Tolomeon tarina

Sisustusideat

Kodikas ja valoisa sisustus

Runsas määrä luonnonvaloa korostaa sisustuksen skandinaavista tyyliä, jonka rauhallinen värimaailma korostaa tilojen estetiikkaa.

Sopivan hillitty ja rennon kodikas sisustus

Tässä tyyliltään skandinaavisen selkeässä ja rauhallisessa sisustuksessa vallitsee mukavan rento ja kodikas tunnelma.

Sisustuksen lämmin tunnelma

Suuret ikkunat kutsuvat luonnon osaksi tämän kodin sisustusta, jossa vallitsee miellyttävän lämmin ja tyylikäs tunnelma.

Klassinen Tolomeo-valaisin on varmasti monelle tuttu: sitä näkee nykysin usein sisustuslehdissä ja -blogeissa. Ajattelin kirjoitella vähän Tolomeon historiasta.

Tolomeon suunnittelivat italialaiset Michele De Lucchi ja Giancarlo Fassina vuonna 1986 Artemide-yritykselle, joka edelleen valmistaa Tolomeoita. Ensimmäinen malli oli pöytävalaisin, joka voitti heti muutaman vuoden päästä, vuonna 1989, Compasso d’Oro design-palkinnon.

Nykysin Tolomeo-tuoteperhe on laaja. Siihen sisältyy perinteisiä pöytämallisia Tolomeo-valaisimia monessa koossa (mm. Mini ja Micro) ja lisäksi Tolomeota valmistetaan seinä- ja jalkavalaisimena.

Tolomeosta on viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana tullut yksi maailman myydyimmistä valaisimista. Sen suosion selittää valaisimen pelkisetty ajaton muotokieli sekä korkea laatu. Pöytävalaisin kääntyy 360 astetta ja sitä on helppo säätää eri asentoihin. Tolomeo-valaisimet sopivat niin modernin pelkistettyyn kuin romanttisemman ja runsaamman tyyliseenkin kotiin, ja niin makuuhuoneeseen kuin keittiöön tai työ- tai vaikka olohuoneeseen.

Lisää tietoa Tolomeosta löydät Artemiden nettisivuilta.

Kuvat: Valkoinen Harmaja

Tutustu myös

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli