Värikkäät ovet

Maalaisitko koskaan etuoveasi keltaiseksi, turkoosiksi tai pinkiksi? En ajatellutkaan. Lontoossa tämä on aivan tavanomainen ja hauska ilmiö. Vaikka kadun kaikki talot olisivat samannäköisiä ulkoapäin, asunnot kuitenkin erottaa toisistaan hyvin omanlaisella värikkäällä ovella ja pikkuruisella etupatiolla.

Jokainen ovi on maalattu jollakin persoonallisella värillä, ja se väri on kaukana kategoriasta; beige, vaalea beige, harmaa, vaalean harmaa, ruskea, vaalean ruskea. Ovet ovat maalattu rohkeasti kaikkein kirkkaimmilla väreillä, joita on maalikaupasta löytynyt. Hymy tulee väkisinkin huulille kun kävelee talojen ohi ja yrittää arvuutella minkälaisia ihmisiä sisällä asuu. Miettikää miten kivaa olisi kutsua ihmisiä kylään; ”…asutaan siinä talo numero 19, koputtakaa keltaista ovea…”. Oij oij, kuinka söpöä! Eikö olekin hauskaa, että niinkin arkipäiväisestä asiasta kuin ulko-ovi, on tehty näinkin piristävä yksityiskohta…

Minkä oven takana sinä asuisit…?

JAA
Edellinen artikkeliIhanat loungerit
Seuraava artikkeliTalo meren rannalla

1 KOMMENTTI

  1. Meillä on kakkoskodin ulko-ovi kirkkaan sininen. Sain idean Kreikasta, jossa sitä paljon käytetään. Sininen pitää paholaisen loitolla :)

Comments are closed.