Sisustuskuvat

Yksinkertaista luksusta Aspenissa

Esteé Lauderin tyttären tytär Aerin Lauder löysi tämän upean hiihtomajan pari vuotta sitten, ja kunnosti perheelleensä mieluisaksi. He etsivät rentoa ja kodikasta paikkaa lomien viettoon ja perheen yhdessäoloon, ja se löytyi Aspenista.

Sisustus on mustaa ja valkoista, puun sävyillä maustettuna.

Kun näkymät ovat näin upeat, saa ikkunoilla ollakin kokoa.

Taljoja ja turkispeittoja löytyy joka huoneesta. Eripari lamput ovat hauska yksityiskohta.

Lastenhuoneen päätyseinä luo ryhtiä valkoiseen tilaan.

Marmori ja puu sulautuvat hyvin toisiinsa kylpyhuoneessa.

Terassilla voi ihailla Aspenin vuoria lämpimän peiton ja kuuman kaakaomukillisen kera.

Talon vaatehuonekuvasta vasta paljastuu, että täällä luksuksen keskellä todella lomailee lapsiperhe suksineen ja monoineen.

kuvat: vogue.com

50-luvulta nykyaikaan

Tämän Taalainmaalla sijaitsevan talon asukkaat rakastuivat maisemiin Siljan-järven rannalla. 50-lukulainen talo ei ollut heidän unelmiensa mukainen, liian uusi ja turhan pienikin, mutta he tekivät siitä unelmiensa talon.

Keittiön korkkimaton alta löytyi näin ihana puulattia, joka maalattiin hillityn ruudulliseksi.

Vanhan patinoituneen ruokapöydän ympärille on kerätty erilaisia kunnostettuja tuoleja ja saatu aikaan kodikas ja rento ruokailuryhmä.

Huolella valitut yksityiskohdat luovat tämän huoneen viihtyisän tunnelman. Taulunkehykset toimivat hyvin näköjään ilman taulujakin!

Tässä makuu- ja pukeutumishuoneen yhdistelmässä voi rauhallisen väriskaalan keskellä levätä ja ladata akkuja, ja taas laittautua uuteen rientoon.

Vanhan kuluneen rautasängyn aiemmasta loistosta muistuttavat prameat kultaiset koristeet. Röyhelötyynyt sopivat tyyliin, luonnon väreissä tekstiilit vielä tuovat kauniisti pehmeyttä valkoisen keskelle. Seinälle maalatut ranskankieliset lauseet korvaavat taulun.

Kuvat: tidningenlantliv.se

Persoonallisia ratkaisuja ripauksella nykytrendejä

Ruotsalaisten kiinteistönvälitysfirmojen kauniisti stailatut kuvat ovat usein hyvin samankaltaisia. Tämä asunto kiinnitti kuitenkin huomioni erilaisen sohvan takia.

Kauniin turkoosi sohva on raikas ja persoonallinen valinta, jota ei joka kodissa näe. Myös kodin valaisinrakaisut ovat mielenkiintoisia: olohuoneen katossa roikkuu maapallo ja ruokailutilasta löytyy myös kattoon ripustettu ”kirppisvalaisin”.

Ruokailutilan yksi seinä on tapetoitu värikkäällä fototapetilla, joka kiinnittää huomion takuuvarmasti.

Keittiö on ajattoman mustavalkoinen. Remontti on tehty vuonna 2008.

Kodista löytyy toki myös nyt niin usein nähtyjä ratkaisuja, kuten String-hyllyä ja räsymattoja. Keittiön pöytä on stailattu Alvhemin perinteiseen tyyliin hedelmineen ja avonaisine lehtineen.

Makuuhuoneen sisustus on myös melko klassinen. Päätyseinää koristaa Cole & Sonin Contemporary II -sarjan ”Woods”-tapetti.

Kylpyhuoneen värimaailma on myös mustavalkoinen. Laattavalinnat ovat ajattoman pelkistetyt ja sadesuihku tuo kylppäriin ripauksen ylellisyyttä.

Tässä kodissa hullutellaan sisustuksen osalta vain olohuoneessa ja ruokailutilassa. Muutoin koti on melko varmanpäälle sisustettu.

kuvat: Alvhem

Mystique

Mystique-hotelli sijaitsee Santorinin kauniilla saarella kristallin kirkkaan veden ja tulivuorten ympäröimänä. Rakennus on kuin valkoinen veistos korkealla kalliolla. Hotellissa on 22 huoneistoa, joissa on merelle aukeava terassi. Kaikki yksityiskohdat on tehty meren huuhtomista ajopuista.

Ilmeikkäistä ikkunoista tulvii valoa vaaleisiin huoneisiin. Yksityiskohtia on vähän ja ne vangitsevat katseen, niinkuin respan oksin koristetut lamput ja seinällä roikkuvat puiset avaimenperät.

Mikä olisi ihanamapaa kuin istahtaa lounaalle tähän pöytään.

Kotoiset Suomen lipun värit kaukana Santorinilla.

Myös hotellihuoneissa seinät ovat valkoiset ja sisustus noudattelee luonnonmukaista linjaa.

Meren hiomat ajopuun rangat ovat läsnä kaikissa huoneissa ainoina yksityiskohtina.

Tekstiilit ovat valkoista ja beigeä pellavaa seinien ja puun väriä noudatellen.

Seinällä on abstrakti huoneen väritykseen harmoonisesti sopiva taulu, mutta kaunein taideteos aukeaa kaksoisovien takaa.

Myös kylpyhuoneesta löytyy kaunista patinoitunutta puuta massiivisen peilin kehyksessä. Kepeää kontrastia tulee modernin suihkukaapin lasiseinästä.

Kiehtovia yksityiskohtia löytyy sieltä täältä, luonnonpuu on läpi talon jatkuva teema.

Tässä kylpyhuoneessa peilin kehys on vielä näyttävämpi, upea puun rankojen kokoelma.

Terasseja on ympäri rakennusta ja kaikkiin ilmansuuntiin, joten aina voi istua varjossa tai auringossa mieltymyksen mukaan.

Rakennus on näin monimuotoinen, suoria kulmia ei löydy, ikään kuin koko rakennus olisi tuulen ja aaltojen muotoilema.

Auringon laskiessa valkoiset seinät ja meri saavat aikaan aivan uuden tunnelman.

Valkoiset liinat ja ruusut valmiina illan juhlijoille.

Kuvat: http://www.mystique.gr/

Muuto

Yksi lempibrändeistäni sisustuksen saralla on tanskalainen Muuto. Muuto-nimi tulee suomenkielen sanasta ”muutos”, mikä kuvastaa yrityksen filosofiaa: tavoitteena on ”tuoda pohjoismaalaiseen muotoiluun uusia näkökulmia ja nostaa Pohjola takaisin muotoilun mahdiksi.”

Ehkä tunnetuimpia Muuton tuotteita ovat valaisimet: esim. Mhy, E27 ja Studio. Tuotevalikoimasta löytyy myös kauniita säilytys- ja keittiöesineitä sekä skandinaaviseen tyyliin sopivia huonekaluja, kuten esim. Rest-sohva.

Tuotteiden takaa löytyy suomalaisillekin tunnettuja nimiä, kuten Harri Koskinen ja Ilkka Suppanen. Upeaa työtä!

Vinkkinä vielä, että kannattaa napata mukaan Muuton kaunis katalogi, mikäli bongaatte sen jostain; esite on taitavasti toteutettu ja siitä riittää inspiraatiota myös omaan kotiin. Muuton tuotteita myydään Suomessa mm. Finnish Design Shop -verkkokaupassa, Sisustuksen Koodissa sekä Artekin myymälöissä. Tarkempaa tietoa löydät Muuton nettisivuilta.

kuvat: Muuto

Ruotsin tyyliin

Sisustusblogeja ahkerasti seuraavat ovat varmasti törmänneet jo useamman kerran erilaisiin ruotsalaisiin kiinteistönvälitysfirmojen valokuviin. Kuvat ovat kauniisti stailattuja – kuin suoraa sisustuslehdistä. Niistä on helppo inspiroitua! Yksi tuollaisista lempparisivustoistani on Bolaget, josta seuraavat kuvat on napattu.

Olohuoneeseen on sijoitettu Eamesin klassikkokeinutuoli RAR ja pöydällä on kaunis asetelma Iittalan Kivi-tuikkuja.

