Blogit

Inspiroiva blogi: Qreate

Noin vuosi sitten löysin ruotsalaisen Maliin Stoorin Qreate-blogin, jossa Maliin esittelee erilaisia sisustusideoita ja inspiroivaa kotiaan. Hän on miehensä kanssa rakentanut kaksi taloa ja heillä on kaksi leikki-ikäistä tytärtä. Maliin työskentelee omassa yrityksessään visuaalisuuteen liittyvien projektien parissa.

Heidän uusin talonsa, Villa Stoor nimeltään, on hyvin selkeälinjainen ja ”loft-henkinen”. Tyyli on modernia mustavalkoista – betonia ja muita raakoja materiaaleja. Esimerkiksi talon lattiat ovat betonia ja sisustuksessa on käytetty hyväksi mm. siirtolavoja.

Qreate-blogista löytää monta hyvää vinkkiä, joita voi soveltaa omaan kotiin, vaikka oma sisustustyyli olisikin hiukan erilainen.

D.I.Y.

Lapsiperheessä hygienia on tärkeää ja erityisesti pienen vauvan kanssa käsidesi tulee tutuksi. Meille on kotiin kertynyt näitä pulloja ja niiden perinteisestä ulkoasusta en erityisemmin pidä. Niinpä eräänä iltana otin pullosta etiketit pois, virkkasin vitivalkoisen rinkulan pullon ympärille ja näin saatiin kiva kaunis sisustuselementti jota voi pitää esillä.

Tätä ideaa voi tietysti hyödyntää vaikka laseihin, joista juodaan kuumaa juomaa ja kädet tarvitsevat suojaa.

Musta

Tällä hetkellä pinnalla on mielestäni vahvasti musta ja valkoinen. Erityisesti mustan värin käyttö on lisääntynyt huimasti viime vuosina. Kun me kesällä 2007 remontoitiin omamme, niin mustia keittiöitä pystyi selaamaan lähinnä ulkomaisista sisustuslehdistä.  Musta mielletään usein synkäksi ja raskaaksi väriksi, mutta sillä on myös ympäristöä elähdyttävä vaikutus ja vastakohtaisuudellaan se saa muut värit loistamaan entistä kirkkaampina. Fengshuin oppien mukaan musta vähentää stressiä ja hillitsee terveys- ja tunnehuolia. Musta auttaa hidastamaan vauhtia ja luomaan kodista rauhallisen lepopaikan. Musta terävöittää ja antaa raamit sisustukselle.

Tila ja valoisuus tietenkin ratkaisevat paljon mustan värin käytössä. Pieneen hämärään tilaan valitsisin vaaleita sävyjä, erityisesti korkeakiiltoista valkoista. Jos suuret mustat pinnat eivät miellytä, voit lisätä mustaa pieninä yksityiskohtina. Kuten koristetyynyillä, valokuvakehyksillä tai vaikka saippuapullolla.

Asusteet sisustuksessa

Liiaksi harkittujen kotien sijaan minusta on ihanaa katsella kuvia kodeista, joihin on lisätty asusteita ja asukkaista kertovia asioita. Heidän harrastuksiaan ja kauniimpia vaatteitaan. Kirjapinoja ja kauniita mekkoja. Ne tuovat kodikkuutta.

Tuo ne kauneimmat ja tärkeimmät esineesi tai vaatteesi rohkeasti esille. Pelkistetyssä ympäristössä ne tuovat kivaa piristettä ja väriä. Ovatko valkoinen ja beige kodin pääväreinä? Esimerkiksi beige trenssi kaapin ovella roikkumassa vahvistaa värimaailmaa ja kertoo klassisesta tyylistä.

Kuva alvhemmakleri.se

Estetiikkaa kylppärissä

Kylppärissä on puunattu ja kuvattu. Esittelyyn pääsevät suihku ja hana. Hanoissa on valtavasti eroja ja meille valittiin rempan yhteydessä Oraksen Il Bagno Alessi pesuallashana, pide ja suihkuhana. Myös keittiöstä löytyy Oraksen Alessi sarjaa. Alessandro Mendinin suunnittelema keittiönhana. Yhtenäisyys on minulle tärkeää, joten halusin tämän Alessin tuoteperheen niin kylppäriin kuin keittiöönkin.

IL BAGNO ALESSI One on Oraksen ja Alessin yhteistyöstä syntynyt kylpyhuonekonsepti, josta tuli menestys. Siinä kylpyhuone on suunniteltu kokonaisuudeksi, jossa muotoilun estetiikka yhdistyy käytännöllisyyteen.

IL BAGNO ALESSI One by Oras suihkuhana on sulavalinjainen ja tyylikäs kokonaisuus, joka takaa rentouttavan suihkuhetken. Hanassa on kääntyvä/taittuva juoksuputki ja käsisuihku. Design Stefano Giovannoni.

Muotoilu on taidokasta ja linjakasta. Hanat tulevat parhaiten esille pelkistetyssä ja modernissa ympäristössä.

Rakastan valkoisia, kiiltaviä ja puhtaita pintoja. Minulle tärkeintä on että edes kylppäri ja keittiö ovat putipuhtaat ja niitä on myös kiva siivota. Saippuaksi valitsen mielummin jotain tyylikästä ja laadukasta. Keskosuosikkini onkin Savon De Marseillen saippuat, jotka eivät kuivata käsiäni. Tylsät arkiruutiinit sujuvat mukavammin kun puitteet ovat puhtaat ja laadukkaat.

Modern Interior Design

Yksi lemppari sisustuskirjoistani sisältää liki 700 kaunista eri tyylisuuntaa edustavaa kuvaa. Portaita ja auloja. Olohuoneita, keittiöitä, kylppäreitä, makuuhuoneita, lastenhuoneita ja kotitoimistoja.

Koteja jotka tilasta riippumatta muodostavat tasapainon ja harmonian. Koteja joissa asutaan. Ajattomia huonekaluja ja puhtaita linjoja.

Täydelliseen viikonloppu aamuun kuuluu ehdottomasti yksi latte ja Modern Interior Design kirjani. Paljon aikaa.

Arvostan kirjassa sitä että tiloja ei ole liikaa sisustettu vaan tila sekä kauniit huolella harkitut yksityiskohdat pääsevät oikeuksiinsa. Kirjaa myydään ainakin Stockmannin Akateemisessa.

Working hard!

poyta

Työmäärät ovat lisääntyneet ja nyt jos koskaan on aika suunnitella meidän yläkertaan työpistettä. Syntymäpäivänikin lähestyy,  joten lahjatoiveet liittyvät tähän. Haaveissa on ollut pitkään kakkosolohuone yläkertaan, jonne myös pieni työpiste tulisi ihanan muhkean nojatuolin tai divaanin kaveriksi. Keräsin kuvakollaasiin juttuja Ikeasta ja Day Birger et Mikkelsenin Home mallistosta, jotka mielelläni ottaisin kotiini. Kaikille turkulaisille tiedoksi, että sisustuksen koodiin on tulossa nyt keväällä D.A.Y:n tuotteita. Ainakin tyynynpäällisiä, can`t wait!

Työpöytä täyttyisi läppäristä, pienistä lehti- ja kirjapinoista.  Työvälineisiin haluan myös panostaa ja eniten silmääni miellyttää Ordning&Redan työvälineet!

Ordning_Reda

Kuvat: Ikea, Ordning&Reda, Day Birger et Mikkelsenin Home Collection

Joulu juhlista jaloin

Nyt on syytä panostaa juhlatunnelmaan, suuri juhlamme alkaa olla käsillä!

Yleisesti joulua pidetään perhejuhlana, jolloin suku ja ystävät kokoontuvat yhteisen pöydän ääreen. Joulupöytä onkin usein kodin keskeisin ja näyttävin yksityiskohta. Sen ympärillä vietetään aikaa nautiskellen, ilman kiirettä, mukavan puheensorinan ympäröiminä. Sen vuoksi kattaukseen kannattaakin panostaa ja suunnitella sitä jo hyvissä ajoin, jotta lopputulos olisi kaunis, mutta myös toimiva.

Lähtökohta on luonnollisesti se, kuinka paljon ruokailijoita pöydän ääressä aattoiltana istuu, vai onko huolellisesti suunniteltu noutopöytä parempi ratkaisu.

