Sisusta omalla tyylillä

Trendit ohjaavat meitä sisustajina usein voimakkaasti tiettyyn suuntaan ja tyyliin. Kun mietit tilan sisustamista, kannattaa luottaa myös omiin vaistoihin ja mieltymyksiin. Sillä suorat kopiot sisustuslehtien kansilta eivät välttämättä ole pitkäkestoisia saati itseään parhaiten miellyttäviä ratkaisuja.

boconcept-ideoita1

Tuo tilaan henkilökohtaista lähestymistä sisustustarroilla, tapeteilla tai valokuvakehyksillä. Lisäksi kiinnitä huomiota tärkeisiin kohteisiin ja valaise ne riittävällä tehokkuudella. Epäsuora valo antaa usein pehmeämmän vaikutelman, toisaalta kohdistettu spottaus tuo tärkeän yksityiskohdan voimakkaasti esille.

Jos tila on pieni, varo liian suuren maton käyttämistä. Huonekalut ja matto tarvitsevat ympärilleen tilaa, jolloin ne istuvat huoneeseen paremmin. Tilavammassa huoneessa kannatta kokeilla sohvan sijoittamista esimerkiksi keskemmäs huonetta. Kulmiin ja seiniin kiinni sijoitetut sohvat syövät tilasta sen tunnelmaa ja avaruutta.

Tyynyt, matot ja muut tekstiilit ovat tehokas keino tuoda tilaan haluttua värimaailmaa ja pintoja. Ne ovat myös vaihdettavissa helposti, jolloin tilaan pystytään luomaan uudenlaista tunnelmaa. Yritä löytää tekstiileissä yhdistäviä tekijöitä, jolloin ne muodostavat rauhallisemman ja miellyttävämmän kokonaisuuden.

boconcept-ideoita2

Yhdistelemällä vanhaa ja uutta saat aikaan tilassa kaivattua kontrastia. Mikäli olet lukutoukka, voit kokeilla sijoitella kirjahyllyn tavaroita ja kirjoja värien mukaan. Näin kirjava sateenkaariväritys kirjahyllyssä voikin muodustua harmoniseksi, hallituksi säilytysratkaisuksi.

Lisää kuvissa esiintyvistä tuotteista löydät BoConcept -verkkosivuilta.

Kuvat boconcept.fi