Milla Alftan

Yksiön kaunis sisustus

Tämä 27 neliön kokoinen yksiö ei tingi sisustuksen tyylistä ja arjen toiminnoista, vaikka tilaa onkin rajallisesti. Oleskelutila rajautuu makuualkovista väliseinällä, joka tarjoaa samalla myös mainion paikan televisiolle sekä lipastolle. Lisämajoituksen tarpeeseen helpotusta tuo vuodesohva.

Vaaleita pintoja ryhdittävät koristeelliset ja kauniit yksityiskohdat kalusteissa ja seinäpinnoilla. Näyttävä keittiösaareke ja kimalteleva liesituuletin tuovat glamouria arjen tunnelmaan.

Seinään tehty koristeellinen kuviointi sängyn takana rytmittää tilaa ja noudattelee samalla muun sisustuksen värimaailmaa.

Seinustan ikkunat tuovat mukavasti valoa neliöihin ja lisäävät samalla tilan tuntua. Valaisimien, peilin ja muiden koriste-esineiden kiiltävät pinnat kruunaavat sisustuksen hienostuneen, mutta kotoisan tyylin. Kodin sisustuksen on toteuttanut Milla Alftan. Tämä kaunis asunto löytyy myös Millan uudesta ”Tuhat ja yksi sävyä”-kirjasta. Kirjan voit ostaa täältä.

Kuvat Kristian Maukonen

Roba Lounge II

Roba Lounge sisustus

Helsingissä sijaitseva Roba Lounge II edustustila on loistava esimerkki siitä miten upealta ja samalla kodikkaalta kokouksiin ja erilaisiin tilaisuuksiin vuokrattava tila voi näyttää. Tämä Milla Alftanin suunnittelema kokonaisuus nostaa esiin toinen toistaan hienompia yksityiskohtia, jotka luovat puitteet viihtyisälle kokous- tai juhlahetkelle.

Roba Lounge seinäkuva

Valaistus ja tilan tunnelma vaikuttavat todella paljon yleiseen ilmapiiriin olipa kyseessä sitten virallisempi tai rennompi tilaisuus. Pitkän pöydän takana oleva seinä on saanut tehosteeksi mustavalkoisen kuvan yleisölehtereistä. Sen värimaailma ja olemus sopivat mainiosti yksiin tilan sisustuksen ja tyylin kanssa.

Roba Lounge valaisin

Pöydän yläpuolelta löytyy huikea valaisinelementti, joka viimeistelee ruokailuhetken.

Roba Lounge keittiösaareke

Keittiöalueen vierestä löytyvä suuri saareke tarjoaa mainion paikan rennompaan istuskeluun sekä antaa kivasti tarjoilutilaa. Rusettimainen pinta saarekkeen kyljessä luo upeita varjoja sekä piristää omalla persoonallisuudellaan kokonaisuutta.

Roba Lounge saunatilat

Palaverien jälkeen voi vetäytyä saunaan rentoutumaan. Lasiovien välissä oleva suihkutila tarjoaa takkatulen loimua ja televisioruudun, josta voi katsella vaikkapa urheilu saunomisen lomassa.

Roba Lounge vessa

Roba Lounge II on täynnä näyttäviä yksityiskohtia ja erityisen onnistuneita valaistusratkaisuita, joita voisi varmasti hyödyntää myös oman kodin suunnitellussa. Elävät tekstuuripinnat ja harmoninen värimaailma läpi tilojen tekee kokonaisuudesta tasapainoisen. Jos etsit edustustilaa Helsingistä, kannattaa ehdottomasti tutustua Roba Loungeen tarkemmin.