Aloita kattauksen suunnittelu mieleisestä värimaailmasta; haluatko käyttää joulupöydässä kenties hienostunutta kultaa, hopeaa tai taianomaista joulunvihreää perinteisen punaisen sijaan? Mielivärisi voi tulla kattauksessa esille myös yhtenä suurempana yksityiskohtana esimerkiksi kukka-asetelmassa tai harkitusti esille tuodussa taide-esineessä, tee kattauksesta omannäköisesi taideteos!

Klassinen valkoinen toimii usein selkeänä pohjavärinä esimerkiksi suuressa pellavaliinassa, mikä antaa kattaukseen selkeyttä ja tuo tehostevärit parhaiten esille. Jos pöydän pinta on itsessään kaunis, ei sitä tarvitse välttämättä peittää, vaan voit korvata suuren liinan vaikkapa kauniilla kaitaliinalla. Myös taidokkaasti taitellut tai muuten kauniisti esilletuodut servetit tuovat kattaukseen väriä ja kauniin yksityiskohdan. Jos serviettien taittelu tuntuu liian työläältä, voit asetella servetit kauniisti esille omaperäisten servettirenkaiden avulla, joina toimivat näppärästi esimerkiksi pikkuruiset piparkakkumuotit, teemavärin mukainen, kauniisti sidottu silkkinauha tai vaikkapa minikokoiset joulupallot narussaan.

Halutessasi voit koristaa juhlapöytää asettamalla sen keskilinjalle kulkemaan huolitellusti havuköynnöksen tai teemavärin mukaisen organza- kankaan, mikä pysyy napakasti muodossaan esimerkiksi helminauhan avulla.

Kauniit juhlakyntteliköt on aika etsiä kaapin uumenista ja somistaa ne sopivilla manseteilla ja kynttilöillä. Muista ottaa huomioon käytännöllisyys asetellessasi pöytään kynttilöitä. Ne eivät saa vaikeuttaa ruoan ottamista eivätkä olla näköesteenä pöytävieraiden välillä, sama koskee kukka-asetelmia.

Juhlapöytään sopivia astioita mietitään harkitusti, jotta syntyisi kaunis kokonaisuus. Arabian taika-astiastosta löytyy hyvin joulupöytään sopiva punainen tai valkoinen astiasarja viehättävine yksityiskohtineen. Kattaus voi myös olla tyylikäs ja hillitty valkoisen ja lasin yhdistelmä, jota piristävät esimerkiksi Iittalan joulunpunaiset Aalto- tuikkumaljat, joissa kynttilänvalo tulee esille kauniisti. Mahdolliset pöytähopeat on syytä kiillottaa hopeankiillotusaineella ennen suurta juhlaa. Antonson ja Kathleen  teoksessa, “Pöytä on katettu”,  esitellään lukuisia hauskoja ideoita kattamiseen; perinteisen asettelun sijaan aterimet voi laittaa hauskasti jouluaiheisiin pussukoihin, jotka kiinnitetään kauniisti suurella rusetilla sitoen tuolin selkänojaan.

Mielikuvitusta voit käyttää myös merkatessasi vieraiden istumapaikat. Voi esimerkiksi asetella lautaselle nimellä koristellun piparkakun tai kiinnittää nimilapun kauniiseen joulukuusenkoristeeseen kunkin paikalle.

Viimeisenä silauksena sytytä kynttilät, kanna höyryävä riisipuuro ja suurensuuri piparkakkuvati paraatipaikalle ja istukaa pöytään nauttimaan kauniista juhlastamme, pöytä on katettu!

Kirjoittanut,  Merita Bollström
(Kotkalainen sisustusalan harrastaja)

Pienen kodin joulu

Usein ystävieni kanssa keskustelunaiheemme luisuu sisustukseen. Viimeksi mietimme, miten usein alan lehdissä kauniit sisustuskuvat on luotu mahtaviin puitteisiin. Keskusteluissamme kävi ilmi, että kiinnostusta olisi myös nähdä, miten pienempikin koti muotoutuu kauniiksi ja näyttäväksi ammattilaisen käsissä.

Tästä lähti ideani tuoda esille sisustusratkaisuja myös pieneen tilaan.