Kotiin on valittu myös Moderna Museetin Andy Warhol juliste, jollaisia näkee usein ruotsalaisissa sisustusblogeissa ja -lehdissä. Julisteita voi ostaa Tukholmasta tai Malmöstä.

Ruokailutilan seinässä on kaunis mosaiikkimainen työ – onkohan se kangasta, tapettia vai oikeaa mosaiikkia?

Makuuhuone on valkoinen, jonne kauniin fuksian punainen päiväpeite tuo iloista ilmettä. Yöpöydäksi on valittu kaunis Hayn DLM-pöytä, joita saa mm. Sisustuksen Koodista.

Tämän kodin pinnat ovat pääosin valkoiset, mikä antaa paljon vapauksia sisustajalle. Huonekalujen ja tekstiilivalintojen myötä asuntoon voidaan luoda omaan tyyliin sopiva ilme. Valkoinen pohja on kuin tyhjä taulu, jonka jokainen voi värittää itse.

Voi, milloin suomalaiset kiinteistönvälitysfirmat seuraavat perässä?

kuvat: Bolaget

Luonnonläheistä tunnelmaa Brooklynissä

Tässä Brooklynissa sijaitsevassa pienessä loft-asunnossa on neliöt otettu hyvin käyttöön. Korkeassa tilassa makuuparvi on nerokas ratkaisu!

Ruokapöydän karkeaa puuta vasten valkoiset muovituolit tuovat kivan kontrastin.

Taustalla seinän mittaisella kirjahyllyllä on matkamuistot ja kuvat hienosti sommiteltu esille.

Keittiössäkin on tila otettu käyttöön kattoon asti puisilla avohyllyillä, hyvä idea jos haluaa pitää astioita esillä!

Pienen käytävän seinustalle on upotettu lisää hyllytilaa sekä kirjoituspöytiä.

Makuuhuoneessa rauhallinen väritunnelma jatkuu. Sänkyä kehystää koristeellisesti muotoiltu vaalea puukehikko.

Muotoilu toistuu vielä yöpöydän lampunjalassa.

kuvat: theselby.com

Hollywood-tähden kodissa

Kurkistetaanpa kauniin elokuvatähden kotiin. Hänen upeaa kotia ihaillessasi voit yrittää arvata, kuka tämä tyylitajuinen sisustaja on. Hän asuu New Yorkin West Villagessa ja on mieltynyt rustiikkiin ja hillittyihin väreihin. 1800-luvun talonsa on hän kunnostanut alkuperäistä arkkitehtuuria kunnioittaen.

Viidennessä kerroksessa on kotikonttori, jossa useita Oscar-ehdokkuuksia kahminut juuri 50 vuotta täyttänyt tähti keskittyy käsikirjoituksiin.

Talossa on myös mediahuone ja viimeisin tekniikka, joka onkin tarpeen, sillä talon isäntä on elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Bart Freundlich.

Kylpyhuoneessa on komea lankkulattia. Siellä näyttelijätär voi pestä räiskyvän punaiset hiuksensa kylpiessään takkatulen loimussa.

Keittiössä on tilaa kokkailla ja kestitä vieraita, sekä omaa perhettä. Perheeseen kuuluu myös kaksi kouluikäistä lasta ja koira.

Myös makuuhuoneessa on takka. Korkeat ikkunat aukeavat puutarhaan. Tässä makuuhuoneessa ei enää kehtoa tarvita, mutta sen asukas jäi monen mieleen elokuvasta Käsi, joka kehtoa keinuttaa.

Viisikerroksisessa talossa on myös puutarha, jonka hoitajan piti saapua tänä syksynä Suomeen ihailemaan Lapin luontoa ja tähdittämään Antti Jokisen elokuvaa, mutta suunnitelma on toistaiseksi jäissä.

Ja tätä taloahan siis emännöi viehättävä…

Julianne Moore!