Kuvat robalounge.fi

Värit ja tekstuurit sisustuksessa

sisustusvarit-ruokapoyta

Värit muokkaavat sisustusta ja tilan tunnelmaa. Ne näyttäytyvät erilaisina eri valaistuksissa ja materiaalien pinnoilla. Kun lähtee uudistamaan tai tuomaan tilaan uusia esineitä, huonekaluja tai yksityiskohtia, kannattaa ottaa tarkkaan huomioon jo sisustuksessa käytössä olevat värit sekä niiden sävyt. Alkaneen vuoden 2016 väritrendeihin uskotaan vahvasti lukeutuvan vaaleat kvartsin sekä maanläheisen viileän sinisen sävyt. Näistä hyvänä esimerkkinä toimii jo muutama vuosi sitten Milla Alftanin suunnittelema sisustuskokonaisuus.

sisustusvarit-olohuone

Sisustuksen vaaleus ja hempeys voi aiheuttaa monelle harmaita hiuksia ja ensivaikutelma voi tuntua liian naiselliselta tai kolkolta, mutta kun tarkastellaan kokonaisuutta tarkemmin ja pidempään, voi huomata miten lukuisat yksityiskohdat ja tekstuurien kirjo saavat sisustuksen elämään ja näyttämään yllättävän monipuoliselta.

sisustusvarit-sangynpaaty

Värit ja sävyt näyttäytyvät eri materiaalien pinnoilla aivan erilaisina. Kun ne tuodaan sisustukseen eri kokoisissa elementeissä kuten seinäpinnoilla tai pienissä koristeellisissa yksityiskohdissa, väri sulautuu sisustukseen upeana ja harkitun näköisenä kokonaisuutena. Tässä tilassa esimerkiksi haalean ruskea sävy näyttäytyy sekä muhkeana sängynpäädyssä ja tyynyissä sekä taustalla näkyvissä seinäpinnoissa.

sisustusvarit-viileavaalea

Geometrisillä kuvioilla voi helposti luoda kolmiulotteisia vaikutelmia. Kun näkymät asunnossa jatkuvat pitkälle tilasta toiseen kannattaa myös huomioida mitä kaikkea näkyy samalla silmäyksellä. Vaikka joissain tapauksissa tiloja voi olla kiva erotella eri värimaailmoilla, syntyy todellinen harmonia siitä, kun värisävyt jatkavat kulkuaan tilasta toiseen – sopivan huomaamattomasti, mutta kuitenkin selkeästi.

sisustusvarit-pukeutumishuone

Mahdollisuuksien mukaan kannattaa suosia kevytrakenteisia elementtejä, jotka eivät peitä ympäriltään valoa, vaan luovat syvyyttä sekä antavat pintojen näkyä ympäristöönsä.

sisustusvarit-tekstuurit

Jo pienikin koristeellisuus voi tehdä ihmeitä eikä siihen aina tarvita teknisesti vaativia toteutuksia. Tässä esimerkiksi sängynpäädyn takana olevalle seinälle tehdyt kohoruusukkeet saavat seinäpinnan upeasti elämään. Ruusukkeiden sama väri seinäpinnan kanssa luovatkin niistä tyylikkään ratkaisun eivätkä ne nouse liikaa esiin.

sisustusvarit-peilipoyta

Tapetin kuviointi ja värisävyt ovat myös yksi keino yhdistää tilojen värisävyjä ja tyylejä.

sisustusvarit-keittio

Vaaleana punertava ruusunsävy näkyy myös keittiön yläkaapeissa. Valkoinen alakaapisto vastaavasti luo tasapainoa eikä tee kokonaisuudesta liian imelää, mitä se olisi jos kaikki kaapit olisivat saman värisiä.

sisustusvarit-taide-ja-tekstiilit

Harmonisen ja rauhallisen värimaailman rinnalla koristeellisuus ja taiteelliset yksityiskohdat tuovat mukavasti asennetta sekä kontrastia kokonaisuuteen. Verhotekstiilien aikaansaama muhkeus tuo sekin kivaa kodikkuutta.

sisustusvarit-yksityiskohdat

Tylsät tasapintaiset seinät ja ovet voi korvata koristeellisilla yksityiskohdilla, joita voi toteuttaa niin maalaamalla kuin ihan räätälöitynä puusepän työnä. Olkoon tämä upeasti suunniteltu asunto yhtenä toimivana esimerkkinä siitä, miten tarkkaan valitut sävyt voivat muodostaa harmonisen, mutta sitäkin monipuolisemman sisustuskokonaisuuden. Lisää Millan töihin voit tutustua hän Facebook-sivuillaan.