Joulu lähestyy ja mielessä käy erilaiset vaihtoehdot halutun tunnelman luomiseksi. Mihin sijoittaisin kuusen, entä suuren lattiakynttelikön, jotta ne sulautuisivat kauniisti ja luonnollisesti ympäristöön viemättä liikaa tilaa juhlavierailta, leikkiviltä lapsilta, koiralta…?

Tänä jouluna päätän käyttää hyväkseni pientä katettua terassiamme sisätilan jatkeena. Terassilta johtaa kulku sitä ympäröivälle pienelle pihalle.

Jatkan jouluista sisustustani ulkotiloihin, jotka tähän vuoden aikaan ovat jääneet vähälle käytölle. Vastasatanut lumi on luonut ympäristöön kauniit puitteet ja pihalla ja sen lähiympäristössä voin ihailla luonnon omia taideteoksia; lumen painosta raskaana nuokkuvia puunoksia, räystään reunasta roikkuvia jääpuikkoja sekä koskematonta hankea. Tunnelma on taianomainen hiljaisuuden keskellä.

Pientä pihaamme ympäröivän valkoisen aidan koristelen siihen kiinnittämilläni puisilla lyhdyillä ja itse tekemilläni jouluisilla kransseilla. Kiinnitän muutaman pienen lyhdyn keikkumaan puunoksalle, joka kurkottaa aidan yli pihamme puolelle. Kiristynyt pakkanen mahdollistaa jäälyhtyjen tekemisen, jotka luovat kauniisti valoa ympärilleen sijoittaessani suuret kynttilät niiden sisään.

Aidan sisäpuolella oleva tila, eli varsinainen pihamme on pieni, eikä sen alueella juurikaan kasva luonnonvaraisia puita tai pensaita. Jo syksyn saavuttua istutin pihallemme muutamia ikivihreitä tuijia suuriin koristeruukkuihin, joita on helppo siirrellä tarpeen mukaan. Ne antavat tilaan mukavasti kaivattua ryhtiä ja tekevät siitä viihtyisämmän. Niihin voi myös asetella kauniisti yksittäisiä koristeita tai vaikkapa helposti asennettavan valoverkon. Jos tilaan haluaa hieman luonnon väriä, ovat kanervat kaunis ja kestävä vaihtoehto, joista voi suunnitella näyttävän kokonaisuuden esimerkiksi vihreiden havujen kanssa.

Tänä vuonna haluan korostaa myös ympäristöystävällisyyttä valonjuhlassa. Led- valot kuluttavat huomattavasti vähemmän sähköä tavallisiin jouluvaloihin verrattuna. Keinotekoista valoa en muutenkaan tarvitse niin paljon panostaessani kynttilöihin. Oikea tuli luo myös kauniimman ja elävän tunnelman ympärilleen sekä lämmittää mukavasti.

Illan hämärtyessä lukuisat kynttilät korostavat kauniisti luonnon muotoja aseteltuani niitä sopiviin paikkoihin. Valon ja varjon leikkiä pihakiveä vasten on kiehtovaa katsella.

Naapurini toi minulle metsästään joulupuun, kuten edellisinäkin vuosina. Se on tummanvihreä ja muhkea ja sen voimakas tuoksu on ihanan jouluinen. Kuusi saa koristuksekseen suuren latvatähden, kynttilät sekä suuria punaisia kiiltäviä joulupalloja oksilleen. Ulkona kuusi ei vie tilaa pienessä olohuoneessamme ja on silti aitiopaikalla aivan heti suuren ikkunan takana. Ulkona se saa oksilleen kevyen lumipeitteen ja on niin entistäkin kauniimpi.

Katetulle terassillemme olen vienyt tuoleille paksummat istuintyynyt sekä jättänyt jokaisen tuolin selkänojalle lämpimän shaalin. Tummaa lautalattiaa peittää paksu punainen villamatto joka on lämmin jalkojen alla.

Jouluinen ilta pimenee kynttilöiden valaistessa iloista seuruetta höyryävien glökimukien äärellä…

Kirjoittanut,  Merita Bollström
(Kotkalainen sisustusalan harrastaja)

Vuokramökit Suomessa

Vuokraa mökki tai huvila ja lähde nauttimaan kesästä rentouttaviin maisemiin. Parhaat mökit varataan nyt!