Julkitilat

Löyly Helsinki

Ainakin moni pääkaupunkiseutulainen on jo varmasti ehtinyt käydä ihastelemassa ja nautiskelemassa aurinkoisista kesäpäivistä Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevan Löylyn terassilla. Tämä arkkitehtuuriltaan persoonallinen kokonaisuus kunnioittaa avautuvia merimaisemia sekä puun vahvaa olemusta. Löyly tarjoaa paitsi rentouttavia ja viihtyisiä hetkiä myös paljon inspiraatiota esimerkiksi oman kesämökin tai kodin terassille.

Sisustuksen suunnittelusta on vastannut Joanna Laajisto. Tyyli ja tunnelma antaa valolle tilaa liikkua eri tilojen välillä. Kokonaisuus on kutsuva sekoitus kahvilatunnelmaa ja ravintolamaisuutta.

Puu ja maanläheisyys tulevat vahvasti ilmi myös sisustuksen materiaaleissa ja huonekaluissa. Marimekon pienet maljakot ja riippuvalaisimet tuovat kivaa herkkyyttä harmooniseen värimaailmaan.

Kahvi tai ruokailuhetken keskellä pääsee nauttimaan myös takkatulen loimusta.

Terassi huokuu skandinaavista selkeyttä, mutta samalla kodikkuutta.

Löylyn ehdottomia valtteja ovat sen huikeat kylpy- ja saunatilat, joiden lomassa voi pulahtaa raikkaan viileässä merivedessä.

Kuvat kuvio.com, Marc Goodwin / Archmospheres, Mikko Ryhänen / Joanna Laajisto Creative Studio

Roba Lounge II

Roba Lounge sisustus

Helsingissä sijaitseva Roba Lounge II edustustila on loistava esimerkki siitä miten upealta ja samalla kodikkaalta kokouksiin ja erilaisiin tilaisuuksiin vuokrattava tila voi näyttää. Tämä Milla Alftanin suunnittelema kokonaisuus nostaa esiin toinen toistaan hienompia yksityiskohtia, jotka luovat puitteet viihtyisälle kokous- tai juhlahetkelle.

Roba Lounge seinäkuva

Valaistus ja tilan tunnelma vaikuttavat todella paljon yleiseen ilmapiiriin olipa kyseessä sitten virallisempi tai rennompi tilaisuus. Pitkän pöydän takana oleva seinä on saanut tehosteeksi mustavalkoisen kuvan yleisölehtereistä. Sen värimaailma ja olemus sopivat mainiosti yksiin tilan sisustuksen ja tyylin kanssa.

Roba Lounge valaisin

Pöydän yläpuolelta löytyy huikea valaisinelementti, joka viimeistelee ruokailuhetken.

Roba Lounge keittiösaareke

Keittiöalueen vierestä löytyvä suuri saareke tarjoaa mainion paikan rennompaan istuskeluun sekä antaa kivasti tarjoilutilaa. Rusettimainen pinta saarekkeen kyljessä luo upeita varjoja sekä piristää omalla persoonallisuudellaan kokonaisuutta.

Roba Lounge saunatilat

Palaverien jälkeen voi vetäytyä saunaan rentoutumaan. Lasiovien välissä oleva suihkutila tarjoaa takkatulen loimua ja televisioruudun, josta voi katsella vaikkapa urheilu saunomisen lomassa.

Roba Lounge vessa

Roba Lounge II on täynnä näyttäviä yksityiskohtia ja erityisen onnistuneita valaistusratkaisuita, joita voisi varmasti hyödyntää myös oman kodin suunnitellussa. Elävät tekstuuripinnat ja harmoninen värimaailma läpi tilojen tekee kokonaisuudesta tasapainoisen. Jos etsit edustustilaa Helsingistä, kannattaa ehdottomasti tutustua Roba Loungeen tarkemmin.