Kuvat: http://www.home-designing.com

Jäähotelli

Kun suunnittelet talven lomamatkaa, miten olisi Sorrisnivan jäähotelli Norjan Lapissa, jossa aurinko ei nouse marras-joulukuussa kertaakaan. Muutaman tunnin kestävä sininen hetki on näkemisen arvoinen, niin myös värikkäät revontulet. Hotelli siajitsee 20 kilometrin päässä Altan kaupungista idyllisen Alta-joen rannalla. Hotelli rakennetaan tänä tulevana talvena 13. kertaa materiaalina vain lumi ja jää.

Drinkit voi nauttia jääbaarissa ja hotellissa on kaksi ravintolaa, joissa tarjoillaan paikallisia herkkuja.

Hotellihuoneissa lämpötila on miinus neljän ja seitsemän välillä, mutta poron taljat ja vällyt pitävät nukkujat lämpiminä. Aamulla odottaa lämmin sauna. Suihkut ja pukuhuoneet ovat lämpimässä rakennuksessa.

Jäähotellissa eletään nykyhetkessä, asiakkaiden käytettävänä on langaton internet.

Sorrisnivan iglu-hotellissa on myös kappeli, jossa vietetään ikimuistoisia häitä.

Kuvat: sorrisniva.no

Hanne Berzantin koti

Tanskalaisen sisustusyrityksen By Nord:in perustajan Hanne Berzantin kotona on vaaleaa ja tyylikästä. Materiaalit, yksityiskohdat ja arkkitehtuuri hehkuvat arvokkuutta. Raikkaat kukat ja kasvit piristävät harmonisen värimaailman keskellä tunnelmaa melkein joka huoneessa.

Ruokailutila on kalustettu modernisti, mustat tuolit ja lamput vaaleita pintoja vasten vangitsevat katseen.

Pienessä erkkerisyvennyksessä valkoinen patteri ja omenapuunoksa ovat kauniita yksityiskohtia.

Valkoiselle reilun kokoiselle kulmasohvalle mahtuu useampikin istuja tai vaikka pari yövierastakin uinailemaan.

Kukat kauniissa maljakossa ovat näyttävä yksityiskohta.

Modernin ruokailutilan taustalla on upeat vanhat pariovet.

Makuuhuone on koruton ja mustavalkoinen, pyöreä kattolamppu on hauska yksityiskohta.

Kuvat: By Nord


Woodnotes
K tuoli käsinojillaOsta

Iittala
Teema lautanenOsta

Louis Poulsen
VL45 Radiohus valaisinOsta

Menu
Bottle maustemyllytOsta

Normann Copenhagen
Rise seinävalaisinOsta

Muuto
The Dots ripustimetOsta

Secto Design
Octo 4240 valaisinOsta

Hay
Hee tuoliOsta
Kartell Componibili laatikosto
Kartell
Componibili laatikostoOsta
Normann Copenhagen Tablo pöytä
Normann Copenhagen
Tablo pöytäOsta
Vitra Eames RAR keinutuoli
Vitra
Eames RAR keinutuoliOsta
String Pocket hylly
String
Pocket hyllyOsta
Artek A331 valaisin
Artek
A331 valaisinOsta
House Doctor Block matto
House Doctor
Block mattoOsta

Inspiroidu lisää

Luksustyyliä kattohuoneistossa

Tämä Lontoossa sijaitseva upeasti sisustettu kattohuoneisto tarjoilee luksustason ihasteltavaa ja skandinaaviseenkin makuun sopivaa tyyliä monelta kantilta. Tasapainoisen mustavalkoisen värimaailman rinnalle on tuotu näyttäviä valaisimia, yksityiskohtia...
Kartell Battery valaisin
Kartell
Battery valaisinOsta
Swedese Tree naulakko
Swedese
Tree naulakkoOsta
Artek Aalto tarjoiluvaunu
Artek
Aalto tarjoiluvaunuOsta
Vitra Eames DAW tuoli
Vitra
Eames DAW tuoliOsta
House Doctor Kupla valaisin
House Doctor
Kupla valaisinOsta
Kartell Masters tuoli
Kartell
Masters tuoliOsta
Hay tarjotinpöytä musta
Hay
tarjotinpöytä mustaOsta
Artek Aalto A110 valaisin
Artek
Aalto A110 valaisinOsta
Marimekko mukit
Marimekko
Oiva astiatOsta
Normann Copenhagen Tablo pöytä
Normann Copenhagen
Tablo pöytäOsta