Yksityiskohdilla ilmettä keittiöön

8.6.2015

keittio-valkoinen-kaakeli-1

Tämän keittiön remontin ja uudistuksen suunnittelussa haluttiin kiinnittää huomiota talon alkuperään ja henkeen, joka ulottuu 30-luvulle saakka. Tavoitteena oli löytää sopiva sekoitus modernia, rustiikkia ja romantiikka. Lopputuloksena syntyi persoonallinen kokonaisuus, jossa on selkeät toimivan keittiön elementit, mutta myös lukuisia ihania yksityiskohtia, jotka tekevät keittiöstä ainutlaatuisen ja asukkaansa näköisen. ”Alhaalle valittiin kolmen laatikon vetolaatikostot, jotka ovat käytännölliset jokapäiväisessä käytössä. Myös astianpesukone saatiin piilotettua hyvin, kun laatikon etulevyt kiinnitettiin integroitavaan tiskikoneeseen, näin alakaappien linja saatiin pysymään yhtenäisenä koko matkan. Vetimiksi valittiin modernimpi, päivitetty versio vanhoista lankavetimistä.”, suunnittelija ynnää.

keittio-valkoinen-kaakeli-2

Kodinkoneiden ja hanan väriksi valittu musta tuo sopivasti kontrasti muuten hyvin valkoisen hallitsemaan kokonaisuuteen.

keittio-valkoinen-kaakeli-3

Mustaa löytyy myös sisustusesineistä, sekä kaappien yläpuolelle sijoitetuista valaisimista, joiden messinkiset yksityiskohdat yhdistyvät vastaavasti kaappien vetimiin.

keittio-valkoinen-kaakeli-4

Mustalla rajattu kaakelointi tuo tilaan näyttää rytmiä ja särmää. Se saa myös seinäpinnan heräämään kunnolla henkiin.

keittio-valkoinen-kaakeli-5

”Lopputulos on juuri sitä mitä lähdettiin hakemaankin; kaunis, persoonallinen ja talonhenkeen sopiva. Vaikka keittiöön hankittiin pala sieltä ja pala täältä, ei lopputulos kuitenkaan ole irrallinen ja sekava, vaan kaikki
palat sopivat täydellisesti yhteen.” toteaa suunnittelusta vastannut StudioRUM.

Kuvat studiorum.fi