Kuvat robalounge.fi

White Sand Lounge

white-sand-lounge-helsinki-1

Inspiroiva ja mielenkiintoinen ympäristö takaa edellytykset motivoivaan keskusteluympäristöön olipa kyse sitten työasioihin liittyvästä kokouksesta tai illanvietosta ystävien kanssa. White Sand Lounge on Helsingin keskustassa sijaitseva kokoustila, joka tarjoaa vähintäänkin rennon ja erilaisen ympäristön kokouksille ja ajanvietolle.

white-sand-lounge-helsinki-2

Neuvottelujen lomassa voit upottaa varpaat lämpimään hiekkaan ja antaa ajatuksen lentää riippukeinussa istuskellen.

white-sand-lounge-helsinki-3

Virallisen osuuden jälkeen voitte kerääntyä ”paikalliseen” baariin nauttimaan omista juomista ja pelata muutaman erän biljardia.

white-sand-lounge-helsinki-4

white-sand-lounge-helsinki-5

Tilasta löytyy myös perinteisempi kokoushuone, jossa virallinen osuus voidaan hoitaa pöydässä istuskellen.

white-sand-lounge-helsinki-6

Ihana ja erilainen ympäristö, joka takaa varmasti hyvän tunnelman niin kokouksille kuin ajanvietolle ystävien seurassa. Tutustu tarkemmin tilaan Venuu -palvelussa.

Kuvat venuu.fi

Ravintola Intro

ravintola-intro-joanna-laajisto-1

Kuopiossa sijaitseva ravintola Intro sai uudeen sisustuksen, jonka toteutuksesta on vastannut Joanna Laajisto. Kevyttä ja valoisaa ilmettä rytmittävät graafiset ja teollisuushenkiset yksityiskohdat. Vaalea värimaailma saa mukavaa kontrastia betonista ja puisista kalusteista.

ravintola-intro-joanna-laajisto-2

Avarat tilat ja rauhalliset sisustusratkaisut pitävät huolen tilan avaruudesta myös silloin kun tupa on täynnä ja päivä vaihtuu iltahämärään.

ravintola-intro-joanna-laajisto-3

Graafiset ja geometriset kuviot lattiassa tuovat tilaan kaivattua ryhtiä.

ravintola-intro-joanna-laajisto-4

Klubin puolella valaistus ja muhkeat sohvat ovat pääroolissa.

ravintola-intro-joanna-laajisto-5

Lattian graafinen kuvio toistuu läpi tilojen ja sitoo tilat hyvin yhteen. Kokonaisuutena hyvin tyylikäs ja aikaa kestävä sisustus. Lisää projektista voit katsoa suunnittelijan verkkosivuilta.

Kuvat Mikko Ryhänen

Tyylikäs toimistotila

fyra-rettig-toimisto-1

Sisustusarkkitehdit Fyra uudisti Rettig Kiinteistökehitys Oy:n Helsingissä sijaitsevan toimitilan ja lopputulos on upeaa katseltavaa. Kooltaan 270 neliön kokoinen toimistokokonaisuus sai muutoksen myötä tyylikkään ilmeen, johon henkeä ja tunnelmaa luovat näyttävät holvikaaret. Näin onnistuttiin myös kunnioittamaan rakennuksen alkuperäisiä piirteitä ja korostamaan tilan aitoa luonnetta.

fyra-rettig-toimisto-2

Lopputulos osoittaa hyvin miten avokonttoritilasta saa sekä toimivan että upean kokonaisuuden.

fyra-rettig-toimisto-3

Tilaan asennettiin uusi massiivipuulattia ja kustomoidut väliovet. Yleisilme pidettiin hillityn yksinkertaisena.

fyra-rettig-toimisto-4

Kivi, puu ja lasi muodostavat päämateriaaleina pettämättömän yhdistelmään. Mustavalkoinen värimaailma saa aikaan modernin ja samalla ajattoman ilmeen.

fyra-rettig-toimisto-5

Myös wc-tila uusittiin ja sen yhteyteen rakennettiin asiakkaan toiveesta suihkutila. Tarkemmin projektista ja sen toteuttajasta voit lukea Fyran verkkosivuilta.

