla sama piristävä vaikutus. Tuolilla on paikkansa myös New Yorkin modernin taiteen museossa. 

Kuvat: http://www.hemagazine.com/

Merellistä

Kokkolan asuntomessuilla yksi isoimmista teemoista oli selvästi merihenkisyys.

Koristesimpukka vadilla pikkukivien kanssa on kaunis koristus vaaleassa olohuoneessa.

Sinivalkoisia astioita lasikaapissa, rinnalla rottinkia.

Harmonisia sävyjä, merimaisema sekä kulunutta puuta.

Päätyseinässä on tapetoituna iso purjevene.

Pentikin kynttilälyhdyt tuovat tunnelmaa.

Villa White

Kokkolan asuntomessut, kohde nro 36

Villa White on vaalea, valoisa ja raikas talo meren äärellä.

Sisustuksessa näkyy valkoisen lisäksi luonnon värejä, erilaisia puupintoja, kulunutta sekä kiiltävää ja uutta.

Ruokailutilan katossa roikkuvat Pentikin näyttävät kattokruunut.

Virtaviivaiseen valkoiseen keittiöön tuovat tummat puutasot kontrastia.

Näin kauniilla puupöydällä yksinkertaisetkin kattaukset tulevat hienosti esiin.

Kylpyhuoneessa yhdistyy valkoinen pinta ja tumma puu. Oksat lasimaljassa on kiva koristeidea!

Yläkerran olohuoneessa on käytetty erilaisia harmaan sävyjä. Beiget tekstiilit ja yksityiskohdat tekevät tunnelmasta silti lämpöisen.

Makuuhuoneissa samat sävyt jatkavat lämpöistä tunnelmaa.

Erillisen saunarakennuksen sisustus mukailee talon kodikasta tyyliä, luonnonmateriaalit ja -sävyt toistuvat täälläkin.

Talon takaa ulkoterassilta aukeaa merimaisemat. Viltit tuoleilla tulevat syksyn lähestyessä varmasti tarpeeseen.

Vuokramökit Suomessa

Vuokraa mökki tai huvila ja lähde nauttimaan kesästä rentouttaviin maisemiin. Parhaat mökit varataan nyt!