Kuvat Milla Alftan

Tyylikäs kaupunkikoti Helsingissä

Tämä Helsingissä sijaitseva kaupunkikoti kävi läpi täydellisen muodonmuutoksen, jossa suunniteltiin kaikki uusiksi aina huonejaosta lähtien. Lopputuloksena syntyi miellyttävä harmoninen kokonaisuus, jonka rauhallinen sisustustyyli tuo mukavaa vastapainoa kaupunkielämän sykkeeseen. Toteutuksesta vastasi sisustussuunnittelija Milla Alftan.

Eteisessä suuri lattiasta kattoon ulottuva peili sekä senkin yläpuolelle sijoitettu kovera peilipinta luovat tilaan syvyysvaikutelmaa. Lattiaan ja kattoon käsityönä tehdyt listoitusratkaisut tuovat sisustukseen ripauksen luksusta ja upean viimeistellyn ilmeen.

Kauniit vaaleat valaisimet peilin molemmin puolin tuovat tilaan rytmiä ja herkkyyttä. Huomaa myös senkin pintaan tehdyt kaiverrukset, jotka tekevät siitä uniikin huonekalun.

Keittiössä kaapinovien muotoilu tuo keittiön ilmeeseen hauskan maalaisromanttisen vivahteen. Vetimet tuovat nekin omaleimasta tunnelmaa tilaan. Välitilan valkoinen tiilikaakeli korostaa tilan valkoista ilmettä.

Pyöreä ruokapöytä maksimoi hyvin käytettävissä olevan tilan. Muhkeat tummat nojatuolit koristeluineen antavat taas pientä luksusta tilan tyyliin.

Takaseinään tehty syvennys tarjoaa huomaamatonta, mutta sitäkin tarpeellisempaa säilytystilaa viherkasveille, mausteille ja muille keittiötarvikkeille. Ruokapöydän yläpuolelle sijoitettu valaisin on mainio valinta tilaan ja tuo siihen mukavaa rentoutta.

Makuuhuoneessa on hillityn rauhallinen tunnelma. Korkea sängynpääty ei nouse liiaksi esiin vaan se on löytänyt paikkansa harkitusti suunnitellusta seinäsyvennyksestä. Kevytrakenteiset riippuvalaisimet luovat tunnelmaa ja toimivat lukuvaloina. Käytännöllisyyttä silmällä pitäen valokatkasijat on sijoitettu aivan sängyn viereen.

Olohuoneen sydän on näyttävä takka, jonka koristeellinen reunus jatkaa sisustuksen muuta tyyliä.

Kattosyvennykset tuovat tiloihin ihanaa ilmavuutta ja niihin on sijoitettu myös yleisvaloa antavat ledinauhat. Olohuoneen keskipisteenä toimii näyttävä kattokruunu.

Leveät pariovet vievät olohuoneesta työ- ja televisiohuoneeseen. Näin olohuone voidaan rauhoittaa oleskeluun ilman, että televisioruutu välkkyy vieressä.

Tästä asunnosta löytyy paljon upeita yksityiskohtia ja monia räätälöityjä sisustusratkaisuita unohtamatta kuitenkaan käytännön arkea. Näyttävä ja harkittu kokonaisuus aikuiseen makuun. Muista myös käydä kurkistamassa Millan Facebook -sivuihin.