Kuvat fyra.fi / Sampsa Pärnänen

Moderni toimistosisustus

toimisto-moderni-1

Inspiroiva ja visuaalisesti miellyttävä työympäristö motivoi työntekijöitä. Sisustusarkkitehdit Fyra suunnitteli tämän 880 neliön kokoisen toimistokonseptin, joka sijaitsee vuonna 1927 alun perin viljavarastoksi rakennetussa kiinteistössä Helsingin Sörnäisissä. Tilakonseptin suunnittelu alkoi henkilöstön työskentelytapojen sekä vanhan toimitilan käyttötapojen analysoinnilla, minkä pohjalta uudet tilat suunniteltiin joustaviksi ja optimaalisiksi työskentelyn eri vaiheita, tarpeita ja kasvua ajatellen.

toimisto-moderni-2

Toimistosisustamisessa tilojen jakaminen sisäiseen ja asiakkaille tarkoitettuun käyttöön on tärkeää. Tämä asia huomioitiin myös kyseisessä projektissa, jonka lisäksi suunniteltiin eri tiloja eri tarpeisiin, kuten tiimityöskentelyä tai yksittäistä keskittymistä työskentelyä vaativaa työtä huomioiden.

toimisto-moderni-3

Tilojen sisustuksessa näkyy ajattomuus ja rauhallinen, mutta kuitenkin mielenkiintoisia yksityiskohtia sisältävä tyyli.

toimisto-moderni-4

Pirteää ilmettä tiloihin tuovat keltaiset klassikkohuonekalut, jotka nousevat mukavasti esiin valkoisen ja harmaan eri sävyjen keskeltä.

toimisto-moderni-5

Kaiken kaikkiaan toimiva ja elegantti kokonaisuus, joka varmasti kestää aikaa ja katseita. Aina energinen keltainen toimii varmasti aamuisin, vaikka väri ei muuten lukeutuisikaan kaikkien lempiväreihin. Lisää toteutuksesta voi luke Fyran -verkkosivuilta.

Kuvat fyra.fi / Sampsa Pärnänen

Klubiravintola kuin maalarin työpaja

pracownia-club1

Karina Wiciakin suunnittelema Pracownia klubiravintola tarjoaa todella omaleimaisen ympäristön illanviettoon ja ruokailuun. Kuten kuvista näkyy inspiraatiota tilan suunnittelulle on haettu taidemaalarin työtilasta. Suuret lattiasta kattoon ulottuvat siveltimet rytmittävät ja hauskuuttavat tilan ilmettä.

pracownia-club2

Maaliroiskeita näkyy siellä täällä, aivan kuten taitelijan työssä yleensäkin.

pracownia-club3

Valkoiset ”maaliämpärit” muodostavat viihtyisiä istuinnurkkauksia. Valaistuksessa ja pöytätasoissa on käytetty kirkasta ja ilmavaa lasia.

pracownia-club4

Ja sama linja näkyy tietenkin myös wc-tiloissa. Kerrassaan mainio kokonaisuus, joka saa väkisinkin hymyn suupielille. Tarkemmin tilaan voit tutustua designtoimisto WamHousen verkkosivuilla.

Kuvat wamhouse.pl

Kohu-Live Basement

kohulivebasement1

Helsingissä sijaitseva Basement on tyylikäs remontoitu tila Aleksis Kiven kadulla. Tästä kodikkaasti sisustetusta edustustilasta löytyvät kaikki tarvittavat puitteet juhliin; baari, kolme kylmäkaappia, jyhkeä äänentoisto, kuusi kappaletta isoja led screenejä sekä videotykki. Tunnelmavalaistuksella voit säätää tilan värin haluamaksesi.

kohulivebasement2

Tilasta löytyy useita viihtyisiä nurkkauksia, joissa voi rentoutumisen ohessa istuskella ja vaihtaa kuulumisia. Modernit valkoiset pinnat yhdessä jykevien tiiliseinien kanssa muodostavat näyttävän ja tunnelmallisen yleisilmeen.