Kuvat alftan.fi / Kristian Maukonen

Luksusta ja tilavaa asumista

tilava-luksustason-asunto-1

Tässä Milla Alftanin suunnittelemassa sisustuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota tilojen valaistukseen ja niiden sulautumiseen toimivaksi kokonaisuudeksi. Yksityiskohtaisesti suunnitellut ratkaisut sekä varta vasten asunnon tyyliä parhaiten palvellen toteutetut elementit sekä kalustevalinnat tekevät tästä asunnosta todellisen arjen luksuskodin.

tilava-luksustason-asunto-2

Kauniit sisustusvalaisimet tahdittavat katonrajassa seikkailevaa ledinauhan synnyttämää valoa ja näin tiloihin saadaan luotua erilaisia tunnelmia vallitsevan luonnonvalon mukaan. Kattoon toteutettu valaistus toimii paitsi hyvänä yleisvalona, se korostaa myös kauniisti kattoon räätälöityä koristeellista muotoa, joka on ehdottomasti yksi tämän asunnon upeimmista yksityiskohdista.

tilava-luksustason-asunto-4

Pylväspilareihin on kätketty asunnon musiikinkuuntelulaitteet ja näin ne istuvat myös muodoiltaan kauniisti kokonaisuuteen irrallisten kaiuttimien sijaan.

tilava-luksustason-asunto-3

Mutkittelevat muodot erottavat lattiapinnat toisistaan. Samalla se korostaa asunnon sisustuksessa tehtyjä rohkeita, mutta myös erittäin toimivia valintoja. Suurista ikkunoista avautuva järvimaisema yhdistyy osaksi sisustusta ja antaa kivaa lisäväriä rauhallisen harmoniselle ja luonnonläheiselle sisustukselle.

tilava-luksustason-asunto-5

Avoin keittiötila on omassa rauhassaan, mutta kuitenkin yhtä ja samaa kokonaisuutta.

tilava-luksustason-asunto-6

Lyhtyvalaisimet tuovat keittiöpöydän ylle tunnelmaa ja koristeellisuutta.

 

tilava-luksustason-asunto-8

Makuuhuoneessa on todellinen herkkupala. Korkeat lattiasta kattoon ulottuvat lasiseinät kätkevät taakseen suihkutilan, josta löytyy myös amme. Ammeen toisella puolella matalan väliseinän takana on pesualtaat.

tilava-luksustason-asunto-9

Näin kylpyhuone sulautuu osaksi makuuhuonetta ja tarjoaa todellista arjen luksusta. Takaseinällä olevan peilin voi halutessaan pyöräyttää ympäri, jolloin tilaan pääsee tulvimaan luonnonvaloa ulkoa.

tilava-luksustason-asunto-10

Dramaattien taideteos seinällä muodostaa sängynpäädyn. Se on kaunis yksityiskohta heijaistaen samalla tilan valoja. Lisää Millan toteuttamista sisustuksista voit lukea hänen Facebook -sivuiltaan.

Kuvat Milla Alftan / alftan.fi

Beige makuuhuone

milla-alftan-beige-makuuhuone

Vaaleat ja harmoniset sävyt sopivat makuuhuoneeseen. Ne luovat viileän ja rauhallisen tunnelman, joka edesauttaa rauhoittumaan ja nauttimaan paremmista unista. Tämän upean makuuhuoneen on loihtinut sisustussuunnittelija Milla Alftan. Mittatilaustyönä tehty sängynpääty tuo tilaan luksusmaista ylellisyyttä ja käytännön mukavuutta. Pehmeään ja korkeaan sängynpäätyyn on mukava nojailla lukiessa kirjaa. Helposti kohdistettavat valaisimet ovat myös järkevä valinta yövaloiksi. Meikkauspöydät ja vaatesäilytys on tässä tilassa sijoitettu sängyn takana olevan väliseinän taakse.