kohulivebasement3

Tila sopii hyvin vaikkapa pienimuotoiselle tuotelanseeraukselle, jossa vieraat pääsevät hypistelemään ja ihmettelemään uutuustuotteita.

kohulivebasement4

Neuvottelutilat tarjoavat puitteet virallisille osuuksille esim. tiimin virkistyspäivässä.

kohulivebasement5

Ja päivän kruunaa tietenkin tunnelmallinen saunatila. Basement on loistava valinta 10-20 henkilön kokoiselle porukalle, esimerkiksi pikkujouluja tai synttäreitä silmällä pitäen. Tarkemmat tiedot tilasta saat Venuu palvelusta, jonka kautta voit myös tiedustella tilan vuokraamisesta.

Kuvat venuu.fi

Varastosta toimistoksi

jointeditorial1

Vanha varastorakennus laitettiin uuteen uskoon ja siitä tuli todella näyttävät ja viihtyisät toimitilat Joint Editorialle. Tilan loftimainen rakenne asetti omia haasteita, mutta toisaalta se tarjosi loistavat lähtökohdat toteuttaa riittävän avoimia ja sosiaalisia tilaratkaisuita. Jo heti vastaanotosta paistaa tilan upea arkkitehtuuri ja lämmin tunnelma.

jointeditorial2

Kaiken keskellä sijaitsee yleiset sosiaaliset tilat keittiöineen ja ruokailutiloineen. Tänne on mukava kerääntyä nauttimaan kuppi kahvia ja unohtaa hetkeksi päivän kiireet.

jointeditorial3

Paksut puupalkit viestivät tilan henkeä ja menneisyyttä. Ne luovat samalla upeita yksityiskohtia sekä yhdistävät tilassa käytettyjä puisia materiaaleja toisiinsa.

jointeditorial4

Avoimen työympäristön lisäksi on kiinnitetty tietenkin huomiota tarpeellisiin neuvottelutiloihin, jotka tarjoavat riittävää yksityisyyttä palavereille. Miljöö on todella rento, mutta samalla tyylikäs.

jointeditorial5

Ylätasolla löytyy avoimia työpisteitä, joissa on kuitenkin riittävä työrauha. Luonnonvalosta pitävät huolen tilan ilmavuuden lisäksi suuret kattoikkunat. Näyttävä ja viihtyisi kokonaisuus, joka taipuu moneksi yrityksen tarpeiden kasvaessa ja muuttuessa. Voit tutustua tarkemmin projektiin ja tilaan Jessica Helgerson Interior Design verkkosivuilla.

Musta kampaamo

gumsalon1

Italiassa, Milanossa sijaitseva kampaamoliike Gum Salon on sisustettu rohkeasti mustalla. Kun kyse on kampaamosta, tarvitaan tietenkin hyvä ja tehokas valaistus yleisvärityksen ollessa näinkin tummaa. Tässä paikassa on kuitenkin sitä jotain ja ripauksen hollywood tunnelmaa tuovat peileissä olevat hehkulamput.

gumsalon2

Odotustilana toimii tienkin rouhea ja maskuliininen musta nahkasohva. Tummanharmaaksi maalattu tiiliseinä ja kromiset yksityiskohdat viimeistelevät tilan ilmeen.

gumsalon3

Kampaamosta löytyy vanhan kassakoneen lisäksi vanha radio tai ainakin sellaisen näköinen. Tämä onkin loistava keino tuoda vastapainoa tummille pinnoille. Vanhat antiikkia henkivät yksityiskohdat tuovat hyvän vastakohdan modernille ja pelkistetylle mustalle. Tutustu tarkemmin kampaamoon sen omilla verkkosivuilla.

Kuvat gumsalon.it

Vuokramökit Suomessa

Vuokraa mökki tai huvila ja lähde nauttimaan kesästä rentouttaviin maisemiin. Parhaat mökit varataan nyt!