Kuva Milla Alftan / alftan.fi

Kylpyhuone makuuhuoneessa

kylpyhuone-makuuhuoneessa

Kylpyammeet ja suihkutilat makuuhuoneen yhteydessä yhdistetään helposti luksuskoteihin, mutta jos neliöitä ja rohkeutta riittää niin yhtä hyvin kylpyhuoneen toiminnot voi liittää makuuhuoneeseen myös pienemmällä budjetilla. Tässä Milla Alftanin toteuttamassa ratkaisussa on tosin herkuteltu hieman luksuksellakin. Kylpemistila on eroitettu tässä makuuhuoneessa korotetulla lattiaosalla ja lasiseinillä. Ammeen erottavan väliseinän takaa löytyy käsinpesualtaat ja takaseinälle upotetetun moottoroidun peilin takaa avautuu tarvittaessa näkymä ulos, jonka ansiosta tilaan saa myös ihanaa luonnonvaloa. Erillinen wc-tila löytyy liukuovien takaa. Tunnelman kruunaa takaseinään kiinnitetty biotakka ja ammeen kohdalla oleva koristelevy katossa, jotka viimeistelevät täydellisen kylpyhetken. Tämä on oiva ja tyylikäs esimerkki siitä, miten makuuhuoneeseen voidaan tuoda ripaus uudenlaista sisustusajattelua ja arjen toimintoja.

Kuva Milla Alftan

Yksityiskohdista kokonaisuudeksi

olohuone-yksityiskohdat

Tässä Milla Alftanin suunnittelemassa olohuoneessa vallitsee ihanan harmoninen tunnelma. Huolimatta hyvin vaaleasta yleisilmeestä, tilasta on saatu mielenkiintoinen kokonaisuus. Katon muodot korostuvat ledivalaistuksen ansiosta ja luovat tilaan ikään kuin oman kattoikkunan. Tasaisesti hajoava valaistus luokin tilaan pehmeän tunnelman, jota on sitten korostettu yksittäisillä valaisimilla. Harkitut värit ja sävyt toistuvat muutamissa eri elementeissä ja yhdistyvät näin toimivaksi yhdistelmäksi, jota voi tilanteen mukaan piristää räväkämmillä väripilkuilla ja somisteilla. Lisää Millan töistä voit katsoa hänen Facebook-sivuiltaan.

Kuva Milla Alftan

Moderni vaalea kylpyhuone

moderni-vaalea-kylpyhuone-1

Milla Alftanin suunnittelema kylpyhuone huokuu upee luksusmaista tunnelmaa. Kylpyhuoneessa vaaleiden värisävyjen suosiminen on valoisuuden kannalta aina järkevä valinta. Erilaisten pinnoissa esiintyvien tekstuureiden ja näyttävien valaismien ansiosta tilassa vallitsee varsin kodikas tunnelma.

moderni-vaalea-kylpyhuone-2

Epäsuoran valaistuksen lisäksi tästä kylpyhuoneesta löytyy useita eri näyttävieä spottivalaisimia, jotka luovat upeita varjoja ja saavat seinäpinnat eloon. Lasisella liukuovella tilaa pystyy rajaamaan kätevästi. Lisää Millan töihin voit tutustua hänen verkkosivuillaan.

Kuvat Milla Alftan / alftan.fi

Syvennys seinässä

syvennykset-seinassa

Seinään rakennetut syvennykset antavat sisustajalle loistavia mahdollisuuksia tuoda tilaan tunnelmaa koriste-esineden avulla. Luonnollisesti, syvennys luo seinään mielenkiintoista syvyysvaikutelmaa ja ledi-valaistuksen ansiosta se nostaa syvennyksiin sijoitetut koriste-esineet upeasti esiin. Viherkasveja, patsaita, laseja, maljakoita tai vaikkapa kuvakehyksiä. Tämän upean seinän on suunnitellut Milla Alftan Jyväskylän asuntomessujen kohteeseen numero 39.

Vuokramökit Suomessa

Vuokraa mökki tai huvila ja lähde nauttimaan kesästä rentouttaviin maisemiin. Parhaat mökit varataan nyt!